Anonim

BÄSTA SPELRUTER! (2020)

Vad är fillerepisoder? Jag har hört folk nämna dem mycket men jag är inte helt säker på vad de är. Tydligen Naruto är full av massor av dem, så vad är de?

Ett enkelt svar från internet.

En fillerbåge är en berättelse (ofta, men inte alltid, kortare än de vanliga bågarna) där ett äventyr detaljeras över ett antal episoder som inte är relaterade eller tangentiella till huvudhistoriens båge (r); Ofta härrör inte fillerbågsäventyret från det ursprungliga källmaterialet.

Till exempel finns det gott om fyllmedel efter Naruto besegrade Pain. De flesta av fyllmedlen är berättelsen om en sidekaraktär, eller barndomens flashback av en karaktär.

Fillerepisoder är poster i en generellt kontinuerlig serie som inte är relaterade till huvudplottet, inte väsentligt förändrar relationerna mellan karaktärerna och tjänar i allmänhet bara för att ta plats. Detta kan betraktas som Padding som tillämpas på en hel franchise.

De är extremt vanliga i Anime, där många program har 26 eller fler avsnitt per säsong. Producenterna måste använda fyllmedel bara för att möta avtalsenliga krav. [...] Ibland skapas hela fillerbågar, oftast för att serien Overtook the Manga. Nästan alla långvariga mangabaserade anime-actionserier kommer att ha enorma mängder fyllmedel över tiden. Detta beror på att japanska nätverk, till skillnad från västerländska, inte gör omprogrammeringar eller säsongsavbrott. Detta förstärks när de går utöver 26 avsnitt. Många serier sänds över 40 avsnitt per år, när de skulle ha svårt att göra till och med hälften av dem relaterade till huvudplottet.

Från tvtropes: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/Filler

3
  • fyllmedel: hosta majoriteten av den ursprungliga dragonball z hosta
  • 1 Det här svaret är lite missnöjande; du papegojar effektivt hela källan istället för att lägga till ny information till den.
  • kom överens ............ i grundläggande nybörjarkompositionskurser skulle detta vara ..... F-

Medan TVTropes gör ett bra jobb med rent generellt att förklara vad det är - det vill säga det är innehåll som inte nödvändigtvis driver seriens övergripande plot framåt - det kan vara bra att titta på Varför det kommer till, särskilt i serier som Naruto eller Bleka, och inte i mindre serier som Outlaw Star eller Cowboy Bebop.

Sammanfattningen:

I dubbelpublicerade medier (både anime och manga) är fyllmedel nödvändigt för att låta källmediet (vanligtvis manga) etablera kanon och berättelse, medan anpassningsmediet (vanligtvis anime) existerar för att mestadels återspegla källmediet.

(Observera att det finns undantag från detta, till exempel fall där anime och manga finns helt och hållet olika verk - särskilt när det gäller Kärlek, Chunibyo och andra vanföreställningar - i det fallet skulle vi behandla dessa som distinkta verk, var och en i sin egen kanon separat från varandra.)


Många stora anime-serier har en mangaserie som körs samtidigt. Detta gäller för serier som En bit och Fairy Tail, vilket har mycket av volymer som för närvarande publiceras och berättelsen är ännu inte komplett. Om historien fortfarande berättas måste en av två saker hända för att underlätta behovet av fyllmedel:

  • Anime stöter på ett scenario där historien den berättas ligger vid en liknande punkt som mangan, eller
  • Regissörerna skar avsiktligt lite tid för fyllmedel för att säkerställa ett jämnare avstånd mellan historien eller för att låta mangan få mer historia att animera.

Det andra scenariot händer mindre ofta, men det har varit tider som jag har observerat i Naruto det fyllmedlet tillverkades fortfarande när det inte var helt nödvändigt.

När det gäller båda Bleka och Naruto, skulle det ske att anime alltid skulle komma ikapp mangan. Genom att göra det kan anime inte realistiskt fortsätta förrän ny historia har skrivits. Så för en kurs eller två (eller till och med ett avsnitt) skulle seriens regissörer skapa en ny berättelse baserad i samma universum, som kanske eller inte kan vara helt kanonisk. Detta görs för att säkerställa att anime fortsätter under den tilldelade kursen.

I det fall där anime föregår mangan, skulle jag anta att berättelsen är väl utbyggd, och mangan kör för att följa anime, och därmed helt utrota begreppet fyllmedel i manga bakom en anime.

Detta kanske fortfarande hända uteslutande i manga dock, särskilt om det inte sänds längre eller aldrig har sänds; i fallet med Hayate the Combat Butler, eftersom det slutat sändas (och sändningarna inte helt följ mangan ändå), det har haft fyllningskapitel som:

Kyoto och Ise - Slutsats (natt 3): Detta ska vara natt 3, men detta är det 400: e kapitlet så låt oss fira! Allvarligt

4
  • Detta svar är lite missnöjande; Det försöker inte svara på "Vad är fyllnadsepisoder?"
  • @Unihedron: Jag håller inte med. Detta gör täcka vad de är, och lägger också till detaljer om varför de uppstår.
  • ......... Var?
  • @Unihedron: Högst upp. Länken till TVTropes täcker vilket fyllmedel som är ganska bra.