Anonim

Ny teori för Spirited Away! Haku är Chihiros äldre bror?

I scenen där Chihiros föräldrar börjar pigging ut,

Vi ser Chihiros far äta lite mjuk, nästan gelatinös blob som verkar ha fenor eller något.

Är det här en mat? Om så är fallet, vad är det? Om inte, baseras den på några verkliga rätter?

4
  • Först trodde jag att det var kyckling men "fenorna" är för nära för att vara vingar och ben
  • Jag är inte medveten om någon varelse med en sådan form, även om jag inte är biolog. Det är dock ovanligt att djur formas så i allmänhet. Kanske är det något infödt i andevärlden?
  • Jag måste bara kommentera att den här jävla scenen gör mig super hungrig varje gång jag ser det. Jag skulle helt riskera att bli en gris för att prova den saftiga festen!
  • Jag tror att det vore bättre att ge en läscirkel till det objekt du frågar.

+100

Det verkar som att maten noterades som "lammmage" (haggis eller liknande) på utställningarna för Studio Ghibli Layout Designs.


"Fenorna" är där haggis sys eller knyts.

Jag var inte där på utställningarna och äger inte utställningskatalogen, så jag kan bara citera detta blogginlägg som källa. Enligt blogginlägget är kommentaren för den scenen

中 に ジ ュ ー シ ー な 具 が 入 っ て い る ト ロ ト ロ し た 子 羊 の 胃袋 の よ う な 感 感

så maten har en saftig fyllning och "slumrar" som en lammmage. Medan beskrivningen inte berättar namnet på maten, liknar den den och är troligen en lammmage.


Kanske har du fått höra att maten är ba-wan, en taiwanesisk gatemat. Kanske har du fått höra att staden från Spirited Away är modellerad efter Jiufen, en turistattraktion i Taiwan. De är i bästa fall felinformation och i värsta fall desinformation som sprids av resebyråer och butiksinnehavare för att öka försäljningen. Hayao Miyazaki har förnekat två gånger, en gång i TVBS nyhetsintervju, och en gång till i CTi-nyhetsintervjun att Jiufen var en inspiration för filmens inställningar. Vilka var verkligen inspiration och / eller modeller för inställningarna listas i denna väl undersökta artikel: Dougo Onsen, Edo-Tokyo Open Air Architectural Museum och Meguro Gajoen är officiellt bekräftad platser.

7
  • hur kan han använda ätpinnar för att äta det. . . den maten ser tung ut -_-
  • @NamikazeSheena ätpinnar kan plocka upp vad som helst.
  • ha. . . Jag har inte den typen av armstyrka. är de förpackade med verklig lammmage?
  • Wow, jag förväntade mig att lammets mage, Haggis skulle se annorlunda ut när man tittade på Spirited Away. Jag har alltid velat veta vad pappan åt .... men det ser rakt upp otäckt. Men Hej! du vet aldrig, om du inte försöker det rätt?
  • 1 twitter.com/MaroYonebayashi/status/1307128080725684224 En äldre Ghibili-animatör, Hiromasa Yonebayashi, verkar tyda på att det var tänkt att vara magen till en solacant.

Nej det heter Ba-wan. Det är vad det är .. Det finns massor av länkar som kommer att berätta för dig. https://www.buzzfeed.com/christinalan/heres-how-to-eat-everything-youve-ever-wanted-fr

2
  • 4 Om du läser det accepterade svaret kommer du att läsa att det har visat sig att det INTE är Ba-wan och att du har fått felinformation.
  • 8 Kan du inkludera relevant innehåll från den webbplatsen istället för att bara länka till den externa webbplatsen här? Vi föredrar om svaren här är kompletta för att undvika länkrot och för att göra svaren här fullständiga. Länksvar bara anses inte vara bra svar även om de är korrekta. meta.stackexchange.com/questions/8231/…