Anonim

After Effects AMV Tutorial - Twixtor Warping Fix

I "Hitagi Crab" berättelsen om Monogatari serie, säger Senjougahara följande:

Så du säger, Araragi-kun. Men jag är rädd att jag bara halvt litar på honom. Jag har lurats för många gånger. Fem personer hade sagt samma sak. De hade alla varit lögnare. Och ... Det verkade inte som slutet på det. Även sjukhuset - jag går bara ur trögheten. Ärligt talat, jag har ganska mycket gett upp. Denna värld kan vara bisarr, men den har varken Mugen Mamiya eller Kudan Kumiko. Det bästa det kan hantera är Touge Miroku.

Tyvärr kunde jag inte hitta någon beskrivning av dessa karaktärer eller åtminstone var de kommer från (med undantag av Mugen Mamiya) när jag googlar. Så vem är de, och varför exakt menar Senjougahara med att säga att denna värld inte har dem?

Eftersom jag inte har läst den japanska upplagan och inte har en kopia som jag kan referera till. Jag kan inte säga det med 100% säkerhet. Men det verkar vara ett ordspel.

Mugem Mamiya ( ) Oändlig fart
Kudan Kumiko ( ) Matter Forever
Touge Miroku ( ) passera (till) Maitreya

Vilket skulle göra meningen till

Denna värld kan vara bisarr, men den har varken oändlig fart eller materia för alltid. Det bästa det kan hantera är att skicka (till) Maitreya.

Maitreya är "Framtidens Buddha"

Ett omnämnande av profetian om Maitreya finns i Maitreyavy kara a. Det antyder att han är en lärare i meditativ trance s dhan och säger att gudar, män och andra varelser:
Kommer att förlora sina tvivel, och strömmarna av deras begär kommer att avskäras: fria från all elände kommer de att lyckas korsa havet för att bli; och som ett resultat av Maitreyas läror kommer de att leva ett heligt liv. De kommer inte längre att betrakta någonting som sitt eget, de kommer inte att ha någon besittning, inget guld eller silver, inget hem, inga släktingar! Men de kommer att leva det heliga livet av enhet under Maitreyas vägledning. De kommer att ha sönder nätet av passioner, de kommer att lyckas gå in i transer, och deras kommer att vara ett överflöd av glädje och lycka, för de kommer att leva ett heligt liv under Maitreyas vägledning.

Där (till) passera Maitreya kan hänvisa till Budhismens tre åldrar, (att) passera degenererade åldrar