Anonim

Hollywood Undead - I Am [Lyrics]

En vän berättade för mig att författarna till Death Note ville avsluta det efter att L dog, men fortsatte för i Shonen Jump är det inte vanligt att den "onda" killen vinner.

Har han rätt?

7
  • Jag tycker det är osannolikt. Historien är uppenbarligen inte komplett när L dör. Jag letade efter några bevis och fann inga, men jag hittade några uttalanden om att både Takeshi Obata och Tsugumi Ohba gillade L, så jag tvivlar på att de skulle ha avslutat det med att han dör och att Light vann. Det faktum att den färdiga mangan har 108 kapitel var betydelsefull och planerades redan från början. L: s död är inte i närheten av kapitel 108.
  • Den onda killen som försökte skydda brottslingarna från att dödas, så att brottsfrekvensen inte skulle komma ner, och detektiver som han skulle ha jobb, dödades. Det finns inget sätt att serien kunde ha slutat där, eftersom de onda killarna var tvungna att vinna i slutet.
  • @Masked Man Så du tror att L var ond?
  • @MaskedMan Jag måste inte hålla med om att Light var "särskilt" om att bara döda "brottslingar". Det ögonblick som Light dödade Lind L. Tailor (tidigt i serien) var det ögonblick han blev en riktig skurk.Såvitt Ljus visste vid den tiden var den här mannen en berömd detektiv (en företrädare för lag och ordning), inte en brottsling, och hade alls inget sätt att hitta ljus (så det var inget direkt hot). Ändå mördar han omedelbart mannen utan tanke eller paus med DN, utan någon annan anledning än ren ilska över att bli förolämpad av honom. Ingen avkylningsperiod, ingen forskning om mannen, bara vedergällning för skadad stolthet

Jag kan inte tala för författarna, men nedgången i serien i allmänhet efter den tiden gör det så att showen helt enkelt är bättre i teknisk mening utan dem.

Speciellt med tanke på hur ett av de enskilt största problemen är slutavsnitten och det totala avbrottet från Lights karaktär, som aldrig skulle ha varit nöjd med bara en reservplan. Han stod inför människor som han tyckte var nästan lika bra som L och så troligtvis inte skulle ha underskattat dem genom att inte alls ändra sina planer för att tillgodose möjligheten till bedrägeri efter Melos utseende.

Med tanke på hur anpassningsbar han var mot L verkade det konstruerad för att han inte förlorade eftersom han plötsligt inte anpassade sig.

Jag tror att slutet var dåligt skrivet och rusade. Jag brydde mig inte heller om Near heller. Det är förmodligen varför alla ville att det skulle ta slut efter L: s död. Kampen mellan L och Light var verkligen fantastisk och båda kämpade för sin tro och standard för vad som var rätt. Jag tror inte att någon av dem var riktigt ond och jag var mycket ledsen när L dog (han var så ung).

Jag tycker att det handlingen och historiskt sett var ett fantastiskt val, men det var definitivt ingen stopppunkt på något sätt. Ljus var fortfarande en främsta misstänkt. Det var många människor som inte var överens med Light / Kiras handlingar, och han var inte färdig med att använda dödsnoten.

Som jag sa tidigare var L och Lights strid fantastisk, men den hade fortfarande brister; inget är perfekt. Nu var Near / Mellow's slarvig och nästan inte värt att avsluta, men jag gjorde bara för att jag ville se Lights öde. Jag valde aldrig Near eller Mellow som hans efterträdare, vilket jag kan säga varför. Near behandlade allt som ett spel och Mellow tänkte inte med huvudet, och ärligt talat var han mer skurkaktig än Kira själv. Men det gjorde dem inte mindre geni. Jag tror att vid den tidpunkten i serien när duon gick med i det var Light övertygad på grund av det faktum att han besegrade L och hade år för sig själv att göra som han ville. En rationell person skulle ha sagt att han sviktade.

Det visades dock tydligt att författaren ville avsluta serien för att den saknade hans älskade karaktär L. Så ärligt talat tror jag att Light kunde ha och borde ha slagit Near, men det betyder inte att han borde ha vunnit. Jag tror att han borde ha tagits ner av en mer överlägsen detektiv. Den som tycker att Ljus borde ha vunnit är inte dum eller fel, men enligt min mening har du inte heller 100% rätt. Även om han vann allt, skulle det bara ha varit en tillfällig seger. När han valde Kiras hand eller (x Kira som Near sade) valde han fel person och det var inte för att hans omdöme var dåligt utan för att det inte fanns en bra efterträdare vid den tiden. Dessutom hade han bråttom eftersom Near var het på svansen. Någon skulle ha förstört det efter Ljus bortgång eller annars skulle det ha blivit stulet eller återlämnat till dödsgudarna och orsakat att allt brott återvände efter att rädslan för Kira försvann.

1
  • 1 'som tydligt visat att författaren ville avsluta serien för att den saknade hans älskade karaktär L."Jag skulle gärna vilja ha några referenser till detta. Från och med nu är detta mer en fan-teori än ett officiellt uttalande.