Anonim

Det effektiva kraftfelet: Varför kan konstig text krascha din iPhone?

I varje avsnitt hittills skjuter / zapsar Ryoka Yuta med sin Poya-gun, som Yuta vanligtvis utropar "POYA-GUN! NOOOOOOOOOOOOOOOO!"

Vad exakt är Poya-gun? Det verkar för avancerat för henne att ha klarat det, men alla skriver av det som en helt normal sak när hon zappar Yuta med det. Först trodde jag att det kunde vara ockultrelaterat, men med tanke på hur Yuta inte tror på det ockulta, skulle det inte vara vettigt för en av hans närmaste vänner att använda ett ockult objekt framför honom dagligen.

Dessutom har jag ingen anledning att misstänka att Yuta inte är mänsklig, så hans återhämtning är lite övermänsklig om Poya-gun är som en taser.

1
  • Jag tror att det bara är en leksak och Yuta simulerar en elektrisk stöt när Ryoka zappar honom. Men för närvarande såg jag ingen förklaring i anime.

Det är en elbaserad självförsvarstunpistol, komiskt formad som en strålepistol i retrostil, troligtvis inte särskilt hög strömstyrka eftersom den inte verkar ha mycket av en inaktiverande faktor på Gamon. Människor reagerar förmodligen inte eftersom det är anime och ingen bryr sig verkligen om att "huvudet" missbrukas av sin vän. Självklart fungerar bedövningsvapen (tasers) inte som showen antyder att "Poya Gun" gör (eftersom tasers inte har varierande förmåga, förlitar sig på att du rör vid bågen till offret för att den faktiskt ska fungera.)

0

Den sanna naturen hos Poya-gun avslöjades i avsnitt 10. Stora spoilers nedan:

Poya-gun heter faktiskt Wardenclyffe Gun och spelar en viktig roll i målen för New World System. I huvudsak används den för att zappa människor för att ladda deras Scandium för att bevara deras astrala projektioner. Dess utseende är faktiskt en miniatyrversion av Wardenclyffe-tornet.