Anonim

Arg farfar - förbannad på mormor!

Många anime innehåller karaktärer med en snaggletooth - vanligtvis en tandliknande tand som visas på egen hand. Jag tyckte att det var konstigt eftersom snaggleteeth (feljusterade tänder) sällan någonsin visas i något annat media. Här är några exempel :

[Lucky Star, Oreimo & Slayers Revolution]

Jag skulle vilja veta hur nyligen denna trope är och varför den används så ofta - tjänar den ett specifikt syfte?

Vem var den första karaktären som hade en snaggletooth?

1
  • 7 Termen / trenden på japanska är "yaeba", ( , bokstavligen betyder "dubbelt / flerlagrad tand"). Det är en genetisk egenskap, en genetisk egenskap som sägs ha sitt ursprung i Okinawa. Det har funnits ett tag. men det exakta ursprunget är svårt att fastställa. Tydligen bara i Japan ser de det som ett sött drag.

Vem var den första karaktären som hade en snaggletooth?

Jag har ingen källa för när historiskt i anime / manga detta användes. Men det tidigaste jag kan tänka mig är Lum från Urusei Yatsura manga och som publicerades i slutet av 70-talet. Från kapitel 1:

och också sett under olika omständigheter under hela manga och anime. Så det är möjligt att Rumiko Takahashi kan ha populariserat det. Du kan se dessa snaggletooth i många av hennes senare arbeten (Inuyasha, Ranma 1/2, etc.)

När det gäller meningen / syftet har TV Tropes-webbplatsen en sida för detta under "Cute Little Fangs", och detta utdrag sammanfattar det ganska bra:

Oftast, som föreslagits av tropenamnet, sportar karaktären förstorade hundtänder. För maximal söthet kommer minst ett huggtand alltid att vara synligt, även när karaktärens mun är stängd, och speciellt om de har ett kattleende. Dessa indikerar generellt att karaktären är busig, lite fientlig eller en trickster, men egentligen inte "dålig".

Snaggletooth-tropen började i mangan GeGeGe no Kitar , som först publicerades 1960, med den första monster-kattflickan Neko Musume, vilket gjorde detta 6 år äldre än den magiska flickatroppen och föregående anime av 4 och vanliga kattflickor minst två decennier.

Dess ursprungliga syfte var att påminna dig om att Neko Musume hade en mun full av farliga monster-katt huggtänder som kunde riva dig isär.

4
  • Till potentiella downvoters / radeter: Ja, jag såg den första versionen utan namnet på mangan. Ignorera det. Detta är nu ett helt legitimt svar och verkar till och med ha toppat det accepterade svaret genom att hitta något äldre.
  • Ja, ledsen för det. Jag kan inte låta bli att ha andra prioriteringar än andra. Jag föredrar att ge lata vaga svar direkt, jaga sedan på det äldsta exemplet och redigera inlägget för att göra det mer exakt, snarare än att ge väl genomtänkta och skriftliga svar som litar på begagnade källor.
  • Älskar den tillagda bilden förresten. Bra redigering Torisuda!
  • Tack, jag tyckte att det skulle vara trevligt att se karaktären eftersom denna manga är lite obskyr. När det gäller praxis att sätta upp platshållarsvar har jag sett det gjort på andra Stack Exchange-webbplatser där "Fastest Gun in the West" är mer av ett problem, men det är inte riktigt nödvändigt på Anime och Manga. Vi är ganska sömniga, så du kommer antagligen inte att få bort om du inte svarar på Naruto och Dragon Ball Z-frågor. Vi har haft några bra frågor sittande utan svar i flera månader. Och vårt samhälle tenderar att belöna långa, obsessivt undersökta svar över korta, pittiga. Hur som helst, välkommen till webbplatsen!