Anonim

Vem sjöng det bättre: Thunder (Italien, Frankrike, Tyskland, Indonesien, USA, Sydkorea)

Förmodligen en dum fråga men ...

Jag såg Resurrection 'F' och när 18 dyker upp på skärmen dyker den här frågan upp i mitt huvud. Under Android-sagan var han ganska mycket trampad av 18 eller hur? (Minnena är lite grumlade) Och Vegeta var så stolt som han skulle han verkligen låta 18 leva oavsett hur "bra" han blev?

Är det bara en tomt som inte undersöktes? Är Vegetas övergång till den goda orsaken till detta? Jag tycker bara att den här är lite svår att tro. Jag skulle nog tro det mer att eftersom 18 är viktigt för Krillin och han är viktigt för Goku, att Goku hade något att göra med det.

Återigen, ledsen om den här frågan är dum.

8
  • Om jag inte sett serien på ett tag kommer jag ihåg att Krilan förklarade för Goku under Buu Saga (?) Att 18 var en människa till att börja med och efter Android Saga avlägsnades alla hennes "Android" -komponenter (vilket är hur 2 av dem hade en dotter). kanske för Vegeta sedan 18 var en Android när hon sparkade i rumpan men hon betyder inte förmodligen att han är ok med henne.
  • 5 också, hon är het
  • Det är inte den enda gången vegeta stötte ner i marken och var vänlig med görarna senare ....... goku och gohan där under deras första möte med honom. Även om de tre är av samma art så kan de spela en roll där i vegetas ögon.
  • Tja, när Androids och Cell bågar, Vegeta har redan en baby son med Bulma. Kanske började han spela bra för att inte förlora det liv han redan hade på jorden.
  • Inte säker på om detta räknas som ett legitimt svar, så jag lägger det här. Vegeta är inte ont längre. I Buu-sagan använde de en dragon ball-önskan för att få tillbaka alla de goda människor som dödades. Vegeta var en av de människor som väcktes till liv igen, vilket tyder på att han faktiskt inte längre är en dålig person. Ett annat exempel på någon som han kunde ha dödat men inte gjorde var Piccolo.

Den främsta anledningen till att Vegeta tolererar Android 18 är att han har förändrats.

  • Han har blivit mer mänsklig än en vild som förstörde planeter för skojs skull. Denna förändring av honom är uppenbar och det finns många fler fall av detta i DBS (Dragon Ball Super). I avsnitt 2 tog han till exempel en dag ur sitt träningsschema och åkte till nöjesparken med Bulma och Trunks och de incidenter som inträffar där borta markerar också denna havsförändring i hans personlighet.

  • Faktum är att han är i kontakt med sina mänskliga känslor, till exempel när han blir arg över Beerus som slår Bulma när hon slår honom för att ha förstört hennes födelsedagsfest och bestämmer sig för att slåss mot honom medan han fram till den tiden hade svalt upp sin stolthet. och agerar som en clown (avsnitt 7).

  • Det kan också sägas att han nu accepterar saker som de är. Han insåg att han inte är den starkaste där ute och har flyttat fokus till att bli bäst. Han har också insett att det inte kommer att uppnås något genom hämnd, så han söker inte hämnd längre.

Detta förklarar varför Vegeta tolererade Android 18.

Under Android Saga, efter nederlaget, tränar Vegeta i Room of Spirit and Time (aka Hyperbolic Time Chamber) och blir så kraftfull att han förmodligen kunde slå 18 på sekunder. Efter att ha kämpat med mycket kraftigare fiende (som också förödmjukade honom), tror jag att Vegeta inte längre känner att han har något att demonstrera krossande 18. Alla vet att han är långt överlägsen.

Det är inte enda gången Vegete avstår från hämnd. Han kan utan tvekan vilja ta hämnd på de krigare som besegrade honom i striden som säkert skadade mer hans stolthet, Yajirobe, Gohan och Krillin, speciellt när de två sista av dem överträffade honom i Namek. Men han föredrar att fokusera på sin rivitet med Goku.

Observera också att i slutet av Android Saga var Goku död, så det var inte han som stoppade Vegeta. Å andra sidan var Gohan levande och kraftfullare än sin far.

Förmodligen för att Vegeta bara syftar till att bli starkare än Goku, Beerus och Whis och bevisa sig själv vid denna punkt i serien. Han ignorerar bara alla andra eftersom de är svaga för honom nu och slöseri med tid också det faktum att goku skulle hindra honom från att skada någon av hans vänner inklusive 18 som är gift med krillin. Vegeta vet att han kan spendera sin tid bättre genom att träna med Whis än att försöka starta en kamp med 18. Beerus skulle också trampa vegeta och vegeta behöver fortfarande bli starkare än beerus. Han har mycket att arbeta på så jag tror verkligen att han inte bryr sig om 18 och fokuserar bara på andra saker han bryr sig om. Han tillbringade ett år IIRC-utbildning med whis medan goku var på jordbruk och gjorde chi-chi-arbete. Vegeta lät också majin buu gå efter att han offrade sig för att döda honom. Så det har verkligen varit en vändpunkt för Vegeta

Jag tror att det beror på Vegetas sista uttalande efter Cell Games:

https://www.youtube.com/watch?v=GJ64JXN_3mI

Vid den tiden förlorade Vegeta ganska mycket sin stolthet och en vilja att slåss, så han kunde bara inte ta sig ihop för att gå efter 18.

Visst, han blev bättre efter en tid, men sedan hans kamp mot 18 så mycket tid har gått och så mycket grejer hände, brydde han sig inte längre eller till och med kom ihåg att han hade hämnat sig.

Låt oss inte glömma att om han faktiskt försökte göra något mot henne, skulle Krillin bara ringa Gohan och Bulma. Jag tror inte Vegeta vågar gå emot de två när som helst mellan Cell Games och Buu Saga.