Anonim

Den tiden när Dante var i ett SMT-spel ...

Så avsnitt 305 kom därför ut nyligen spoiler varning.

Det mesta handlar om det förflutna ...

Under de senaste avsnittens flashback visades det tydligt att ..

  • i den här videon förlorade Takasugi sitt öga i en kamp med utomjording.
  • Shuoyou, lärare, tas från sin skola och sedan återvänder hans till gintoki som gråter hjälplöst.
  • Shuoyou hittar gintoki på slagfältet och tar honom till klass med katsura och takasugi i den.

Men i avsnitt 304-305 motsäger allt detta

  • Takasugi tappar ögat genom attack från Oboro
  • Katsura, Gintoki och Takasugi tas med som fångar och Gintoki ges val att döda antingen studenter eller lärare, på toppen av berget. Motsägelsefullt, vad som visats tidigare många gånger: vilken är soldat håll gintoki nere när läraren tas prisioner och sedan på samma plats återvänder huvudet och gintoki gråter.
  • I den här versionen är gintoki redan en del av Shuoyou-skolan och det är faktiskt katsura och takasugi som går med senare.
0

Precis som @Akaik nämnde i sitt svar beror huvudorsaken till inkonsekvenserna helt och hållet på att både Sunrise och Gori-Sensei inte helt känner till detaljerna i dessa händelser när de går in på att göra allt.

De erkänner ganska mycket detta med Gintoki för att förklara i slutet av avsnitt 306, där de inkluderar ett annat Ginpachi-Sensei-segment. De använder till och med den punkt du nämner att det tidigare såg ut som om Gin gick med i Shuoyous skola efter Katsura och Takasugi, när det i de senaste avsnitten verkar vara det motsatta. De gör ett skämt om att det inte hade ett manus för tillfället och att något helt annat händer.

Det här är förmodligen så nära ett officiellt svar som vi får.

Det kan finnas andra omnämnanden till varför de andra punkterna du har gjort har förändrats mellan avsnitt men inget omnämnande av detta (även som ett skämt) har dykt upp i mangan så vitt jag minns.

Som nämnts av @Gorp nämns denna inkonsekvens i avsnittet Ginpachi-Sensei i avsnitt 306 och besvaras av Gintoki. Här är kronologin för vad som hände, från grundandet av skolan.

  1. Shouyou hittade Gintoki på ett slagfält.
  2. Shouyou skapade en skola med Gintoki.
  3. Katsura och Takasugi gick med i skolan.
  4. Shouyou och Gintoki gick in i klassen med Shouyou som gav Gintoki en bok för att torka av röven som visas i avsnittet Ginpachi-sensei i avsnitt 306.
  5. Shouyous skola märktes som att lära barn att störta Bakufu.
  6. Som visas i avsnitt 306 flashback, stoppade Shouyou någon patrull från att dra sina svärd mot Sakata Gintoki, Takasugi Shinsuke och Katsura Koutaro.
  7. Shouyou blev arresterad men släpptes senare, troligen med strikt varning att detta är hans sista chans och att han måste sluta undervisa. Det är här Gintoki gråt när han återvänder.
  8. Shouyou ignorerade varningen och fortsatte att undervisa som visas i flashbacken där Gintoki sa att Bushidou Shouyou undervisade och de följer kommer inte att böjas av något sådant (hotet).
  9. Shouyou undervisade igen i några år och greps sedan igen. Detta passar in i det faktum att när Gintoki och vänner kämpade i kriget, är de äldre än när de går i skolan.
  10. Gintoki och andra Shouyou-studenter bildade en rebellgrupp för att rädda Shouyou.
  11. Dragon of Katsurahama, Sakamoto Tatsuma gick med i gruppen och agerade som insamling av fonder.
  12. Som visas i flashbacken där Sakamoto och Gintoki kraschade på en ökenplanet (det var under den första eller andra säsongen av anime, jag glömmer vilken episod), sa Sakamoto att han tycker att strider inte är det enda sättet att skydda saker han anses vara dyrbar. Han lämnade gruppen och bildade ett handelsföretag.
  13. Sakata Gintoki, Katsura Koutaro och Takasugi Shinsuke arresterades och fördes till en kulle där Yoshida Shouyou är.
  14. Gintoki valde att döda Yoshida Shouyou, hans lärare, för att rädda Takasugi och Katsura. Hans huvud återfördes verkligen till Gintoki. Inställningen kan skilja sig men berättelsen är densamma.

När det gäller Takasugi som tappar ögonen mot Oboro, skiljer det sig verkligen från vad som visats tidigare. Troligtvis beror det på att både Sunrise och Gorilla-sensei inte tänkte på det när scenen gjordes. Vilket bekräftas också av Gintoki i avsnittet Ginpachi-sensei i avsnitt 306.

Jag är ganska säker på att detta beror på att anime-studion Sunrise inte visste mycket om deras förflutna heller (anime-studion och författaren har för det mesta inte mycket interaktion). Scenen du nämnde visades inte i mangan utan bara i anime.

Så du kan säga att Sunrise gjorde ett misstag precis som hur de hoppade över en viktig scen från det tidigare avsnittet som kan bevisa att Sorachi planerade detta redan från början.

Då är det en falsk trailer. Gori-sensei skrev inte det. Ep.305 är dock kanon.