Anonim

Qniversity avsnitt 11 - Båda mina föräldrar rökt. Nu är de döda.

Förvandlade Momongas människokropp sig till sin karaktär i spelet? Om så är fallet borde hans själ vara i denna karaktär.

Eller är det något som liknar SAO där hans ursprungliga kropp fortfarande finns i den "mänskliga världen", men hans själ (eller medvetande) i "spelvärlden"?

Eller kan det vara så att Momonga är med sin själ och människokropp i sin egen värld och sitter framför sin dator och spelar detta realistiska spel?

Han har definitivt transporterats in i speletTill skillnad från i SAO är alla spelfunktioner borta, om du kommer ihåg i de första paravsnitten, måste han anpassa sig till sina krafter och hur man använder dem. Även om de var "full dyk" i SAO spelade de det fortfarande som ett spel, medan det i överkant var mer, det här är det verkliga livet, inte bara ett riktigt realistiskt videospel.

2
  • Ok, nu tror jag att världen denna anime ägde rum är en riktig värld, men jag är fortfarande inte säker på om hans ursprungliga kropp förvandlades till detta skelett eller bara hans själ "besatt" detta skelett och hans verkliga kropp fortfarande är i den andra värld. Vet du vilken av dessa två möjligheter som är den rätta?
  • Ah, vänta. Jag tror att jag har lösningen. Det måste vara den första. Jag menar, om det skulle vara den senare skulle den verkliga kroppen så småningom dö eftersom det inte finns någon själ som håller den vid liv genom att äta och dricka.

Ainz transporterades till en ny värld, vissa säger att han transporterades på grund av vild magi, men den vilda magin av någon anledning trodde att hans avatar var hans verkliga kropp.

Det finns några tips som detta i början av ljusromanen som får dig att tro att det inte är som SAO.

  • Det nämns att det finns lagar mot stimulerande sinnen i spel.
  • Ainz var länge i den nya världen, han hade redan dött. (Ainz var inte särskilt känd och hade inte många vänner i verkliga livet, ingen skulle ha kollat ​​på honom)
  • NPC och människor visar mänskliga känslor, rädslor, världshistoria och andra komplexa frågor som är svåra att förklara i en spelvärld.

Det finns några andra delar som förklarar detta mycket bättre än jag kan. Det finns inte bara en lätt roman, men det finns många sekundära eller minibågar som har andra detaljer. Det finns en som är en tid efter att spelet slutade med några av Ainz gamla guildkompisar som pratade i verkliga livet och några andra detaljer.

Du kan kontrollera med överherrgemenskapen på reddit och det är vanligt att Ainz är i en verklig värld.

Teorier om hur spelare kom dit: https://www.reddit.com/r/overlord/comments/6q9g3i/yggdrsil_shutdown/dkvnj5y/?context=3

Vild magi och hur det kan fungera: https://www.reddit.com/r/overlord/comments/6tfawd/speculations_of_yggdrasil_and_nw_magic_possible/dlkxqwh/?context=3

i LN står det här 'Hittills hade hans kropp inte känt törst, så det störde honom inte. Även om han var väl medveten om att de döda inte skulle känna så kunde han inte låta bli att tro att det här var ett skämt när han förstod att han inte längre var människa. ' Så vi kan anta att hans kropp inte längre existerar i den verkliga världen

1
  • Jag har inte läst LN, men jag har en spekulation. Kanske spelaren av Momonga förblev närvarande i den verkliga världen och loggades av automatiskt när servrarna stängdes av. Men hans värld är inte den nuvarande eller närmaste framtiden, utan 100-tals år i framtiden (2400-talet?). Den framtida tekniken kunde ha fångat en mind-image av den spelaren (och alla spelare som fortfarande är inloggade vid avstängning). Momonga vi ser i den nya världen (nytt spel) är en AI-version av den spelaren. Varför bry sig med den långa framtiden? Varför de skillnader han har märkt i hans känslomässiga smink? Min teori? Han är inte "riktig". Gratis betatestare!

