Anonim

【最後 の 騎士 王】 ト ラ ン ス フ ォ ー マ K TLK-20 ホ ッ ト ロ ッ ド ヲ タ フ ァ の 変 形 じ っ り り レ ビ ュ ー ー ー / Transformers The Last Knight Autobot Hotrod

Jag undrade om anime är mer populära än västerländska tecknade serier - när det gäller tittare och intäkter - eftersom jag inte kunde hitta någon information om detta.

Jag tror inte att det har gjorts någon signifikant stor undersökning om detta. Vad sägs om manga vs serier?

4
  • Jag tror att det är säkert att säga att anime är mer populärt. Asiens befolkning> än resten av världen och Anime är starkt en del av den asiatiska kulturen (mer än karikatyrerna till västländerna).
  • @krikara Jag tror inte att det är säkert att säga det alls. Uteslutande av alla Marvel- och DC-grejer, barntitlar som Dora the Explorer är löjligt populära överallt inklusive Asien där det dubbas mycket. Sedan finns det Tom & Jerry, Popeye, etc. Dessutom, även i Asien tror jag inte att den indiska subkontinenten (~ 2 miljarder människor) verkligen är en anime-marknad. Jag lutade mig själv mot västerländsk animation.
  • @coleopterist Massor av barnens anime-luft i Indien (dubbad antingen på engelska eller hindi). Jag har sett Pokemon, Yugioh, Crayon Shin-chan, Cardcaptor Sakura och Sailor Moon där, och jag är säker på att det finns andra. Det är inte en enorm marknad på något sätt (och den är definitivt inte lika stor som västerländsk animation), men den finns där.

Nej. Hittills har japansk anime aldrig varit i den populära strålkastaren jämfört med verk för västerländsk animation. Anime kan beskrivas som ett "massa" -format, ofta billigt tillverkat, starkt formulerat, låg kritisk respekt och granskning. Även om det som gör anime unikt är det meta-genren. Det finns många idéer i berättelsemallarna som vanligtvis inte ses eller inte finns i västerländsk mediekultur.

Animering i väst

Många västerländska animationsföretag, som Disney till exempel, behandlar inte bara sina verk som en produkt utan som ett varumärke. Ju bättre deras varumärke ser ut för konsumenter, desto bättre marknadsförbarhet kommer företaget att ha med relaterade verk och produkter (de spenderar mycket på PR, marknadsföring, advokater, fokusgrupper osv. För att säkerställa detta). Det är mycket övervakning involverad är västerländsk animation, för att säkerställa en bättre kvalitetsprodukt, vilket vanligtvis driver upp produktionskostnaderna. Naturligtvis, allt detta för att säkerställa att deras produkt blir en framgångsrik som möjligt, för att tjäna obscena mängder kontanter.

Animering i öst

Medan det finns en ständigt växande gemenskap av anime-fans där ute, som gillar anime av en eller annan anledning (t.ex. karaktärer mot berättelse), men få människor bryr sig vanligtvis om anime-detaljerna. I anime är intressenterna mer bekymrade över den totala slutprodukten än någon viss bit av den, produkten träffar de viktigaste försäljningsargumenten för formeln (t.ex. stridighet, bröst, robot, X-dere karaktär, harembesättning etc.) , det är bra att gå. Med anime finns det en allmän brist på tillsyn, vilket vanligtvis leder till låga förväntningar hos publiken och från dem också. Men den massiga aspekten av Anime tillåter författare en mycket högre nivå av frihet eftersom de är fria att utforska nya idéer, så länge de uppfyller de ursprungliga kriterierna för intressenterna.

Om populärkultur

Denna massa är samma som vad webbkomiker (moderna serietidningsstjärnor spelade i detta massaformat) och indiespel är för oss i dessa moderna tider. Det finns massor av dessa runt, det mesta är glömt, men ibland finns det den polerade pärlan som kan riktigt bra intressanta, roliga, charmiga och / eller uppfinningsrika saker (t.ex. Azumanga Daioh, Serial Experiment Lain, Baccano!). Det finns många möjligheter att misslyckas, lära sig och förnya, men samtidigt är hinder för inträde lägre och omsättningen är oftast högre jämfört med liknande västerländska animationer.

Visning och intäkter är ofta en biprodukt av populariteten för ett visst varumärke. Precis som riktigt populära vanliga filmer eller spel alltid kommer att tjäna pengar, oavsett hur bra eller dåligt det kan vara (t.ex. Call of Duty serien, den nya Transformatorer filmer). Västerländsk animering har byggt upp en varumärkesimage och följer igenom dess popularitet, och för att upprätthålla den överväldigande populariteten finns det mycket granskning från både publiken och intressenterna för att behålla en viss image och status inom populärkulturen. Vi ser vanligtvis inte detta med anime, så det ger oss en uppfattning att anime specifikt inte verkligen finns där uppe i mainstream.

Numera ser vi många människor på TV och internet som förklarar sig vara "nördar" öppet (oavsett om de är eller inte är en annan sak), så det finns inte mycket att säga om anime och otaku-subkulturen. Man kan säga att de är en spelare ("Jag är en enorm spelare") eller en TV-show / film ("Jag är en stor Disney / Pixar / Spongebob / Avatar-fan"), men det är väldigt få människor som kommer ut anime. Detta får oss att tro att anime inte har nått tipppunkten där det kan anses acceptabelt, som de andra formerna av västerländsk animation.

Disney's Röjar-Ralf - 471 222 889 dollar (intäkter över hela världen)

Ghiblis två sista filmer (Arrietty: s hemliga värld, Ponyo på klippan vid havet) - $ 202,614,288 + $ 145,570,827 = $ 348,185,115 (globala intäkter)

Så baserat på ett mycket litet urval (inte statistiskt giltigt) skulle jag säga att västerländska animerade filmer tjänar mycket mer pengar än japansk anime.

Men som Logan och Krazer påpekade är det förmodligen en jämförelse mellan äpplen och apelsiner. Disney spenderar mycket mer pengar på sina filmer än Ghibli gör.

Jag ska inte ens försöka göra en jämförelse på Cartoon Network vs ATX eller något liknande.

Jag tror inte att någon kommer att förstå hyckleriet i det här, vi pratar om att anime är jämförelsevis mindre populära än amerikanska tecknade serier.

Det finns en mycket djup anledning till det tillståndet att tycka om, det beror på att de flesta tittarna kommer från den västra delen av världen (utom det anime-producerande landet; Japan). I Asien går det inte lika för både vuxna och barn. Så jämförelsevis är tittarna tillräckligt höga i de flesta västländer.

Detta gör domen inte rättvis och uppenbarligen går den till förmån för amerikanska tecknade filmer trots att det finns ett enormt fanship för anime globalt. En anime är ett konstverk som du måste titta på, folk borde gå för det, men en amerikansk tecknad film ges till dig när du var barn. Det är som om vissa hitkanaler i de flesta länder mycket sannolikt visar amerikanska tecknade serier än många av animerna.

1
  • Välkommen till Anime & Manga, en Q & A-webbplats om anime och manga. Det här kan vara en bra start för ett kvalitetssvar, men kan du ge några referenser (t.ex. undersökningar / undersökningar) för att säkerhetskopiera ditt svar? Du kan alltid redigera ditt inlägg för att förbättra det. Under tiden överväga att ta en rundtur för att förstå hur den här webbplatsen fungerar och njut av ~