Anonim

GLANSLIG EXKLUSIV LICK GENGAR DAG i POKÉMON GO!

När människor (vanligtvis otaku) pratar om riktiga tjejer, kallar de dem alltid som "3D-tjejer". Jag antar att det är en motsats från "2D-tjejer" i anime, manga, spel etc.

Så var kom termen "3D-flicka" ifrån? Vad är dess ursprung?

2
  • Jag hatar att låta oförskämd, men är inte svaret på detta egentligen bara ordboksdefinitionen av 2D och 3D?
  • @Ataraxia det är därför jag frågar om ursprunget

2d-tjejer kallas som sådana för att de porträtteras genom skärmar, sidor och andra plana ytor. Även när de görs till figurer och andra föremål hänvisas de vanligtvis till deras huvudsakliga medium.

Observera att datorgenererade karaktärer som i Knights of Sidonia vanligtvis behandlas som 2d-personer på grund av deras medium, trots att de är 3d.

Flickor kallas 3d av otaku (ofta nedsättande) när de pratar om tjejer i den verkliga världen - där det finns ett begrepp 'djup', en tredje dimension. Återigen används termen 3d-flicka när de visas på fotografier eller liknande, för vi bor och interagerar med dessa människor i en 3d-värld.

Otaku som föredrar 2d kvinnor använder ibland offensivt frasen "3DPD", eller "3d, gris motbjudande"

2d flicka vs 3d flicka.

Jag tror inte att det finns ett "ursprung" för detta, eftersom dimensioner är fakta och denna skillnad alltid har funnits. Men termen har förmodligen ökat användningen med ökningen av internet och ökat anime popularitet