Anonim

Black Ops Emblem: Pride / Dwarf in the Flask Fullmetal Alchemist Brotherhood

I Fullmetal Alchemist Brotherhood avslöjades det att

Dvärgen i kolven var ett experiment av kungen av Xerxes och att den har Van Hohenheims blod.

Men det förklarades inte vilken metod som användes för att skapa honom. Så, hur skapades dvärgen i kolven? Var det någonsin förklarat i mangan?

1
  • I mitt minne finns det ingen förklaring i mangan. Jag kan förmodligen gå igenom relevanta kapitel senare, om jag känner mig tillräckligt tvingad till det.

Van Hohenheim och Faders historia diskuteras i kapitel 74 och 75. Allt vi ser är detta:

  1. Dvärgen i flaskan pratar med slav nr. 23, som han heter.

  2. Van Hohenheim lärs läsa och skriva och hamnar i en bättre position i hushållet.

  3. Kungen vill odödlighet, och homunculus lurar honom och förstör hela landet, förutom Hohenheim.

Det enda som är relevant i dessa kapitel för hur homunculus skapades är det: det noterar att blod togs från Hohenheim för att skapa homunculus.

Från kapitel 74:

Uppfattningen att de har blodförhållande upprepas senare i kapitel 75, men det här är det viktigaste vi någonsin får när det gäller dvärgens ursprung i kolven.

Det är naturligtvis möjligt att det kan ha funnits mer information i bonusmaterial till serien, men det faktum att Wikia saknar något utöver detta och att jag aldrig har sett någon seriös kommentar om detta bland FMA-fans tyder på att detta förmodligen inte är ' t fallet.

3
  • 1 Vad sägs om slutet när "Fader" står inför "Gud"? Om jag minns rätt säger sanningen att homunculus kommer att återvända till andra sidan porten. Innebär inte det att det är här dvärgen har sitt ursprung? Om det är sant skapade Xerxes alkemister inte dvärgen i kolven utan tvingade den snarare till sitt rike och tillhandahöll en inneslutning som kunde hålla den. Dvärgen ser till och med ut som skuggorna bakom dörren och kan ha varit en av armarna som kommer ut ur ögat när porten öppnas.
  • 1 @hajef: Det låter troligt. Jag kommer dock inte ihåg om porten också kan vara en hämtning för någon form av kosmisk kraft det allt kommer från, vilket kan påverka tolkningen. Det andra problemet är att vad "porten" är lite inkonsekvent. Det är Eds förmåga att göra alkemi, men vi ser också himmelskroppar med portar, och till och med bortsett från det kan inte alla göra alkemi i FMA.
  • Kolla in den här videon för en ganska omfattande och konsekvent teori om vad som ligger utanför porten och vad alkemi är. Som du sa kommer i princip allt från det (det är varje begrepp gör) och alkemi är förmågan att utnyttja porten. Å andra sidan, om du tror på mänskligheten som ett selektivt medvetande (enskilda människor som nerver som fortfarande är mycket oorganiserade och inte fungerar effektivt ändå som en småbarns hjärna), är det lätt att se varför "världen" (mänskligheten) ) har en grind två. Ed utförde inte heller alkemi när han var 2.

Fullmetal Alchemist är en anime som är något baserad på verklig alkemi, så du kan ställa den här frågan genom att tänka på Real Alchemy i denna helt egen värld vi lever i.
Tidigare försökte många alkemister skapa konstgjorda livsformer som kallades homunculus, som användes i denna anime som bas för homunculus i anime.
Dvärgen i kolven ser väldigt lika ut som alkemister vid den tiden försökte göra, som att försöka befrukta ett kycklingägg med sin egen sperma och blod, försegla det i en kolv och hoppas att en liten människa skulle födas från den interaktionen. .

Så, eftersom han gjordes inuti en kolv, så var han förmodligen gjord på liknande sätt, vi har bara inte det exakta "receptet"

Här är några referenser och intressanta fakta: https://en.wikipedia.org/wiki/Homunculus
Förresten visste jag inte, men Paracelsus krediterades för det första omnämnandet på Homunculus.

Paracelsus var inspirationen bakom Hohenheim, varifrån hans namn kom:

Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim

https://en.wikipedia.org/wiki/Paracelsus

4
  • Detta är ett intressant svar, men det saknar referenser. Lägg till referenser till ditt svar. Tack.
  • Ok, lade till några referenser och lärde mig mer intressanta fakta i processen xD
  • Rakt från wikipedia: I manga- och anime-serien Fullmetal Alchemist heter Elric-brödernas far Van Hohenheim. Van Hohenheim får sitt namn efter att ha erbjudits namnet "Theophrastus Bombastus" av dvärgen i kolven och vägrat.
  • 1 Jag är med Miguel Vieira om detta. Precis som filosofens sten togs upp baserat på Alchemisten, Nicholas Flamel från fransk myt vars sägs ha skapat en, dvärg och Hohenheim togs från vår alkemiska historia. Alchehestry härrör från vår östra Alchemy som fokuserade mer på guld och livselixir (så medicinska egenskaper). Och till och med några av de viktigaste transmutationerna i showen är som verklig alkemi i deras behov av att relatera till himlens positionering, vilket är ett vanligt behov av någon transmutation i vår alkemi.

Med tanke på att dvärgen i kolven kände till ett mycket komplicerat utbud som Xerxes Array, är det förmodligen en bit av Gate Knowledge som läggs i en kropp av en alkemist som använder Slave 23s blod. Detta bekräftas av de små svarta händerna som tar tag i alla som går in i porten, som ser anmärkningsvärt ut som dvärgens händer.

Dvärg i kolven är enligt min mening en skildring av smaragdtabletten. Fadern eller skaparen av alkemi och all alkemisk natur. Det är också det som filosofstenen skapades från.

1
  • 1 Hej. Välkommen till Anime och Manga Stack Exchange. Åsiktsbaserade svar anses vanligtvis inte ha tillräcklig kvalitet. Lägg till instanser från Anime eller Manga för att stödja din hypotes.

Som Mihreia sa ovan, tror jag också att den lilla dvärgen i kolven är en bit av porten. Delvis på grund av den stora kunskapen och de mycket lätt igenkännliga små svarta händerna som sträcker sig för att ta tag i saker. Även om jag vill tillägga att folket i Xerxes kan ha haft alkemifärdigheter och metoder som det moderna folket i Amestris inte kan förstå. Kanske var det en förlorad skicklighet. Det är som hur vi fortfarande har mysterier om människor och händelser från det förflutna. Hittills vet vi inte hur pyramiderna byggdes. Kanske är det något av det slaget.

Förutom det ger alla andra källor jag har läst inte mycket information om vem, var eller hur den första homunculous kom till.