Anonim

Doktorandprogram GÄLLER NU * Jan / Feb 2019 Tidsfrist * | Hitta en doktorsexamen Ep1

Påstås att King har rymt situationer många gånger av bluffing och ren tur. Är denna lycka naturlig eller har han någon form av "lycksupermakt"?

När Saitama först konfronterar King i King's lägenhet, innehåller Kings interna monolog en linje om att han bara verkar locka monster. I anime, åtminstone, sa Saitama också specifikt att monster bara verkar dyka upp på King när Giant Bird kraschar festen. King anser åtminstone detta som utomordentligt otur.

King är annars någon vars rykte föregår honom i komisk grad.

King Engine är egentligen bara hans hjärta som slår så hårt och så högt från att vara rädd att folk kan höra det. Men folk tror att det är ljudet av hans raseri, eller av hans uppstart, eller något av den effekten, så att när motståndare hör det skrämmer det dem, och när åskådare hör det upphetsar det dem (för kanske kommer de att se ett dumt monster försöker faktiskt stå upp mot King och bli utplånad).

Praktiskt taget allt King säger eller gör tolkas genom linsen till "detta är en otroligt kraftfull och dålig man".

Flera exempel kommer att tänka på. För en:

Efter att ha spenderat en nattspel och varit en röra från att inte städa upp först och ha spillt saker på sig själv, kommer King till ett tidigt möte angående Monster Association. HQ-personalen antar att "upp hela natten" -delen betyder att han har kämpat hela natten och att han är täckt med vätskor från sina fiender (snarare än hans slushy). Sweet Mask är imponerad av Kings engagemang och uthållighet, erkänner honom som en riktig och riktig hjälte, och ryggar lite från hans konfronterande attityd mot huvudkontoret nu när han vet att någon som King är inblandad.

Nyligen i anime kunde du se honom spela ett videospel, och när han kallas av Hero Association för att hantera det plötsliga upproret av monster, säger han att han inte kan för att han kämpar mot något annat just nu och måste ta itu med hemlig chef. De antar att han faktiskt kämpar mot ett verkligt hot i verkligheten. En som överträffar vad de redan försöker hantera.

Annan:

(webbkomik) Under Monster Association-bågen eskorterar King det kidnappade barnet så gott han kan ut ur tunnlarna, när Tatsumaki sliter upp hela basen och tar det över marken. King får panik och gömmer sig med barnet så snart det börjar. Medan de andra S-klasserna klagar över hennes hänsynslösa drag och hur det hotade dem, förolämpar Tatsumaki dem och berömmer King som den enda i S-klassen som är tillräckligt smart och skicklig för att ta hand om sig själv, barnet och hantera henne flytta på en gång, som en riktig hjälte borde.

Och:

(webbkomik) Atomic Samurai begär att King visar honom sin svärdsvängning, eftersom en sådan sak kommer att avslöja för honom mycket om den som svänger svärdet. King säger att han inte har någon träning med svärdet, men Atomic Samurai insisterar på att det fortfarande kommer att vara en meningsfull insikt. Ett äpple läggs på marken, och kung knäböjer med det mantlade svärdet i händerna, beredd att dra det. Och han stannar exakt så i ungefär 15 minuter, drabbad av rörelse av en panikattack över hur nu Atomic Samurai vet att han är en falsk, gunga eller ingen gunga. Han lägger sedan ner svärdet, står upp och går tyst bort utan att se tillbaka. Atomic Samurai skit tegelstenaroch tänkte att King's svärdskiva var så snabb och så sublim att han inte bara såg den utan att äpplet "aldrig ens visste att det var skuret". Han berömmer honom för att ha gjort det diplomatiska och hedervärda genom att tyst gå bort och kallar med beundran King för ett riktigt monster för att hantera en sådan prestation, som översteg ens hans fantasi och skicklighet, trots att han inte hade "någon utbildning".

Till och med Saitama antar ursprungligen bara att King är mycket stark baserat på sitt rykte, och att vad han än gör är på grund av det. Han undrar om King försvarade kampen med den cyborgen för att det var tråkigt för honom; Saitama verkade ganska hoppfull att han hittat någon som delade sin ennui från att ha fantastisk kraft. Saitama är dock den enda som King båda har erkänt sanningen för, och som har trott på King om det.

(webbkomik) Nyligen försökte King få verklig styrka genom att söka kampsportsträning. Han berättar för Bang att han inte alls är stark, och att Bang, som är den kloka gamla mästaren som han är, verkligen såg igenom det för länge sedan. Bang tror inte på honom alls och tänker att om han ska träna någon borde det inte vara någon stark (som King) utan en normal person. Bang känner sig uppmuntrad att även någon så stark som King fortfarande känner att han kan förbättra sig och har ödmjukhet att se svaghet hos sig själv. Varje annan dojo som han besöker svarar på samma sätt, oavsett Kings protester mot hans faktiska svaghet, och tänker att deras stil är för fredlig för King, eller inte är tillräckligt avancerad nog för King, eller att han förstör för en kamp etc.

King har visserligen en viss lycka (men ibland är det en förbannelse), men han verkar ha utvecklat vissa färdigheter för att utnyttja detta rykte. Han vet att han är skrämmande för andra och använder det när det är möjligt för att komma ur dåliga situationer. Han har också blivit ganska bra på att bluffa, vilket stöds av det faktum att hans rykte är så kraftfullt att fiender kommer att tolka alla (feg) handlingar som han tar som fällor och finter för en högsta taktiker. Inklusive bara att springa iväg. Ingenting har formellt angett att King har något övernaturligt ursprung till sin lycka, så som det är är det bara vanlig serendipitet i kombination med lite utvecklad skicklighet i att bluffa.

Hur långt jag har läst i mangan tror jag det King är bara någon som är naturligt lycklig. Medan wiki listar hans förmåga som en supermakt, förklarades det aldrig riktigt ordentligt i mangan.

Tecken med hög tur i manga är inte riktigt motstycke eftersom jag har upptäckt att det finns andra karaktärer från andra serier som bara är naturligt lyckliga. Det är en trope som heter 'Born Lucky'. Så det är inte riktigt en överraskning att King bara skulle vara lyckligt lycklig. Vi kan inte säga säkert att det verkligen är en supermakt, såvida det inte uttryckligen skulle anges i mangan eller av ONE själv.

Tja, jag skulle inte betrakta det som en supermakt. Om så var fallet skulle han ha tur i varje enskild sak han gjorde som inte nödvändigtvis är sant. Du kan inte helt betrakta det som lycka eftersom King själv sätter ett mycket skrämmande ansikte under flera omständigheter och också kan bluffa sig ut ur många svåra situationer.

Karaktären har skrivits på ett sådant sätt som tenderar att vara lite lycklig när det gäller att han lurar "Hjälteföreningen" och media när det gäller hans styrka.