Anonim

One Republic - Counting Stars Piano Instrumental / Karaoke with Sheets

I Misslyckande 20: Jag är inte populär, så jag gör förberedelser, Tomoko har något slags skärinstrument som jag inte känner till. Det är som en axeltyp med ett infällbart, fyrkantigt blad i änden. Det fick mig nyfiken på vad det är, men att identifiera det borde inte vara en svår fråga, och jag är faktiskt mer nyfiken på om det är något som är normalt att ha i skolan. Det verkar inte som om någon annan i kapitlet använder en, bara en vanlig sax. Det får mig att undra om hon ens får ha en. Och med tanke på vad som händer verkar det som Tomoko förmodligen borde inte har det.

Där jag kommer från är människor ganska paranoida om att låta barn ha skarpa instrument. Jag hade en lärare på grundskolan som inte ens litade på oss med sax. Och ungefär den enda gången jag hade en kniv var att skära linoleum för ett linosnitt i en gymnasiekonstklass. Jag är intresserad av de kulturella skillnaderna här.

Så, vad är det här föremålet, och är det normalt att ha en i skolan i Japan, eller är Tomoko i trubbel?

Det är en lådskärare, mer allmänt känd som en verktygskniv. Jag är osäker exakt hur vanligt förekommer de i japanska skolor, men de är verkligen inte förbjudna: ovanför mitt huvud, Charlotte och Grisaia no Kajitsu är två andra anime som skildrar skolflickor (men i mer olyckliga sammanhang).

I den verkliga Japan inträffade en ökänd händelse 2004 där en 11-årig skolflicka slog en klasskamrat ihjäl med en lådskärare. Därefter diskuterades huruvida jag skulle sänka åldern för det straffrättsliga ansvaret, men jag kan inte hitta några diskussioner om diskussioner om att förbjuda lådskärare från skolor, vilket tyder på att det finns ett kulturellt inslag i deras fortsatta användning, när andra länder har förbjudit dem över mycket mindre.

(Bortsett från det, jag gick till skolan i Storbritannien och jag minns att jag använde lådskärare under lektioner i gymnasieskolan, men de skulle ha avrundats och låsats med de andra förnödenheterna efter varje lektion, och jag är ganska säker på att du skulle ha varit i massiv problem om du fångades när du gick runt med en utanför dessa lektioner.)