Anonim

Namis meddelande till Luffy

I filmen Strong World skickar Nami ett meddelande till besättningen via Tone Dial som är följande:

Förlåt mig för att jag inte kan säga farväl till er alla direkt. Jag har bestämt mig för att gå med i Shikis besättning som deras navigatör. Shiki är en legendarisk pirat som du aldrig kunde matcha, även om du stod emot honom. Även om du följde efter mig skulle du bara sluta förlora dina liv. Jag kommer att säga så mycket, lovar att du kommer att rädda mig.

Luffy missade att höra den sista delen: "lovar att du kommer rädda mig", men alla andra hörde det och förstod det. När han försökte förklara Luffy gjorde Sanji dock ett uttalande som orsakade viss förvirring. Det går så här:

... Även om det för mig lät som ett kärleksbudskap.

Detta ledde till förvirring eftersom det verkade tolkas felaktigt att den sista delen av meddelandet antydde att Nami älskade Luffy. Jag läste också någonstans att Nami började rodna när Luffy började spela Dial, men jag såg inte Nami rodna alls (i anime, om någon rodnar visas deras ansikte röd, eller hur?). Hon verkade vara generad vilket tycktes vara normalt. Om jag var hon och någon skulle spela en inspelning framför alla som jag gjorde när jag var i en sorglig situation skulle jag definitivt inte vilja att han skulle spela det för det skulle vara pinsamt.

Nami visste att Luffy inte förstår indirekt budskap (hon säger att hon riktade den sista delen specifikt till Luffy eftersom han är så tät). Jag tror Nami ville indirekt be besättningen att komma och rädda henne, men för tjockhåriga Luffy lade hon uttryckligen till den sista raden. Hon ville bara att Luffy och resten av besättningen skulle komma och rädda henne, det fanns inga romantiska känslor.

Jag försökte söka online om jag hade rätt i meddelandets avsikt, men kunde inte hitta rätt källor.

Till exempel hittade jag på Wikipedia:

... Luffy får senare veta att Namis meddelande faktiskt var en kodad SOS riktad mot honom som besättningen tog som en kärleksbekännelse ...

Även om ovanstående linje nämner besättningen misstog som en kärleksbekännelse, tror jag inte det, jag tror att de förstod ordet avsikt med meddelandet. Även om jag inte är säker på vad Sanji menade med att säga ovanstående rad, men det verkade som om han förstod den verkliga avsikten.

Finns det några källor som exakt berättar den verkliga avsikten med meddelandet och även om besättningen (förutom Luffy) förstod det ordentligt?

2
  • Jag såg filmen och jag fick inga känslor av ett kärleksmeddelande. Nami hade levererat den första delen av meddelandet för att försäkra Shiki att hon kommer att stanna hos honom och lade till den sista delen särskilt för den täta Luffy att förstå.
  • @RigaCrypto, det är precis mina tankar. Nami är smart. Hon lurade Shiki och bad sina besättningsmedlemmar om hjälp samtidigt. För Luffy var hon tvungen att lägga till den sista raden. Men jag behöver någon korrekt källa för att verifiera det.

Oda ritade en "Strong World after 3 seconds" där man tydligt kunde se Nami rodna och Luffy har ett enormt leende med handen bakom ett öra (samma som Sanji men vi vet alla att de sista orden var för). Det är ett riktigt sött utdrag. Jag skickar en länk så att du kan se den.

https://dshanks-op.tumblr.com/post/158367417268/oda-drew-what-happened-after-strong-world-ended-d