Anonim

Adele LIVE Belfast - Höjdpunkter - Första showen live den 29 februari 2016

Titel säger allt. När är Miss Monochrome födelsedag? Wikipedia sa bara att hon först dök upp i Horie Yuis konsert 2012 men nämnde ingenting av hennes födelsedag.

3
  • FWIW, en snabb bit googling indikerar att Miss Monochrome uppenbarligen dyker upp i Girlfriend (Beta), och medan några av de andra tjejerna i spelet har sina födelsedagar listade, är Miss Monochrome födelsedag uttryckligen inte given.
  • ja, enligt min mening, om man tar hänsyn till att miss monokrom är en karaktär skapad och uttryckt av röstskådespelerskan Yui Horie, kan man hävda att karaktären är en representation av sig själv, om så vore fallet (och med hänsyn till att en specifik födelsedag är okänd) deras födelsedagar skulle vara desamma, 20 september.
  • ^ Googling "Miss Monochrome's birthday" på japanska återvänder Yui Hories födelsedag

Ut ur universum kunde jag inte hitta någonting utom flickvän Beta-wiki-sidan som senshin nämnde, som lägger ner hennes ålder och födelsedag som "???".

I anime-seriens universum är Miss Monochrome födelsedag / aktiveringsdatum förmodligen okänt också. Som vi ser i avsnitt 9 i serie I skapades Miss Monochrome av en avancerad mänsklig civilisation som fanns före början av känd förhistoria. Denna civilisation utplånades av utomjordingar i en mänsklig jakt.

Efter hennes rival, en tidigare version av Kikuko, sitter Miss Monochrome på en plats och väntar tills hennes minnen bleknar och hennes batteri slocknar och hon försvinner. Livet utvecklas igen på jorden, och miljontals år senare återaktiveras hon av ett par medeltida japanska bybor som lyckligtvis har ett AA-batteri att sätta i sitt stativ.

Den viktiga delen här är "hennes minne bleknade". Miss Monochrome kommer inte ihåg sitt eget födelsedags- / aktiveringsdatum längre, och någon annan som kanske hade känt dog för över 100 miljoner år sedan. Även om hon kom ihåg det skulle det finnas i den forntida civilisationens kalendersystem. Om Miss Monochrome inte visste hur man översatte detta till den gregorianska kalendern skulle ingen kunna, och jag tror på något sätt inte att lära sig kalenderns inre funktion högt på hennes prioriteringslista, redan innan hon blev hjärn skada.

1
  • En möjlighet som inte föll på mig när jag skrev det här svaret är att hon kanske kommer ihåg sin "födelsedag" i någon form av epoktid i en enhet definierad i termer av en naturlig egenskap, som antalet cykler av den producerade strålningen av en cesium 133-atom sedan hennes aktivering, och då skulle det vara möjligt att översätta det till ett gregorianskt datum. Men eftersom hennes minne bleknade är det förmodligen inte fallet.