Anonim

【鏡 音 リ ン ・ レ ン OD GUD DIVA

I en av episoderna av Fullmetall alkemist (den ursprungliga 2003-anime) skickas Hohenheim of Light till ett parallellt universum av något slag som är mindre än den värld han en gång kände av Dante, med hjälp av en bebis som hon gjorde en del forskning om The Gate. Han säger något i linje med:

Även när vi fixar en radio med alkemi. . . det tar ett liv eller energi från denna värld för att göra det

Jag vet att det inte är exakt vad han sa till sin son Ed (även om jag inte kommer ihåg varför), men varför finns den här andra världen? Finns det bara för att tjäna syftet med alkemi?

0

Även när vi fixar en radio med alkemi. . . det tar ett liv eller energi från denna värld för att göra det

Förklaringen, som den ges till betraktaren, är inte så mycket att den här världen existerar i syfte med alkemi. Snarare "utnyttjas den andra världen". Alkemister tror att de följer principen om ekvivalent utbyte; men det finns en dold kostnad som de inte känner till. Denna dolda kostnad är "stulen" från den andra världen.

Tänk dig att köra en kabel från grannens hus till ditt hus så att du kan stjäla deras elektricitet. Varje gång du använder en elektrisk enhet stjäl du lite av din granns el. Det är i grunden vad det är för alkemi också.

Du lägger två skivor bröd i din brödrost. Två bitar rostat bröd kommer ut. Det är motsvarande utbyte, eller hur? För dig som bor i ditt hus kan det verka på det sättet. Men du är helt enkelt inte medveten om tilläggskostnaden (elräkningen) eftersom du inte betalar den (din granne betalar kostnaden)

Detta betyder inte att jag tvingade min granne som kommer att bo bredvid mig så att jag kan stjäla hans elektricitet (det är vad din fråga handlar om). Alkemi konstruerades helt enkelt så att den tar merkostnaden från en annan (befintlig) värld.

Så vitt jag vet, Varför den andra världen finns diskuteras aldrig, för då måste du också fråga dig själv Varför den ursprungliga (alkemistiska) världen existerar och funderar över vad existensen verkligen betyder.

1
  • +1: det här är ungefär den typ av svar jag hade i åtanke. (Jag skrev inte en, eftersom jag inte är så bekant med 2003-serien och inte har haft tillgång till den nyligen för att kontrollera mina idéer.)

Enligt vad jag kan säga beror det på att serien är starkt baserad på Den gudomliga komedin av verkliga Dante som showen kommenterar genom sin antagonist. I Den gudomliga komedin, det finns en väg som går genom jorden och kommer ut i andra änden (Inferno och Purgatorio).

Anledningen till att showen fokuserar på detta är att huvudtemat 2003 handlar om farorna med blind tro. I det verkliga livet utgör Dantes verk ganska mycket grunden för den moderna kristendomen, eftersom kyrkan använde sina skildringar av helvetet för kontroll av människor. På samma sätt FMA Dante manipulerar folket i Liore genom religion.

Denna YouTube-video är där jag fick informationen och utökade den:

Svaret på detta är svårt att ge, eftersom anime du hänvisar till inte följde källmaterialet. Men jag tror baserat på det faktum att det var en "parallell" värld att det ena inte kan existera utan det andra.

Om ingen transmuterades i alkemivärlden skulle ingen dö i den andra världen, om ingen dog i den världen skulle folket så småningom svälta och lida.

Detta är dock bara spekulation.