Anonim

Topp 10 vackraste Disney Girls 2017

Jag letar efter en pålitlig källa till information om de ursprungliga luftdatum för de enskilda avsnitten i två anime-program från 1980-talet: Beast King Golion ( H) och Armored Fleet Dairugger XV ( XV ).

Wikipedia listar vad som påstås vara originaldatum för första och sista avsnittet i varje program (4 mars 1981 24 februari 1982 för Golionoch 3 mars 1982 23 mars 1983 för Dairugger), men jag skulle vilja veta de ursprungliga luftdatummen för varje avsnitt av varje program, och jag skulle vilja vara rimligt säker på att informationen är fullständig och korrekt. (Vem som helst kan redigera Wikipedia, och jag vet inte hur pålitliga andra onlinekällor kan vara.)

Vet någon hur jag kan få den här informationen? Om det spelar roll är jag inte på något sätt flytande i japanska.

3
  • Ja.wikipedia-sidan för Golion har en tabell med airdates; kol 1 är avsnitt #; kol 2 är luftdatum. Likaså för Dairugger. Bör vara lätt att tolka även utan att kunna japanska. Jag vet ingenting om dessa program, så jag kan inte tala till riktigheten av denna information.
  • "1981 3 4 " betyder "år 1981, månad 3, dag 4" = "4 mars 1981" och så vidare. Generellt sett har japansk Wikipedia visat sig vara en korrekt informationskälla för anime-ämnen jag känner till, så jag skulle vara benägen att tro att denna information också är korrekt.
  • @senshin, även om jag föredrar en mer tillförlitlig källa än Wikipedia, är jag mycket imponerad av detaljnivån på sidorna som du tillhandahöll länkar till. Tack för att du svarar!