Avsnitt 1 börjar med en förklaring att Yggdrasil (namnet på spelet) är ett DMMO-RPG (Dive Massively Multiplayer Online Role Playing Game). Så, baserat på mitt antagande på ordet "dyk", skulle jag säga att inställningen liknar SAO.

2
  • 1 FWIW, Overlord måste vara något mindre uppslukande än SAO. Till exempel, efter nedskärningen vid midnatt, är Momonga förvånad över att han nu kan lukta, vilket han inte kunde göra under Yggdrasil-spelet. Om jag inte har fel hade SAO full sensorisk nedsänkning.
  • Jag tänkte också på detta antagande, men det finns för många luckor för att verifiera det, t.ex. "dyk" kan ha många olika begrepp i detta sammanhang.

Momonga vi ser i den nya världen (nytt spel) är en AI-version av den spelaren. Varför bry sig med den långa framtiden? Varför de skillnader han har märkt i hans känslomässiga smink? Min teori? Han är inte "riktig". Gratis betatestare! - RichF

Det är ett bra svar! Det förklarar också så många andra saker, till exempel verkar den nya inställningen köra på många av samma grundläggande regler ... med nya alternativ tillagda, som marskalkonst (och runemagi) som inte fanns (eller inte) implementerade, eller var i stort sett okända för spelarna), i Yggdrasil. Dessutom finns det ökande bevis ... vi ser till och med mycket av det i anime att det har funnits andra spelare i den nya världen ... för många, många år sedan.

Momonga kunde ha sittat, som livlösa data på en hårddisk, tillsammans med resten av Nazerick, under alla år som det tog för sann AI att bli till slut, efter att massor av historia äger rum, ofta med hjälp av regler som kom till långt efter det att Momonga spelades in väcks den stora graven och den högste beordrar Sabas att spana omkretsen ...

Om han fortfarande tänkte använda sin mänskliga hjärna, tillbaka i sin lägenhet, skulle han ha gått ut från lågt socker och brist på sömn dagar innan han ens går ut för sitt ödesdigra Moonlight-samtal med Demugure.

Å andra sidan är det kanske bara magi. Kanske när Wild Magic-händelsen som skapade de för närvarande populära formerna av magi inträffade kopierade den reglerna för hur trollformelssystemet skulle fungera från ett dataspel i en annan värld. När spelet kopierades kopierades det komplett med de populära fängelsehålorna, som Nazarick. En annan populär berättelse, inom samma genre ("Isekai"), som också skulle få en anime, "Kumo Desu Ga, Nani Ka?" (gymnasiet blir heroiska prinsar och prinsessor ... vår hjälte, vänlösa spelarflicka blir mock tier monster i en fängelsehåla) hanterar så småningom ganska bra den ofta ignorerade frågan om varför en verklig värld så nära skulle likna ett spel. Jag personligen är mycket förtjust i hur "Re: Monster" (govemördare blir goblin, i goblinklan) hanterade det också.

Det är mycket, mycket vanligt just nu, i Isekai-berättelser, att få den nya världen att hjälten reinkarneras till att vara bisarrt lik ett "RPG" -spel, till den punkt där allt körs på "Dungeons and Dragons" -stilregler, även när de verkar löjliga för en "realistisk" fantasivärld ... när de verkar som en ungefärlig modell av verkligheten, som hoppar över en viss detaljnivå snarare än något som någonsin skulle utvecklas naturligt. Även om detta verkar riktigt konstigt för de flesta läsare / tittare som inte är vana vid det (engelsktalande) är det så mycket en konvention att de allra flesta berättelser inte ens ifrågasätter det, några av de bästa gör det. De två jag just nämnde och andra; "Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku" är en parodi, och fungerar som en parodi, "Youjo Senki" har gudomlig inblandning som en del av den grundläggande förutsättningen, "ErfWorld" hade en magisk trollformulär som letade efter någon, någonstans i multiversumet som hade en nödvändig skicklighet med hur världen fungerade (så det tog en speldesigner som hade gjort ett liknande spel) ... SAO försöker förklara varför människor är "fångade i ett spel" och är EXTREMT populärt ... men jag känner att det faller långt kort av Tad Williams "OtherLand", men uppenbarligen ville publiken få en snabb förklaring, snarare än att ledtrådar dribblade över fem långa romaner.

