Anonim

One punch man kapitel 149 recension

Tydligen var Tatsumaki starkare än Genos eftersom hon kastade honom mot väggen utan kamp. Om hon vill kan hon bara skicka Saitama till solen och döda honom. Hon kan också kontrollera meteorer.

Om Saitama möter Tatsumaki, vem skulle vinna?

4
  • Jag röstar för att stänga denna fråga som utanför ämnet eftersom det är en "vem skulle vinna" hypotetisk typ av fråga. Denna webbplats är inriktad på att ge slutgiltiga svar baserat på fakta och inte spekulation. Detta är också en webbplats för frågor och svar och inte ett diskussionsforum. Du kan lägga upp en diskussion på MyAnimeList-forum eller liknande.
  • @Hakase Medan manga och anime inte kan svara på den här frågan, kan webcomic faktiskt (typ av).
  • Jag röstar för att återuppta den här frågan, eftersom den här frågan erkänner ett rimligt svar med hjälp av kanoniska källor, som jag anger i min tidigare kommentar (och svar).
  • Om du såg en man (en) slogs de

I anime och manga kan vi inte svara på den här frågan, eftersom de två aldrig har mött. Emellertid har en konfrontation inträffat i webcomic*.

Du kan "se" hela (översatta) konfrontationen på YouTube, faktiskt:
Del 1
Del 2

Den grundläggande genomgången är som följer:

Inte långt efter Garou-situationen konfronterar Tatsumaki aggressivt Fubuki när Fubuki försöker få ytterligare information från Monster Associations ledare (Tatsumaki vill helt enkelt att hon ska dö). Saitama griper in när det blir lite allvarligt och tar tag i Tatsumakis hand för att stoppa henne. Tatsumaki försöker aggressivt spränga bort honom. Det misslyckas och han släpper inte taget. Hon försöker böja hans mycket energi för att ta ut honom. Det misslyckas med att göra mycket av någonting. Hon försöker slå honom lös, dra honom halvvägs över (och längs) landsbygden med telekinetisk flygning, men misslyckas. Vid ett tillfälle öppnar hon en stor klyfta på jorden och låter Saitama falla i den, tätar den igen och begraver honom där. Han gräver sig enkelt upp som en landhaj. Vid ett annat tillfälle försöker hon lyfta Saitama upp telekinetiskt, för att kasta honom ut i rymden, bara för att finna att det krävs extrema ansträngningar att lyfta honom till och med en fot från marken. Saitama tycker om att "flyga". I slutändan medger Tatsumaki att Saitama är extremt stark och förvärras av hur han "döljer" sin sanna makt. Hon insisterar emellertid på att om hon hade full kraft - hon har redan återupptagit blödningar kraftigt från huvudet av de skador som hon drabbats under Garou-bågen och är möjligen hjärnskakning - skulle hon "lätt" krossa Saitama. Saitama verkar ... inte övertygad.


* Eftersom vissa människor verkar omedvetna om detta, har One Punch-mannen sitt ursprung som en webbkomikare (kapitelänkarna är längst ner). Det är historiens grundläggande kanon, från vilken manga och anime härrör.

2
  • Är det här webbkomikaren du citerar canon eller är det fanmade?
  • 8 @Hakase Det är de kanon. Det är originalet.

Det här är en ganska enkel fråga om du aktivt tittar på vad MC visas som. Han kan inte förlora.

Eftersom komedieaspekten i serien handlar om att OPM ska kunna använda ett enda slag för att besegra alla sina motståndare, om han använder mer än ett slag eller värre, om han förlorar, skulle serien falla sönder. Han är ett skämtkaraktär, utformad för att vara så överdriven som möjligt.

Om du börjar tillämpa lite fysik på Tatsumakis krafter är det en väldigt lätt uppgift att plocka upp någon och kasta dem på en vägg, eftersom när du är uppe i luften har du ingen fot att utöva kraft för att rör dig i någon viss riktning. Mycket som när du befinner dig i en rymdstation. Nu med Genos kan man argumentera för att han skulle kunna använda sina raketer för att driva sig själv, vilket är sant, men vi kan bara anta att Tatsumakis krafter är bara starkare. Stark nog att hålla honom på plats, eller i det här fallet, skicka honom till en viss riktning.

Hur kommer detta nu att gälla för OPM? Ingenting. Om han kastas i solen, går han bara ut ur den. Om han hålls på plats kommer han bara, jag vet inte, blåsa vinden är så stark att han torkar ut en halv stad eller något. Även om han blir konsumerad av ett svart hål, slår han sig bara ut ur det.

Grunden för showen är att OPM inte kan förlora. Han är OPM. Om han förlorar kan de lika gärna avsluta serien där.

2
  • 2 Som jag förklarade i kommentaren till frågan, skulle det inte vara mycket meningsfullt att förklara grunderna i vad det innebär att vara huvudpersonen och hur plot rustning fungerar i varje "vem skulle vinna" fråga för varje befintlig titel. Jag säger inte att denna typ av spekulation / diskussion / teoretisering är dålig, men det passar inte bra för en fråga och svar-webbplats. Ta det i alla fall till ett forum där sådana inlägg är ett primärt fokus.
  • @Hakase Det har lite att göra med att Saitima bara är MC. Att inte kunna förlora praktiskt taget är hans grej Hittills är det en outtalad regel i serien att Saitama inte ens kan utmanas än mindre förlora. I en identisk manga där tats var huvudpersonen, skulle Saitama fortfarande vinna.

Vad du sa om Tatsumaki som skickar honom till solen i webbkomikan står det om hur han är för tung också i webbkomikan Tasumaki attackerar honom ständigt medan Saitama inte slåss tillbaka och Tatsumaki slutar bli trött på att överdriva sig själv och om Saitama kämpade tillbaka han skulle vinna.