Anonim

Xiaomi Mi CC10 läckt 🔥🔥🔥 Specifikationer och funktioner - HINDI

Innan vi fick reda på att det finns tre år mellan Taki och Mitsuha, fanns det några synliga tecken som publiken kunde ha bestämt datumgapet med? Anime har ny teknik som smarta telefoner men det verkar som att året alltid var frånvarande på skärmen när de var i dagboksprogrammet eller memos.

De sorterades efter datum, men uppenbarligen märkte ingen av dem att det fanns en tidsklyfta fram till nu. Konstigt att de kunde gå i skolan och aldrig behöva skriva ner året på sina papper som de skickar in, men jag undrar bara om det fanns något sätt för oss som tittare att ha lagt märke till datumavvikelsen i förväg?

0

Det jag först märkte som en avvikelse och felaktigt tillskrivs som ett animationsfel visade sig vara en förebild för det treåriga klyftan:



Taki och Mitsuhas telefonskärmar runt 28:32 och 29:08 och visar den 12 september som en måndag respektive en torsdag.

Om vi ​​skulle anta tiden in Kimi no Na wa. motsvarar vårt i verkligheten, då kan vi resonera det

de enda åren på senare tid då 12 september var / kommer att vara en torsdag eller en måndag är: 2011 (måndag), 2013 (torsdag), 2016 (måndag), 2019 (torsdag) och 2022 (måndag). Hur du än tittar på det finns ett treårigt gap, förutom mellan 2011 och 2013, men vi kan utesluta det. Faktum är att vi kan hitta de exakta åren (2013/2016) i anime före avslöjandet av tidsgapet om vi gör följande iakttagelser:

  • Takis smartphone är en iPhone 6s Plus i rymdgrå (den enda finishen med svart frontplatta). Lägg märke till att hemknappen på smartphones är unik för Apples iPhones. iPhone 6s Plus släpptes först den 25 september 2015.
  • Mitsuhas smartphone är en vit iPhone 5 skyddad med ett rosaguldliknande färgfodral. Makoto Shinkai försöker kanske listigt lura oss att tro att det är en iPhone SE, som har ungefär samma dimensioner (123,80 x 58,60 x 7,66 vs 123,80 x 58,60 x 7,60, enheterna är i mm) och utseende (strömbrytaren är placerad högst upp till höger på telefonen i båda modellerna) som en iPhone 5. Första gången vi fick en glimt av Mitsuhas smartphone var i förhandsgranskningarna 2 uppladdad den 7 april , 2016, en vecka efter lanseringen av iPhone SE, så det var helt möjligt att Makoto Shinkai, tänkande på fötterna eller på grund av ren tillfällighet, utnyttjade likheterna mellan iPhone 5 och iPhone SE för att maskera tidsgapet ytterligare omsluta Mitsuhas iPhone i ett skydd i den rosa guldfärgen som bara blev tillgänglig som finish sedan iPhone 6s. iPhone 5 blev tillgänglig i Japan den 21 september 2012.
  • Den enda meteor som bekräftats för att ha resulterat i ett stort antal skador är Chelyabinsk-meteor 2013, som liksom i filmen också delades upp i två huvudfragment efter den primära störningen av luftburst.
(Som en påminnelse inträffade den fiktiva Itomori-olyckan den 4 oktober 2013.)

Men den första riktiga ledtråden gavs mycket tidigare, i

det fascinerande OP.


Lägg märke till att Taki plötsligt blev högre medan Mitsuha förblev i samma höjd. Här spelar Makoto Shinkai igen knep för oss med klädbytet (varav några är säsongsbetonade uniformsbrytare) genom att låtsas att Mitsuha också gick upp i betyg när hon faktiskt inte gjorde det. Tröjorna är inte en del av skoluniformen, utan hennes egna (se avsnittet "Tröjor och västar" i Allt du ville veta om flickor skoluniformer i Japan, grå och beige skulle vara grundfärgerna).

2
  • Effekten inträffade den 4 oktober 2013. Olyckslistan listar Mitsuha som 17 vid den tiden.
  • Tack för påminnelsen om det officiella året för händelsen som nämns i filmen @ z

Taki vaknade som sig själv igen och såg att Mitsuha ordnade ett datum för honom. Han klädde sig och sprang till Onodera senpai.

Scenen där Okudera Senpai och Taki precis träffades för att starta dagen ...

på 38:41, kan du se taki redan bär det röda bandet

den 39:09 kommer du att se mitsuha knyta håret med bandet

Mitsuha (på bilden ovan) vaknade däremot också som hon själv och började klä sig innan hon gick till skolan. Men slutade med att dike klass och åkte till tokyo för att se Takis "date".

Det var meningen att det var dagen hon skulle dela ut bandet till Taki. Men i den nuvarande situationen hade Taki redan bandet som ett armband som indikerar att det redan finns en tidsskillnad.

Egentligen, under festen på Tesses plats runt klockan 14.00, hänger en kalender på garderoben nära Tessie som har sitt år som "2013" och bara dykt upp i cirka 10 sekunder (och för det mesta blockerat av Tesses pappas kropp ). * Piratversionens upplösning är alldeles för låg för att hitta den även om du spänner ögonen maximalt. Så titta på det på en biograf eller köp Blu-ray-versionen. (Klicka för att förstora bilden)

Men det finns en mer uppenbar ledtråd medan Mitsuha gick på gymnasiet som Taki. Medan han (hon) stirrade in i klassrummet och undrade om han skulle gå in innan han avbröts av Tsukasa, finns det en affisch på dörren som visar den årliga "High School Music Fest 2016". Runt kl. 21.00

* BTW, det finns ett kritiskt fel som måste åtgärdas innan NA eller Blu-Ray släpps: I den sista växeln diskuterade Taki med Mitsuhas vänner om evakueringsplanen och sökning på nätet. Googles logotyp var ett totalt missbruk eftersom det är den version av den nuvarande som släpptes i en sen 2015 stor uppdatering.

På den del där de just upptäckte att de bytte kropp ...

På Mitsuhis telefon 12 september är det en torsdag (29:08) På Takis telefon 12 september är det måndag (29:54)

I realtid, sep. 12, 2013 är faktiskt en torsdag och sep. 12, 2016 är måndag.

1
  • 1 Detta påpekades redan i Gaos svar