Anonim

The Tiger's Wife av Tea Obreht (F & A del 1)

Jag vet att byborna i Konoha var rädda för Kyuubi på grund av dess härjning mot byn, och att den fjärde Hokagen räddade byn genom att försegla den i Naruto. Baserat på detta svar gömde den tredje Hokagen sin identitet för att skydda honom.

Gömde den tredje Hokagen bara Narutos förhållande till den fjärde, eller var han också Kyuubi jinchuriki? Om ja, fick byborna reda på det för att Naruto gick utom kontroll med Kyuubis chakra?

Redigera: För att klargöra vad jag är nyfiken på.

Varför gömde de inte också Narutos identitet som en jinchuriki så att byborna inte hatar honom?

3
  • Jag tror att både 3: e och 4: e Hokages var naiva, dåraktiga och alltför förblindade av sin kärlek till byn och dess folk, liksom deras egen idealism. De är båda hokage de borde ha insett att naruto realistiskt aldrig kommer att ses som en hjälte av byborna. Tänk på det efter att ha drabbats av en massiv attack var det uppenbart att byborna skulle fördunklas av sin ilska och sorg över deras nära och kära förlorade mot de 9 svansarna. Den som känner dessa känslor skulle ta dessa känslor ut på andra, hokagesna gjorde naruto till syndabock för sitt missbruk.
  • Ta mig inte fel jag personligen gillar dem båda, de är snälla och comoassionate, men det är deras brister deras beslutsamhet att se godhet hos människor var deras ångra och båda utnyttjades. De ville tro att byn är bra, men så är inte fallet i det här fallet. De båda borde ha vetat att detta skulle hända eftersom det är deras jobb att veta vad byn tänker och vad deras svar kommer att bli på deras beslut.
  • Enbart ledsen av Minato till Naruto borde inte bara kunna kompensera för sitt dåliga beslut som han och den tredje fattade som kostade naruto lycka. Om han verkligen älskade naruto skulle han inte ha berättat för byn sanningen om de 9 svansarna och därmed sparat naruto hån han fick under sitt uppväxtliv. När allt var narutos mor och dam Mito-status som jinchuriki hemlig av just den anledningen.

Byborna vet att Naruto är Kyuubis Jinchuriki eftersom Sarutobi Hiruzen berättade för dem!

Här är varför: I ett av de tidigaste kapitlen berättar Hiruzen för Iruka att den fjärde Hokage hade dött i hopp om att byborna skulle se Naruto som en hjälte, som förseglade Kyuubi. Det enda sättet Hiruzen kunde få det att hända är att berätta för byborna att Naruto var barnet som den fjärde Hokagen förseglade Kyuubi in i.

Han bestämde sig dock för att inte avslöja Narutos förhållande till den fjärde Hokagen. Observera också att Kushinas graviditet var en mycket klassificerad information, endast känd för Hiruzen, Biwako, Minato, några ANBU-medlemmar och några andra. Hiruzen kunde ha gjort en berättelse om att Naruto var ett slumpmässigt barn som Minato valde för att försegla Kyuubi (eller något liknande), och få skulle ha misstänkt eller ifrågasatt honom.

PS: Ett litet plothål där är att Naruto när han växte upp nära likhet med Minato, tillsammans med Kyuubi-historien, borde ha höjt några ögonbryn, men Kishimoto bestämde förmodligen att det inte var tillräckligt viktigt för att "plot" skulle kräva en förklaring .

