Anonim

Obegränsad kryssning Ep2 - Thunder and Nightmares - Lucci / Kaku Boss Fight [HARD MODE]

Vissa karaktärer påminner mig konstigt om vissa berättelser som jag minns att jag läste som barn. Även om likheterna kan betraktas som helt tillfälliga, tre gånger i en grupp väcker misstankar. Så jag frågar, finns det någon trovärdig källa som kan ange om några One Piece-tecken härleds eller baseras på västerländska?

Här är några av de närmare besläktade Straw Hat Pirates.

Chopper - Rudolph

Likheter: Renar, udda färgade näsor, undvikna av deras pack osv


Usopp - Pinocchio

Likheter: Lögnare, långa näsor


Franky - Popeye

Likheter: Stora underarmar, förlitar sig på mat för energi

Usopps namn kommer från det japanska ordet "Uso" som betyder lögn eller falskhet (1). Den långsträckta näsan är en anspelning på Pinocchio.

Franky skapades faktiskt med seiyu Kazuki Yao i åtanke efter att Eiichiro Oda (mangaka) hörde röstskådespelarens prestanda som Jango och Bon Clay, men det är troligt att Franky bygger på Pop-eye. Förutom de förstorade underarmarna är båda karaktärerna 34 och båda är beroende av mat för energi och kraft (Popeye använder spenat och Franky använder cola) (2).

Det finns många ledtrådar att Chopper är en anspelning på Rudolph (hämtad från denna Wikia-artikel):

  • Chopper är en ren med en udda färgad näsa
  • Hans officiella födelsedag är julafton
  • "Chopper the Blue-nosed Reindeer" producerades och sjöngs av rollerna
  • Dr. Kureha beskrivs när han kommer nerför berget med Choppers silhuett som drar en släde och sedan går in i några hem via skorstenen
8
  • 4 Detta är ett ganska bra svar; du kanske kan förbättra det genom att lägga till information om andra En bit karaktärer som också är baserade på Disney och totalt sett en slutsats. :)
  • 3 De är faktiskt inte Disney-karaktärer: Popeye är en serietidning, Rudolph är en litterär karaktär, och Pinocchio, även om den användes som inspiration för Disney-filmen, var en litterär karaktär först. Jag kommer att se om det finns andra och även om det finns några översatta intervjuer från mangaka med citat om inspiration för karaktärerna. ^ _ ^
  • 1 @AlisonB Jag instämmer, trevligt svar och ja, gärna lägga till fler du kanske känner till. Den enda som inte helt klargjorts var Usopp men tillräckligt rättvist.
  • 1 @Nil - Med tanke på de visuella likheterna tror jag att det är säkert att säga att Brooks stil inspirerades av Slash. Men jag tror att det är så långt det går. Jag har läst att han, som de flesta karaktärer som introducerades i Thriller Bark-bågen, är baserad på karaktärer från Nightmare Before Christmas. Så i det här fallet, Jack Skellington. Som jämförelse är Jango faktiskt baserad på Michael Jackson och han agerar som MJ (i motsats till att bara se ut som honom).
  • 1 @Nil se också anime.stackexchange.com/questions/3470/…

Brook är Saul Hudson aka Slash (guns n roses). Han är musiker och en av de mest kända gitarristarna i världen idag. Brooks personlighet är inte alls meningsfull eftersom han är en pervers, som ibland kan ha bra sätt men fungerar dumt. Han ser också gay ut, vilket påminner mig mer om Micheal Jackson som passar bäst när det gäller hans personlighet i mangan, men MJ har inte en Afro-frisyr som ett varumärke, medan Slash gör det. Men om du tittar noggrant på affischen av 'guns and roses' albumet 'Appetite for Destruction' kommer du att se Brook med skallen ansiktet bär nyanser och hatt som Slash gör.

Jag kommer att spekulera Franky mer som Arnold Schwarzenegger för han är en cyborg relaterad till 'The Terminator' och han bär alltid underkläder som poserar som en kroppsbyggare. Arnold var en kroppsbyggare och hade vunnit många titlar; om du söker på Google efter några bilder av den här killen kommer du att se honom posera med underkläder. Det finns säkert fler ledtrådar när det gäller den saken som hans riktiga namn 'Cutty Flam' och stjärnatatuering som han har på armbågarna.

Darn, jag ser nästan hertig Nukem i honom.

Zorro, namnet säger allt. Aka Sero, Don Diego de la Vega, han bär alltid sin bandana när han kämpar på allvar vilket får honom att se ut som en pirat, men det täcker också hans ögon och får honom att se ut som Sero när han inte bär sin hatt. När det gäller svärdspel använder han stil med ett svärd som inte kan matchas på grund av hans skicklighet. Det är som att slåss mot någon med tre svärd och 'Z' av hans varumärke gör det till 3 snedstreck. De säger att Sero är en räv med tre svansar relaterade till Zorro Santoryu.

För Usopp och Chopper har du rätt, jag är nyfiken på att veta om resten. Kom ihåg att One Piece ska vara rolig, det är därför personligheten skiljer sig från den verkliga huvudpersonen, men när de är seriösa i en kamp blir det dem till den verkliga saken.