Anonim

Attentat Klassrum Nagisas mamma

Efter att ha sprängt månen och fått den att förlora mer än hälften av sin massa, vad gjorde Koro-sensei för att förhindra att den kraschade på jorden? Med tanke på massförlusten skulle månen ha förlorat centrifugalkraften som hindrade den från att krascha på jorden. Så det måste finnas något som han gjorde för att förhindra det, för om inte hade världsledarna märkt och sagt något om att månen skulle komma närmare.

2
  • Jag är ingen fysiker, så jag har ingen aning om hur massförlusten skulle påverka Månens centrifugalkraft, men jag vet att massan påverkar gravitationen. Skulle det inte eliminera förlusten av centrifugalkraft?
  • Roligt faktum: det finns inget sådant som en centrifugalkraft. Endast centripetal kraft.

Fysiskt sett, förutsatt att det inte fanns några skräp från månen som blåste upp och slog jorden, finns det ingen verklig anledning för månen att falla ner.

Gravitation bestäms av (bland annat) produkten av jordens och månens massor. Accelerationen bestäms av tyngdkraften dividerad med månens massa, så om du gör matte är det enda som betyder något i detta problemutrymme jordens massa. Månen har inget att säga till om.

Det liknar anledningen till att alla objekt faller med samma acceleration på jorden, oavsett massa / vikt.

1
  • 1 Med tanke på explosionen som förstörde månen, tror jag att det borde finnas någon form av störningar i månens omlopp, eller kanske hur den roterar?