Anonim

Joey Black - Ching-A-Ling

Det finns en "blå skog" slags plats i Nausicaa där träd bryts på ett mycket märkligt sätt. Normalt bryts träd samman längs tillväxtringarna, och inte strikt över som sett i bilden:

Vissa träd ser ut som om någon klippt bitarna. Från filmen kan vi förstå att träden är döda, men hur hamnade de i just detta tillstånd?

I serien växer "Forest of Decay" över de förstenade resterna av forntida träd. Dialog från anime och manga antyder att toxinerna från den enorma förorening som mänskligheten orsakade tidigare absorberas av växterna medan vatten och sand filtreras genom resterna av det förstenade träet och renas, vilket är anledningen till att brunnarna som människor har gjort ren jord och vatten.

De förstenade träden verkar delvis inspireras av den naturliga processen med förstenat trä, en speciell typ av fossilisering.

resultatet av ett träd eller trädliknande växter som helt övergått till sten genom permineralisering. Alla de organiska materialen har ersatts med mineraler (mestadels ett silikat, som kvarts), samtidigt som stamvävnadens ursprungliga struktur bibehålls

Den faktiska processen med förstening och filtrering berördes i anime eller manga. Men i mangan sluts man att vara en del av den konstgjorda processen som människorna skapade för att städa upp miasma över tiden.

Mitt antagande är att Miyazaki ville ge skogen en känsla av hög ålder. Det skulle knappast se ut som en gammal skog utan några träd som hade fallit eller huggits. Vi får tro att dessa träd huggs när skogen var mycket yngre.

Naturligtvis finns det flera frågor som kommer ut ur detta.

  • Varför förfaller inte dessa fallna träd (antingen den fallna delen eller stubbarna)? Ja, det finns exempel på att rotsystem flätas samman, men det verkar inte vara så.
  • Varför finns det ingen underborste?
  • Om dessa träd är förstenade, vad renar vattnet? Om de inte är förstenade, varför finns det ingen mossa?

Jag tror att Miyazaki siktade på utseendet på en gammal skog med motstridiga ideal.

1
  • 3 Tyvärr svarar ditt svar inte mycket på frågan. Försök att citera några källor för att förstärka dina poäng. Några av dessa frågor besvaras delvis (och indirekt) i mangan.