Anonim

Maskulina kvinnor: Underdogen

Jag läste denna korta komiska remake med titeln "How you play it" illustrerad av Kawacy och det står

Oda Nobunaga och Okita Souji från Fate / Grand Order

a.k.a GUDAGUDA-fartyget.

Så jag letar efter det, det verkar som en händelse från Fate / Grand Order som heter GUDAGUDA Honnouji Event. Härifrån vet jag att gudaguda ( ) betyder utmattad; trött. Men händelsen sommarligt säger

Något som en "GUDAGUDA Honnouji" dök plötsligt upp i Chaldea, och Oda Nobunaga är redo för action!

vilket antyder att det är ett objekt snarare än ett tillstånd

Så vad är GUDAGUDA exakt i förhållande till Ödet / GO? Och varför kallades parningen Oda Nobunaga och Okita Souji för GUDAGUDA-skepp? Jag försökte Google GUDAGUDA-skepp och jag fick mycket Oda Nobunaga och Okita Souji-parning så det är inte bara något från Kawacy ovan


Obs: Jag har ingen kunskap om japanska och jag spelar aldrig Fate / GO

7
  • jag skäms! Jag blev misshandlad för att lägga upp detta
  • Frågor om direkta översättningar är inte ämnen enligt denna diskussion.Om du vill ställa en japansk språkfråga i samband med en specifik serie (t.ex. vad har Osakabehimes beteckning som "hikikomori" att göra med de origami-fladdermöss hon använder? Ödet-storordning), kan det vara mer på ämnet.
  • @ z Jag ber aldrig om direkt översättning, jag vet (från Google) GUDAGUDA betyder "utmattad"; "trött" men vad har den att göra i Fate / GO och varför kallas parningen som sådan
  • Röstade att öppna igen, även om jag först har ett missförstånd om GUDAGUDA-fartyget. Observera att det finns guda-ko och guda-o i FGO, men det handlar inte om dem. I det här fallet handlar det mer om huvudpersonerna från GUDAGUDA-evenemanget.
  • @ som i fandom har du de uppenbara som MadoHomu och NanoFate men även när de inte är uppenbara som med RWBY: s Monochrome och Bumblebee har det en viss relation tillbaka till karaktärerna i fartyget (Monochrome = Weiss (White) x Blake (Black) , Humla = Blake (svart) x Yang (gul)). tidigare forskning visar att GUDAGUDA är en F / GO-händelse men detta skulle inte förklara varför fandomen har tagit det som ett fartygsnamn (särskilt när Nobunaga och Okita föregick händelsen)

För en tid sedan fanns det denna parodimanga skriven av Keikenchi som heter Koha-Ace, med Kohaku från Tsukihime som en huvudkaraktär, tillsammans med flera karaktärer från Nasuverse. Även om det är en skämt-serie, anses den fortfarande vara officiell, några av dess segment var en del av Carnival Phantasm-animationen.

En av berättelserna som sprang i denna manga var Fate / KOHA-ACE, ett alternativt tredje heliga graalkrig, där Oda Nobunaga (Demon Archer) och Okita Souji (Sakura Saber) kallades.

Efter att mobilappen baserad på Nasuverse, Fate / Grand Order, tillkännagavs, ombads Keikenchi att författa en kort serie som skulle släppas på spelets webbplats en tid innan spelet ens släpptes. Det var tänkt att vara en utställning av tjänarna som skulle vara tillgängliga på spelet, även om det slags degenererade till slumpmässiga shaenaenigans. Webbserien heter Fate / GUDAGUDA Order, och MC: erna var Nobunaga och Okita, och slutligen skickades de av fandomen. Så småningom lyckades de faktiskt till spelet under ett evenemang cirka 4-5 månader efter att spelet släpptes, vilket kallades GUDAGUDA Honnouji-evenemanget.

Du kan lagligt läsa den här mangan på F / GO (US) -sidan här.