Anonim

The Nightmare Before Christmas - Jack's Lament (Polish s & t)

I det andra avsnittet, cirka 3 minuter (1 oktober), lånar Airi Hasekura Yui Furukawa en reservuniform som hon hade i skolan. Airis fluga är orange, och jag tror att flugans färger har något att göra med antingen elevernas år eller deras klass. Om så var fallet skulle det vara rimligt att anta att Airi-reserven hade en orange fluga. Men den första bilden vi ser av Yui visar henne med en grön fluga:

Det hade varit bra om nästa fluga inte ändrade färg från grön till orange och tillbaka fyra gånger:

Så fluga är grönt när det först ses kl 03:07, orange kl 3:16, grönt kl 3:30, orange kl 3:44 och grönt igen kl 3:53.

Nästa dag (2 oktober) är Yui's fluga konstant grön. Jag antar att fluga skulle vara orange den första dagen och grön den andra, förmodligen för att hon skulle ha fått en grön fluga under tiden. Detta antagande kommer också till slutsatsen att detta var ett animationsfel.
Eftersom det inträffade en "tidsskalv" i slutet av det första avsnittet, kom jag dock att det här kunde ha något att göra med handlingen. Men eftersom denna minut var den enda där denna förändring sågs, var jag mer benägen att tro att detta var ett misstag.

Så i princip är min fråga: Var bytesfärgens oavbrutna färg oavsiktlig eller var de avsiktliga (och var därmed relaterade till plot)?

Efter att ha sett hela säsongen av serien och läst några andra tittares åsikter (nämligen på MAL fora) har jag kommit att tro detta och andra (en särskilt märkte jag, men andra kan ha inträffat) "fel" är faktiskt avsiktliga , på grund av det faktum att serien använder sig av olika tidslinjer som en plot-enhet.

I avsnitt 10, till exempel, får vi se scenen från det andra avsnittet en gång till, men den här gången ändrar inte fluga någon gång, utan är konsekvent orange:

På scenen som visas i avsnitt 2 åtföljdes fluga-färgförändringen faktiskt av en ganska "robot" av de andra karaktärerna. Detta märktes särskilt på exakt ögonblick fluga ändrade färger. Denna andra betraktare föreslår (i två olika fall) att allt detta gjordes med avsikt, för att uppmärksamma betraktarens uppmärksamhet på "felet" i den färgbytande fluga (och andra speciella scener som beskrivs i det inlägget).

I avsnitt 10 fanns ett annat särskilt märkbart "fel":

Lägg märke till hur Yui klänning byter färg när hon går ut genom dörren. Denna betraktare (för övrigt samma från de andra inläggen, men tydligen mer förvärrad på det här inlägget) försvarar än en gång att allt detta gjordes med avsikt, för att visa tittaren att flera iterationer har gjorts av Yui när han försöker spara Kaori (versaler från det ursprungliga inlägget, inte jag):

(...) YUI ÄR INTE TIDRESANDE, hon reser genom flera dimensioner som försöker hitta kombinationen som kommer att spara KAORI. FÖRÄNDRINGARNA I KLÄNNINGEN (OCH FÖRÄNDRINGARNA I HANS SLIPA FRÅN DEN ANDRA AVSNITTEN) BÅDE BEKRÄFTAS I SYFTE FÖR ATT VISA ATT FLERA FÖRSÖK HAR GJORT. DE ÄR INTE "FEL" ELLER BEHÖVER KVALITETSKONTROLL. DE ÄR EN KREATIV VÄG FÖR ATT VISA VISAREN ATT VI SÄTTER SAMMA HÄNDELSE FÖR YUI FÖR FLERA TIDER.

Så efter allt detta har jag kommit att tro att dessa "fel" faktiskt är avsiktliga, vilket förklaras i allt ovan. Jag har dock inget officiellt ord om detta.


Däremot fanns det ibland några mindre inkonsekvenser när det gäller animering / ritningskvalitet, och dessa är (säkert) inte avsiktliga. Jag hänvisar dessa bara för att ha en viss jämförelse mellan vad som verkar vara avsiktliga och oavsiktliga "fel". Här är några exempel (ansikten är dåligt ritade på den första och avståndet mellan händerna och kroppen helt av på den andra):

Du gör ett rimligt övertygande argument, JNat.

Men här är problemet - de fixade dessa saker på BD-skivorna (åtminstone för avsnitt 2; avsnitt 10 BD-skivor är inte ute än). Som starkt antyder att de var animerings- / färgfel, inte avsiktliga konstnärliga val.

TV till vänster, BD till höger. Som du kan se är hennes båge konsekvent orange på BD-skivorna.

Waremete var inte precis ett exempel på högkvalitativ produktion. Det är troligt att någon bara skruvade pochen i studion och därmed orsakade alla dessa inkonsekvenser.

(Som sagt, jag tappade showen efter avsnitt 2, så jag är inte riktigt i stånd att utvärdera om ALLA CAPS GUY: s argument är vettiga.)

3
  • Jag hade inte accepterat mitt eget svar för jag hoppades på något mer definitivt, och här är det! Någon aning när avsnitt 10 BD kommer ut, så att vi också kan jämföra dem med TV-versionen?
  • @JNat Avsnitt 9-10 BD (volym 5) säljs 22 apr.
  • Fick du någonsin att jämföra versionerna för de senare avsnitten?