10
  • Kunskapen om att Naruto var Kyubiis värd var begränsad till den äldre generationen, inte alla från narutos generation visste om det. Sakura fick veta om det först under de tidigare episoderna av shippuden. Hur och varför den äldre generationen vet kan antas från det faktum att de var närvarande samma dag som kyubii förseglades. Så de kan ha fått en förklaring om hur faran avvärgs, men för Narutos säkerhet och så att han kunde blanda sig i sin generation förbjöds alla diskussioner om ämnet av den tredje hokagen.
  • Tja. Jag hänvisade till byborna som vuxit upp tillräckligt vid Minatos död. Jag är mer benägen till teorin att "regeln" infördes senare när Hiruzen insåg att de äldste inte tog Minatos önskan i rätt anda. Han hade hoppats att byborna skulle behandla Naruto som en hjälte, men eftersom det inte hände bestämde han sig för att åtminstone inte skulle diskutera ämnet vidare för att skapa mer hat.
  • Om byborna bokstavligen hade sett Kyuubis försegling, skulle de också veta att han är den fjärde Hokages son, och åtminstone några av dem skulle ha behandlat honom med kärlek och respekt. Endast ett fåtal ANBU-vakter var närvarande när förseglingen skedde, och hittills har namngivna karaktärer aldrig gjort något som har bidragit väsentligt till handlingen, så jag tror att det måste ha varit Hiruzens görande.
  • Jag håller med dig om att "regeln" införs senare för att förhindra mer skada på Narutos framtid. Jag menade inte att antyda att byborna bokstavligen såg kyuubis försegling, men de visste att kyuubi var förseglad, inuti vem? Ett barn med namnet Naruto. Jag skulle också tro att om de hade vetat att Naruto var son till 4: e Hokage, skulle de ha visat mer respekt mot honom, okunnighet i denna fråga kan ha varit en annan anledning till att Naruto blev så illa behandlad av den äldre generationen, alltid försöker hålla deras barn av det "monsteret"
  • Och eftersom Kushinas graviditet var konfidentiell, kunde Hiruzen ha sagt någon historia om vem Naruto var och var han kom ifrån, förutom några få utvalda, som vi ser var Kakashi bland de få som kände till Narutos föräldraskap och kyuubi.

De vet att Naruto är Jinchuuriki. Vad den tredje Hokagen gömde för resten av byborna är hans förhållande till Minato och det faktum att byn attackerades av Tobi. Många människor visste inte att kyuubikatastrofen berodde på att Tobi hade attackerat och orsakat den. Istället trodde de att kyuubi precis hade gått lös.

2
  • Bara få har känt att 4: e förseglade Kyuubi inuti Naruto, tänkte de låta byborna veta att han är jinchuriki och låta Naruto drabbas av sitt hat? Varför är det så?
  • Mangaen uppgav aldrig varför de lät alla veta att Naruto är en jinchuuriki, men vi kan anta att den var avsedd att låta alla veta för i alla andra nuvarande och tidigare fall vet alla inom deras by vem jinchuuriki är (dvs. Kushina, Gaara, Bee ). Realistiskt är det vettigt att låta byn veta om en av dina starkaste tillgångar. Det bygger förtroendet mellan Hokage och folket. Att dölja det kan orsaka enorma problem, särskilt om människor fick reda på det senare.

Det här kanske inte riktigt tillfredsställer dig.
Men när naruto försökte få kontroll över kuramas charka kushina dök ut.
Den tiden berättade kushina för naruto vad som hade hänt under förseglingen.
Minato hade skapat en barriärliknande struktur som hindrade andra från att komma in i den.
De visade att sarutobi och några andra shinobi från bladet var där och såg minato dö :(

Nu som ni kan se att det hade varit många andra människor som bevittnat platsen för att försegla kyuubi.
Det kan finnas en möjlighet att någon annan kunde ha läckt ut informationen om att kyuubi var förseglad i naruto.
Det kan också ha varit att sarutobi själv sa till dem att göra det för att skydda naruto på något sätt.

Anledningen till att din narutos förälder var dold var att de fjärde hokagesememierna inte skulle rikta honom, eftersom han är hans barn. De gömde inte den del där han var en jinchuriki var så att Naruto skulle vara mer skyddad medan han skickades på uppdrag och fick större vikt. Varje dold by i de fem stora nationerna har ett tailed djur som har mycket makt. Eftersom varje stjärtdjur är en viktig del i deras byers militär måste de skyddas och ibland ges större vikt. När Naruto går på uppdrag måste han ges större vikt, om en situation där någon måste lämnas kvar för att låta de andra fly. Nu kan de inte låta en viktig del av sina byers militära styrka offras eller låta den fångas av de andra byarna shinobi. En jinchuriki kan möta mycket dålig behandling men ges mer skydd och betydelse i militära syften

1
  • 2 Kan du citera något kanoniskt material för att stödja detta?

Från vad jag har sett från en video som diskuterar Itachi-romanerna fanns det en retcon där Naruto faktiskt hade ett normalt liv först, men hans Jinchuriki-status läckte ut av Danzo. Anledningen till att Naruto inte kan komma ihåg detta är att han var för ung för att komma ihåg att det fanns en tid som han inte var hatad.

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.