Anonim

Spandau balett - genom barrikaderna Historien bakom låten | Topp 2000 en gogo

I avsnitt 2 av anime Yuyushiki, Nonohara Yuzuko ritade något som svar på Hinata Yukaris ritning av en konstig pingvinliknande varelse och skrev ner "Sunagimo Umataro" ( ) på samma sida . Efter en del sökningar på Internet vet jag nu att "Sunagimo" betyder "kråka", som är ett matsmältningsorgan i kycklingar och ankor som kan göras till mat, och "uma" är bara ett sätt att säga "utsökt". Det verkar för mig att "Sunagimo Umataro" är ett namn som Yuzuko kom upp för varelsen i ritningen, men jag är fortfarande inte tillräckligt smart för att ansluta alla prickar och göra en mening ur detta. Specifikt har jag problem med att räkna ut

  1. Vad exakt är de föremål som visas på Yuzukos ritning?

  2. Hur ska ritningen vara kopplad till namnet "Sunagimo Umataro"?

Jag ber om ursäkt om denna fråga har ett uppenbart svar. (Kanske Yuyushiki är bara för svårt för mig!)

4
  • Vilka föremål hänvisar du till i fråga 1?
  • @Ross Ridge: Jag hänvisar till "ögonen" och "munnen" i den ritningen precis ovanför ordet " ". På något sätt verkade de som separata saker för mig men jag vet inte vad de är. Eller för att säga det uppriktigt, jag förstår inte denna ritning alls.
  • Det är bara närbilden på den "konstiga pingvinvarelsen" ansikte. Den har ett ögonkontakt och munnen ser ut som en näbb.
  • Du kan vara förvirrad av det faktum att ögonen ser ut som att det kan vara en perspektivritning, men om det är så ligger ljuskällan på en konstig plats någonstans mellan ögonen. Näbben å andra sidan ser ut som en liten konventionell ritning av en näbb. Jag tror inte att orden under ansiktet har något annat syfte än att ge varelsen ett roligt namn, något som Tasty Fat Gizzard Man.

'Föremålen' på ritningen verkar vara en del av en närbild av den konstiga pingvinliknande saken till höger (nämligen ögonen och näbben).

När det gäller namnet var det förmodligen gjort upp. Som du noterade betyder { } "krusstark", vilket är ett organ som är gemensamt för de flesta fåglar (notera ritningarna fågelliknande utseende). { } är ett vanligt suffix för manligt namn, och enligt en sökning på jisho.org finns det minst två namn (vars båda första kanji motsvarar (uma) betyder "häst". Lämna det i kana kan också vara, som du noterade, ett spel på (umai).

Sammanfattningsvis var det konstiga namnet troligen utformat för att återspegla varelsens avgjort konstiga sken i ritningen.

Observera också att pratbubblan översätts till något som "var inte så orimligt" och texten till vänster om bilden översätts till "[sanningen] är LÄRLIG."