Anonim

ROBLOX - [UPPDATERINGAR! 0.23] Shinobi Life - Hur man använder Shisui Mangekyō Sharingan Kotoamatsukami !!

Jag var i en diskussion idag med min vän om styrkan i Mangekyo Sharingan, och frågan om "kan den eviga Mangekyo Sharingan påverka människor utan direkt ögonkontakt?". Vi var inte säkra och saknade material för att få ett exakt resultat. Kan någon hjälpa till att svara på den här frågan?

4
  • Det beror verkligen på användaren. Shisui och Itachis bas Sharingan (de har redan låst upp Mangekyou, inte Evig, men använder inte den) gjorde en genjutsu utan ögonkontakt.
  • För att lägga till vad @Albert sa beror det också på jutsu som används. Susanoo, till exempel, om jag minns rätt, behöver du inte direkt ögonkontakt eftersom det delvis är defensivt / stötande. Men det kan fortfarande påverka andra människor.
  • @ W.Är jag tror att "påverka människor utan direkt ögonkontakt" talar han om genjutsu. Men jag kan ha fel.
  • @Albert Kanske. Men hans fråga ställs om den eviga Mangekyo Sharingan, som omfattar och förbättrar andra förmågor än genjutsu som inte kräver ögonkontakt. Hur frågan formuleras ser han ut som om han frågar om det finns jutsu tillgängligt för EMS-användare som inte kräver ögonkontakt.

Jag antar att du hänvisar till genjutsu sedan Amaterasu kan bränna en person även om de inte får ögonkontakt, och Susano'o kan krossa en person även om de inte får ögonkontakt.

Striden mellan Kabuto och Sasuke och Itachi i kapitel 586 antyder det ögonkontakt behövs för att kasta genjutsu, även om den använder en evig Mangekyou. Under denna kamp hade Sasuke en evig Mangekyou, och Kabuto verkade inte särskilt bekymrad.

Kabuto: "Eftersom jag stängde av min vision kommer genjutsu inte att fungera på mig. Jag säger er igen, ni två har ingen chans att vinna."

I alla fall, Izanami kan kastas på en person även utan direkt ögonkontakt. Detta förklaras i kapitel 587:

Sasuke: "Så hur? Hur kan okulär jutsu fungera utan syn?"

Itachi: "Izanami är en okular jutsu ... som fungerar med dig själv och dina motståndares fysiska sinnen."

Izanami är dock mycket speciellt, så det här är nog inte normen. Trots allt, Izanami är en otroligt kraftfull jutsu som blindar Sharingan som används för att kasta den. Den allmänna förväntningen verkar vara att okulär jutsu kräver ögonkontakt, oavsett om Sharingan är vanlig, Mangekyou eller Eternal Mangekyou.


Men notera också att Itachi kan kasta genjutsu från fingret. Så även utan Mangekyou behöver det inte vara direkt ögonkontakt.

3
  • 1 Det finns också izanagi, som är den ryktade tvillingjutsu från izanami, denna jutsu gör genjutsu och illusioner till verklighet och kräver inte direkt ögonkontakt, vilket visas av både Danzou och Obito, men då kan jutsu endast användas inom en liten varaktighet, förutom att personen har både uchiha och senju chakra. Och också, kostnaden för att förlora synen för alltid, gör jutsu till en gång. Dessutom kräver både izanami och izanagi inte den eviga mangekyouen, och kan användas med vanliga Sharingans
  • @Rumpel men det har inget att göra med "Evighetens Mangekyou Sharingans styrka" som frågan tydligt säger?
  • Om du läser min kommentar helt, kommer du att förstå att jag antydde att när jag sa "Dessutom kräver både izanami och izanagi inte den eviga mangekyouen, och kan användas med vanliga delningsansvariga" @GKA

Jag går ut från antagandet att du menar, tekniker som krävde ögonkontakt tidigare, men efter att ha erhållit EMS (evig mangekyou sharingan) gör det inte längre.

I vilket fall skulle svaret vara Nej. EMS tillåter användare att utnyttja fler tekniker till lägre chakrakostnad. Och ännu viktigare, utan bieffekten av att bli blind. Men tillåter till exempel inte Amaterasu att bränna människor utan att göra ögonkontakt. Allt men det behöver inte vara direkt ögonkontakt.

2
  • Det här är vad jag letade efter! Tack för hjälpen och jag ber om ursäkt för att jag inte specificerat vad jag menade.
  • @BlackPrimordialBlood Glad att hjälpa. Glöm inte att markera svaret som godkänt om det svarade på din fråga. På så sätt kan det hjälpa andra människor också i framtiden;)

Jag antar att du hänvisar till att använda Genjutsu med Sharingan, på grund av fysisk ninjutsu krävde inte ögonkontakt med fienden för att använda den, som Amaterasu, Kamui eller etc.

Naturligtvis kan det. Även utan att använda Eternal Mangenkyou Sharingan eller vanlig Mangenkyou Sharingan Itachi kan fortfarande använda sin Genjutsu genom fingret (https://naruto.fandom.com/wiki/Ephemeral). Danzo kan också använda Genjutsu från Shishui's Sharingan-öga som han stal för att manipulera människor även om Sharingan-ögat alltid var under hans huvudband.

Evig Mangekyo betyder helt enkelt att den motreaktion som orsakas av synen med användning av Sharingan och Mangekyo Sharingan inte upplevs av användaren. Det påverkar inte tekniken i en sådan grad att om visuell kontakt krävdes tidigare kommer det inte senare. Många tekniker för mangekyo kräver dock inte ögonkontakt. De kommer att förbli som det är, men eftersom användaren inte kommer att känna biverkningarna ger det tekniken lite kraft

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.