Anonim

UFO - lyser ut

Jag har hört en lista med anime som kallas "The Big Four":

  1. Dragon Ball Z
  2. Naruto / Naruto Shippuuden
  3. En bit
  4. Bleka

Vilket fenomen spelas att det inte finns mer än fyra anime som dessa?

Jag tror att kriterierna för att komma in i The Big Four ligger i följande riktningar:

  • baserad på manga
  • långvarig anime (hundratals avsnitt)
  • längre eller samtidigt kör manga
  • möjligen för närvarande kör anime (de fick sitt namn när Bleach fortfarande sändes, så 3/4 körde ett tag)

Jag har sett andra shounen-serier passera 100 avsnitt, och det finns säkert andra fanfavoriter. Det finns också riktigt långvariga serier inriktade på barn. Det verkar dock som att de flesta anime idag är 12 avsnitt, och kanske en uppföljningssäsong med ytterligare 12 avsnitt. Jag kan inte låta bli att tro att dessa fenomen är relaterade.

2
  • 7 Om man skulle fråga de flesta amerikaner var de först hörde talas om dessa fyra anime, kan jag försäkra er om att manga inte skulle vara i topp 3. Toonami skulle dock vara.
  • I Indien är det mest stora 3. Dragonball Z ingår inte i det.

Som sagt av en användare på Reddit:

Termen syftade till att hänvisa till dessa tre manga eftersom de under några år (~ 2004-2009 / 10) var absoluta juggernauts i försäljnings- och popularitetsrankning. Uttrycket "tre stora" fastnade trots att Bleachs popularitet sjönk (från och med 2008) och Naruto tappade lite mark under de senaste åren (till stor del i Ninja War-bågen) också.

Du kan hitta en artikel om De tre stora här borta, för som Senshin uttrycker det i sitt svar, är begreppet The Big 3 mycket mer populärt än The Big 4. För att vara ärlig hade jag inte ens hört talas om den termen innan jag läste den här frågan.

Enligt artikeln

Många fans håller med om att en titel i månadsavsnitt inte kan bero på en lägre publiceringsfrekvens, vilket uppmuntrar mindre fansdiskussion från vecka till vecka. Det har föreslagits att en Big 3-titel kan komma från Weekly Shounen Magazine, som är Weekly Shounen Jumps närmaste rival. I det här fallet tenderar den mest citerade kandidaten att vara Fairy Tail. Vissa fans har påpekat att andra stora 3 har funnits tidigare. I början av 90-talet sägs Big 3 ha varit Dragon Ball, Slam Dunk och Yuu Yuu Hakusho. Denna era betraktas av många människor som Golden Age of Weekly Shounen Jump, när dess cirkulation var på topp. Några fans har sagt att One Piece, Rurouni Kenshin och Hunter x Hunter var de stora 3 i slutet av 90-talet. De flesta medger dock att inga andra tre titlar har dominerat så länge som nuvarande Big 3.

Om du tittar på listan över bästsäljande manga blir det ganska uppenbart varför Dragon Ball, One Piece och Naruto ingår i The Big Four. När det gäller Bleach hade mangan börjat ganska starkt och försäljningen var ganska hög under perioden 2001-2010.

För närvarande är de stora 3 One Piece, Naruto och Bleach och har varit sedan 2004.

Detta bevisar att det huvudsakligen är mangan som dominerar när man bestämmer vilken serie som är en "Big One" eftersom Bleach började sändas 2004 och inte alls var en lång anime. Men en långvarig anime och en väl mottagen en ger alltid manga-försäljningen ett lyft och är därför indirekt en faktor för att avgöra vilken serie som tillhör listan. Det är dock definitivt inte huvudfaktorn. I princip inte för den aktuella stora 3/4.

Vilket fenomen spelas att det inte finns mer än fyra anime som dessa?

Jag hittade ett perfekt svar på denna fråga här:

För mig verkade de tre stora alltid representera mangas ökande popularitet. När varje serie kom igång och fick fart, så gjorde också mangascenen. Dessa tre shounen manga tilltalar en specifik publik - enligt min mening - speciellt nya läsare. Mangan är reliker från en lång förfluten tid; en era glömda eran. Jag tror inte att någonting kan ersätta någon av dessa manga, precis som hur ingen riktigt jämför de tre stora med Dragon Ball Z. Jag tror faktiskt inte att det finns betydelse i dessa två manga-slut, de har varit försenade eftersom deras kvalitet har sjunkit avsevärt. Det enda att ta bort från detta är hur utbredd och fantastisk One Piece är. One Piece känns som att den fortfarande är i sin topp. Jag antar att nya läsare fortfarande kommer att börja med Naruto eller Bleach eller One Piece, de finns fortfarande. Oavsett vilken ny shounen som dyker upp kommer den knappast att få så mycket uppmärksamhet som dessa tre. Annars skulle det ha funnits en shounen av liknande kaliber, med tanke på hur många år som gått. Vissa människor tyckte att Fairy Tail var en stridande shounen, men läsarna vet hur det gick. Den enda intressanta delen av allt detta är det faktum att det finns en äldre generation som fortfarande följer manga och har mer utvecklade smaker, vilket har lett till en betydande ökning av seins popularitet genom åren - enligt min mening.

