Anonim

Pekora skjuter en kille i juvelerna och skrattar åt det

Vad var syftet med action i början av anime säsong 2 av Attack på Titan? Zeke förvandlade några Eldians bakom Wall Rose till Titans. Men när jag analyserar det kan jag inte hitta en logisk förklaring till varför han gjorde det.

Nackdelar:

  • Han riskerade att förlora Reiner / Berthold-krafter om de skulle ätas av titaner,
  • Han skulle inte bekräfta på det sättet om Erens titan är den de letar efter,
  • Han läckte viktig information till Recon Squad att Titans är förvandlade människor (Hange tänkte ut det)

Jag har inte läst mangan, men jag bryr mig inte om mangaspoiler. Förklaras det någonsin i mangan?

Jag läser fortfarande mangan, men dessutom kan jag säga att det finns några anledningar bakom allt detta. Om jag har fel kan du korrigera mig eftersom jag fortfarande läser mangan.

Om du bara har sett anime:

Du kan se hur spejderna slösade bort sin tid genom att identifiera om det finns något brott i väggen. De var alla förvirrade över utseendet på Titans från ingenstans och de var under det falska intrycket att människor har evakuerat säkert från byn utan att skada dem.

Om du inte har något emot spoilers är det anledningarna till att han kan ha gjort det, enligt manga:

Jag förklarar nackdelarna du nämnde ovan:

  • Han riskerade att förlora Reiner / Berthold-krafter om de skulle ätas av titaner

Eftersom titanerna var gjorda av ryggvätskan från Zeke, kommer de alltid att lyssna på odjuret titan / Zeke. Så de kommer inte att äta Reiner och Bertholdt om inte Zeke säger det. Och varför skulle han göra det, för alla tre är där av den enda anledningen att få tillbaka grundaren.

  • Han skulle inte bekräfta på det sättet om Erens titan är den de letar efter

Huvudmålet för att invadera Paradisön var att få tillbaka grundaren (Eren är den nuvarande innehavaren), så i princip kidnappade de Eren, även om du känner att Zekes handling inte överensstämmer med målet, kanske han har gjort det för att missleda spejarna.

  • Han läckte viktig information till Recon Squad att Titans är förvandlade människor (Hange tänkte ut det)

Han ville att de skulle få veta vad som faktiskt händer utanför murarna (speciellt om kriget). När Fritz-kungens blodlinje felaktigt sprider rykten om att det inte finns någon mänsklighet utanför murarna. Så i princip ville han låta dem veta att du har fått höra fel om allt. Senare i mangan avslöjar Zeke sina sanna färger och går med på att hjälpa Paradis Island att besegra Marley så att New Eldia kan byggas.

Den sista meningen ovanifrån kanske inte är korrekt, för Hanje misstänker att Zeke hjärntvättar Eren och har olika planer och fungerar som dubbelagent eftersom Eren vände sig mot militären. Senare förvandlar han också Levis underordnade till titaner (när de drack vin med Zekes ryggvätska som importerades från Marley), så hans mål var att döda Levi i detta, eftersom han tror att Levi inte kommer att slåss mot sina kamrater (efter att ha konverterat dem till Titan) , som han senare inser att han hade fel efter att ha fångats av Levi igen.

SPOILER VARNING

Enligt manga förvandlade Zeke dessa eldingar med sin ryggvätska. Och Zeke kan befalla dessa specifika titaner precis som i S2-E1, Zeke beordrade helt enkelt titaner att äta Mike.