Overlord kanske bara lämnar frågan obesvarad, som så många gör, och vi måste själv bestämma. Momonga är verkligen bättre än Ainz-sama än som "Sezuki Satori" i hans skitiga, distopiska Japan, och jag skulle tycka om hans berättelse, i hans nya värld, även om han och vi aldrig får reda på hur det hände. ..Jag hoppas bara att vi får mer än bara 12 nya avsnitt, i den här berättelsen (andra säsongen händer, jag är så glad) för att vår värld verkligen behöver några riktigt bra isekai-berättelser, som Overlord definitivt är en, för att bli välkänd ... eftersom det finns en hel del historier som inte är lika bra, och genren är väldigt populär, på vissa språk. Den potentiella publiken måste se att modern populär isekai kan vara bra.

Han dog. Hans själ stannade bara i hela dykspelet.

Det är ungefär som vad som händer under säsong 3 av SAO Alicization. Bara han är faktiskt död och kan inte fixa sin hjärna. När det blev svart och han sa "Jag har jobb klockan 4 på morgonen" tänkte jag att han bara dog av överutmattning eller att han hade en hjärtattack, annars varför skulle han annars bli svart i några sekunder och sedan komma tillbaka. Han dog säkert.

Han dödade inte den nya världen och Yardrasigil är helt annorlunda även landet och omgivningarna är inte desamma. Jag är villig att satsa att detta är resultatet av en kallande typ av vild magi som fanns i den nya världen tidigare och att magi skapade en portal som kallar till ett kraftfullt föremål och människor från Yardrasigil var 200-300 år Ny världstid (eftersom spelet bara var 12 år finns det en skillnad i tidsrumslagen) och eftersom magin fixerades till grundläggande vad den trodde var en annan värld (Yggdrasil ) det kände att den här världen närmade sig sitt slut och drog de sista människorna den kunde hitta och deras tillhörighet och byggnader. Byggnader har tagits tidigare, till exempel (på grund av massor av spekulation som faktiskt har stor sannolikhet) att den flytande byggnaden Platinum Dragon Lords byggnad tillhör de åtta girighetskungarna.

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.

Jag tror själv att han är död. Även om hans kropp i den verkliga världen fortfarande lever när hans medvetande fördes in i den nya världen, tror jag inte att hans verkliga kropp skulle ha överlevt svält utan ordentlig medicinsk vård. En annan möjlighet är just nu när klockan slog 0:00:00, den enhet som han använde för att dyka in i YGGDRASIL fungerade felaktigt, vilket stekade hjärnan och resulterade i omedelbar död. Det finns miljontals spelare i YGGDRASIL och Momonga är verkligen inte den enda som väntar på "force logout". Till och med 0,1% av 1 miljon spelare räcker för att översvämma den nya världen.

Min poäng är, eftersom Momongas riktiga kropp redan var död när klockan slog 0:00:00, hade hans medvetande (som redan var i Nazarick) ingen kropp att återvända till, vilket resulterade i att hans medvetande stannade i Ains kropp . För när du tänker på det, kom de sex stora gudarna till den nya världen för 600 år sedan, medan de åtta girighetskungarna kom för 500 år sedan, vilket innebär att Ains utseende är 500 år efter att åtta girighetskungarna hade dött. Något måste ha hänt med deras ursprungliga kroppar också. För om inte, vem kom då för 400 år sedan eller för 300 år sedan? Det nämndes aldrig, eller hur? Det beror på att ingen annan kom efter Eight Greed Kings död. Man kan säga att en av förutsättningarna för att transporteras till den nya världen är att spelarens verkliga kropp måste vara död.

2
  • Den första delen av den andra möjligheten du nämnde är väldigt intressant. Nämns det eller åtminstone antyds i romanen eller anime att funktionsfel i enheten resulterade i att användaren dödades?
  • När det gäller tidsgapet. Tyvärr kan jag inte se hur vi kan dra slutsatsen om Momongas ursprungliga kropp endast från 500 års tidsklyfta. Hur är de båda relaterade till varandra?