Anonim

Fakta om dödsanteckningen på hindi del 2 | Vad hände med Misa amane, Neares riktiga namn?

Användningen av Death Death i den mänskliga världen påverkar ibland andra människors liv eller förkortar deras ursprungliga livslängd, även om deras namn inte är skrivna i själva Death Note. I dessa fall, oavsett orsaken, ser dödsguden endast den ursprungliga livslängden och inte den förkortade livslängden.

Vi såg att Misas livslängd förkortades eftersom ljus dödades av Ryuk. Så det betyder att du kan förkorta en persons livslängd med dödsnot. Så låt oss säga, A har en dödsnot och vet att C vill döda B med en dödsnot. Han skriver Bs namn i sin dödsnot, vilket hindrar honom från att dödas av en dödsnot. Så C, kan inte döda B med en dödsanteckning längre. Men eftersom dödsanteckningen kan förkorta livslängden för dem, vars namn inte är skrivet i dödsanteckningen, beslutar C att använda Y för att sätta upp en fälla. C skriver:

Y, bilolycka. Dör klockan 12:30, efter att han har producerat ett dödligt gift, som han sprutar in i maten den person han känner som '' B '' äter. Efter att han gjort detta kommer han att dö 9 dagar senare i en bilolycka.

Så kunde C förkorta B: s livslängd på detta sätt så att han indirekt kan döda honom?

3
  • Att skriva B-namn i DN förhindrar att han dödas av ANDRA DN-användare. Han kommer att dö inom högst 23 dagar, dödad av As dödsnot.
  • Detta förkortar inte B: s livslängd indirekt. Detta tvingar Y till direkt morda B, vilket är omöjligt. Om C ville ha B död, skulle han bara vara en man och döda honom på det gammaldags sättet.
  • @PeterRaeves "han borde bara vara en man och döda honom på det gammaldags sättet" sa du det.

Ja, i den utsträckning hur kan du manipulera en persons handlingar med DN. (1) (2). Men man måste vara försiktig så att inte andra regler bryts:

I ditt exempel dör B högst 23 dagar eftersom A har skrivit B: s namn i sin DN.

Men låt oss anta att C vill ha B död före den tidsramen.

Det finns en konflikt i skrivandet som C gjorde i DN:

Y, bilolycka. Dör klockan 12:30, efter att han har producerat ett dödligt gift, som han sprutar in i maten den person han känner som '' B '' äter. Efter att han gjort detta kommer han att dö 9 dagar senare i en bilolycka.

C: s skrift kan vara i strid med denna regel:

Om döden leder till att fler dör än det som är avsett, kommer personen helt enkelt att dö av en hjärtinfarkt. Detta för att säkerställa att andra liv inte påverkas. Även om endast ett namn är skrivet i Death Note, om det påverkar och får andra människor som inte är skrivna i det att dö, kommer offrets dödsorsak att vara en hjärtinfarkt

Så det kan antingen betraktas som ett brott mot ovanstående regel (och Y kommer att dö av hjärtinfarkt) eller fungera som avsett av C.

Oavsett om orsaken till individens död är antingen ett självmord eller en olycka. Om döden leder till att fler dör än det som är avsett, kommer personen helt enkelt att dö av en hjärtinfarkt. Detta för att säkerställa att andra liv inte påverkas.

Så det är då döden kommer att påverka andra direkt, så i exemplet du gav kommer Y att dö av en hjärtinfarkt.

Användningen av Death Death i den mänskliga världen påverkar ibland andra människors liv eller förkortar deras ursprungliga livslängd, även om deras namn inte är skrivna i själva Death Note. I dessa fall, oavsett orsaken, ser dödsguden endast den ursprungliga livslängden och inte den förkortade livslängden.

Jag förstår inte riktigt innebörden av "dödsguden ser bara den ursprungliga livslängden och inte den förkortade livslängden" men jag kan föreställa mig detta scenario:

Låt A, B, C och D fyra personer. A har DN, B hatar C mycket och D är son till C. Vi kan anta att A inte har något samband med C och D, och att även om B hatar C har B aldrig och kommer aldrig att tänka på dödar C. Av en viss anledning väljer A att döda C genom att få honom att falla i havet i sin bil efter att ha tappat kontrollen. D kommer att misstänka att B har dödat C och kommer att berätta för polisen under utredningen att B är misstänksam eftersom han hatar B mycket av skäl och skäl. Antag att polisen inte hittar några bevis för att B är inblandad, och till och med drar slutsatsen att det var en olycka på grund av hög hastighet. Fortfarande är D övertygad om att B dödade C, särskilt att han verkade glad när han hörde att C dog. D tar hämnd och dödar B. Om A inte dödade C, skulle detta inte ha hänt. Så B: s liv har förkortats.

Det förkortar inte B: s livslängd, du var tvungen att skriva B: s namn i dödsanteckningen för att få det att hända.

Sättet du oavsiktligt kan förkorta någons livslängd är till exempel att döda polisen som hindrade B från att bli skjuten, och därför förkortas B: s livslängd implicit till den tid då han blir skjuten.

7
  • Men varför skulle det inte korta hans livslängd. Y skulle förgifta sin mat, vilket han vet, att B kommer att äta den den dagen.
  • Eftersom du måste skriva B: s namn i Death Note, så du dödade honom med Death Note, har du inte förkortat hans livslängd.
  • @DarkYagami genom att skriva B: s namn i din DN, skjuter du högst upp C: s plan med 23 dagar.
  • @DarkYagami B: s liv kan inte påverkas direkt av en annan dödsnot. Så du måste kunna skapa en situation där du skulle skriva "Y skjuter i luften 5 gånger" och sedan låta kulan landa på B: s huvud eller låta Y av misstag döda en älskad av B, vilket kan tvinga B till självmord, eller något. Hela poängen med regeln är att du inte kan skriva något i DN som skulle döda B med 100% säkerhet, eftersom det skulle döda honom direkt. Ingen visste säkert att Misa skulle begå självmord, hon kunde ha levt ett långt och eländigt liv istället.
  • @DarkYagami Det här är vad hon själv bestämde sig för, men det var hennes eget val, oberoende av vad som skrevs i DN.