Anonim

• ~ Hjälte ~ • Shoto Todoroki

Något som jag inte förstår från My Hero Academia, det är något karaktärer som förmodligen har genomsnittligt motstånd (eftersom deras konstigheter inte handlar om motstånd) kan motstå One for All. Till exempel, Shoto i sin strid med Midoriya (och var inte den här för alla 100%?) Hur kunde Shoto Todoroki motstå One for All?

Svaret ges i grund och botten i kapitel 22 i mangan. När Midoria berättar för All Might att han lyckades slå Nomu utan att bryta armen kommer de till slutsatsen att Midoria omedvetet begränsade sin kraft för att undvika att orsaka dödlig skada på andra människor. Mest möjligt, att han under sin kamp med Todoroki har begränsat sin makt på samma sätt.

Effektnivån för det slag eller andra anges inte specifikt i mangan eller någon annanstans.

  • Vi vet att Izukus nuvarande gräns på% 20. Mer än det skadar honom. Detta gäller även om han använder Full Cowl.
  • I många slagsmål överdriver Izuku kraften i sin egenart. Muskelskamp är det bästa exemplet på detta. Han använder aldrig% 100-produktion och inte heller att han tål den typen av skada.

Så eftersom han inte använder Full Cowl här kan vi anta att hans effekt är mer än% 10. Eftersom hans effekt bara är% 5-6 utan Full Cowl.

3
  • hmmm Jag trodde att varje gång han skadade sig var det för att han använde 100% innan han lärde sig att bara använda 5%.
  • One for All materialiseras på ett annat sätt för varje användare. För alla kan det förändra hans kropp. För Izuku ändrar det färgen på hans ven. Det finns också den gröna blixteffekten när han använder Full Cowl. Vi kan inte veta när han kommer att kunna använda% 100 eftersom Izuku inte kommer att förbättra sin kropp när det händer, men för närvarande är vi långt ifrån det.
  • Tänk på att turneringen ägde rum före praktikplatsen, därför kunde Mydoria inte använda Full Cowl (varken 5% eller 20%) vid den tiden.

Min teori är att eftersom Endeavour har drivit todoroki så långt, att todoroki lärde sig att hantera smärtsamma attacker. Eller så använde Midoriya inte 100%.

1
  • Välkommen till Anime & Manga! Vi uppskattar ditt bidrag, men ren åsikt / spekulation svar avskräcks. Istället redigerar du och försöker säkerhetskopiera svaret genom att tillhandahålla stödjande källor / referenser. Tack.

Det antingen använde Midoriya inte 100% ELLER Endeavour pressade Todoroki så långt att han kunde motstå smärtsamma attacker, det är allt jag tror lmao

1
  • Välkommen till Anime & Manga! Vi uppskattar ditt bidrag, men ren åsikt / spekulation svar avskräcks. Istället redigerar du och försöker säkerhetskopiera svaret genom att tillhandahålla stödjande källor / referenser. Tack.