Vad jag måste lägga till detta är: Jag tycker att det är osannolikt att listan över de tre stora eller de fyra stora expanderar eller byts ut inom en snar framtid. Det enda som verkligen stoppar det är förekomsten av en långvarig manga som dominerar i försäljningen och tilltalar en bra åldersvariation. De flesta av de bästa årliga mangaförsäljningarna domineras av de manga (förutom de tre stora) som har fått en anime-anpassning på nära håll (exempel: 2015 Manga Sales, 2014 Manga Sales, 2013 Manga Sales och så vidare). De flesta av dessa manga är korta som är avsedda att sluta inom en snar framtid.

Jag har hört en lista med anime som kallas "The Big Four":

Det första man måste vara medveten om är detta: tanken på "Big Four" är lokaliserad till den engelsktalande / västerländska (möjligen bara nordamerikanska?) Fanbasen. Det finns inte en motsvarande uppfattning i Japan. Detta tyder starkt på att en förklaring till "Big Four" måste innebära en förståelse för engelsktalande fans.

Vilket fenomen spelas att det inte finns mer än fyra anime som dessa?

Jag är preliminärt benägen att tillskriva denna idé till det faktum att den nuvarande skörden av tonåringar och unga vuxna som är de främsta invånarna på engelskspråkiga anime-diskussionswebbplatser växte upp och tittade på dessa fyra föreställningar (t.ex. 00s). Alla dessa fyra utställningar hade ett antal fastigheter som var avgörande för att de hade bred popularitet bland demografin i fråga. Särskilt:

  • de kallades på engelska
  • de sändes omfattande på lätt tillgängliga tv-kanaler (särskilt Toonami)
  • de var inte "barnshow" på samma sätt som något liknande Pokémon eller Digimon är
  • de hade flera hundratals avsnitt

Den enda andra showen som kommer att tänka på med dessa egenskaper är Sailor Moon, och av enkla demografiska skäl är det osannolikt att fans av "Big Four" skulle vara fans av Sailor Moon, och vice versa.

Så varför är listan oförändrad? Jag förväntar mig att listan kommer förändras på några år, när fler äldre tittare fasar ut online-diskussionssajter och fler yngre tittare fasar in. (Detta är en enkel följd av demografin i anime-diskussioner på internet - äldre människor får liv och slutar titta / diskutera anime, och nya ungdomar som inte har något bättre att ta reda på hur man internetar och börjar skriva om saker i deras ställe.)

Dessa yngre tittare kommer sannolikt att ha mindre exponering för Dragon Ball Z (och kanske Bleka också) och mer exponering för den senaste showen som har alla dessa egenskaper: Fairy Tail. Kanske kommer det att finnas en "New Big Three" 2020 som består av Fairy Tail, Narutooch En bit.

Det verkar dock som att de flesta anime idag är 12 avsnitt, och kanske en uppföljningssäsong av andra avsnitt.

Så var det redan vid den tiden En bit började sändas 1999 (och till och med tidigare än så), grovt sett. För alltid körande shower som "Big Four" har länge varit i minoritet. Du, den engelsktalande tittaren, märkte sannolikt inte detta under dina yngre dagar när du tittade på "Big Four" på tv, eftersom dessa kortare, en-till-två-kurssändningar var mindre benägna att dubbas och visas på TV (och om de var, skulle de antagligen inte visas under tecknad filmtid).


Jag måste tillägga att jag är mer medveten om idén om "de tre stora" (de fyra minus Dragon Ball Z) vara en sak i tidsandan; och faktiskt, jag misstänker att detta förmodligen beror på Dragon Ball Z slutade för länge sedan, och är därför inte på modet med den nuvarande skörden av människor som diskuterar anime online. (Med beaktande av följande: Naruto och En bit är fortfarande igång, och Bleka slutade bara relativt nyligen.)


Random832 påpekar också i en kommentar att en artikel från 2012 hävdar att de "stora tre" består av Bleka, Narutooch Inuyasha. Detta kommer att tänka på en viktig punkt: det finns ingen "officiell" uppfattning om "Big Three" i anime - jag känner inte till några branschkällor som använder termen. Den stora n"är vad internet gör av det; inte mer, inte mindre.

4
  • 1 Naruto slutade, och det är blekmedel som fortfarande är igång
  • 3 @SamIam Jag pratar om respektive anime här, för vilken det motsatta är sant.
  • 2 På tal om att listan ändras, här är en artikel daterad 2012 som faktiskt hävdar "de tre stora är Bleach, Naruto och InuYasha."
  • 1 @SamIam Naruto slutat? Jag tror att det fortfarande körs i anime. De har till och med chansen att anpassa Naruto gaiden i anime.