Anonim

Gundam Battle Operation 2: MSZ-010 ZZ Gundam Ace Match

Jag tror att det var avsnitt 47 när Judau kämpar mot Hammon Karn's Qubeley. Hammon lyckas få tag i Gundam Double Zeta. För att bryta sig loss separerar Judau sin Gundam (den har tre komponenter, var och en med sin egen cockpit). Sedan är det lite nonsens om att de två lämnar sina mobila kostymer, Hammon med en pistol och Judau med lite metallstav. När Judau återvänder till sin Gundam kan han använda sina Newtype-krafter för att ta kontroll över delarna av sin Gundam och återmontera dem.

Nu, i andra fall där Newtype-krafter resonerar med pilotens mobildräkt och resulterar i någon form av fysisk handling, tillskrivs det Psycommu. Detta introduceras dock till Federation och Aeug-kostymer fram till andra Neo Zeon War (detta var det första) och dubbel Zeta Gundam hade definitivt inget Psycommu-system.

Det finns två andra tillfällen som jag hittade där liknande händelser inträffade. En var när Amuro hindrade Axis från att krascha in i jorden i det som skulle bli känt som Axis-chocken. Den andra var när Banagher kunde länka Garencieres med Nahel Argama. Dessa två fall involverar dock Gundams med Psycommu-system installerade.

Vilken förklaring till Judaus förmågor finns det? Överträffar detta science fiction-området? Skulle detta vara en deus ex machina?

Redigera: Jag tror att mina första antaganden när jag ställde mina frågor var lite felaktiga. Psycommu-systemet fanns sedan 1-års kriget, närvarande i flera mobila rustningar inklusive men inte begränsat till Lalahs Elmeth och Char's Zeong. I Char's Deleted Affair införlivas den i stor utsträckning i mobildräddesignerna på Axis och ledde så småningom till skapandet av Qubeley. Psycho-ramen å andra sidan introducerades inte förrän i det andra Neo Zeon-kriget. Jag hade de två systemen förvirrade. Det var Psycho-ramen som gjorde att Axis-chocken kunde inträffa och tillät Banagher att få Garencieres i rymden. Frågan står dock fortfarande, hur lyckades Judau att återmontera sin Gundam som saknade psyko-ram och psycommu?