Anonim

I det senaste avsnittet av Dragon Ball Super (avsnitt 115) visades vi den nya fusionen; Kefla.

Denna fusion uppnåddes med hjälp av Potara-örhängen. Men från vad jag minns var saker och sådant inte tillåtna. Annars skulle universum 7 ge mycket senzubönor för överlevnad. Potaraörhängen är inte föremål som tillhör kämparna och är därför externa. Är inte användningen av detta mot de allmänna turneringsreglerna?

Tydligen är de tillåtna i turneringen. Annars skulle Zen-Oh sama ha raderat Kefla direkt för fusk.

DBZ-wikien säger också det öppet i reglerna för turneringen av makt:

  • Kämpar kan inte dödas, använda vapen eller använda helande föremål (t.ex. Senzu Beans) under matchen.

  • Men föremål som inte är farliga i sig själva, som flaskan som Master Roshi använder som en del av Evil Containment Wave, tilläts av Zen-Ohs, även om det antyds att det var för att de tyckte att tekniken var cool.

  • Potaraörhängen är också tillåtna, så Potara-fusion är tillåten och föremålen är inte farliga vapen som direkt kan skada en motståndare.

  • Om någon dödas av att deras egen attack avböjs av någon annan eller av en ärvfel i en stridsteknik, anses det inte vara ett brott mot reglerna.

Jag tror att det bästa svaret på detta skulle vara att allt som Zeno tycker är underhållande eller underhållande kan betraktas som säkert. Även om Roshi använde flaskorna och Krillin använde solglasögonen och skon blev Zeno troligtvis underhållen av samma och han hade inget problem med det. Det är uppenbart att han kommer att bli väldigt road av fusionen, så även om de inte bryter mot en regel kommer de inte att bli diskvalificerade.

Jag är också säker på det faktum att Zeno trodde att kämparna som äter Sensu-bönan antagligen skulle göra dem starkare och slåss hårdare, de brydde sig inte så länge det underhåller dem.