Anonim

【Naruvember】 Flame (Naruto Shippuden) Full English Fandub 【Rage】

I Naruto varar shinobi-strider mycket länge och tar mycket chakra. Trots att Naruto har mycket chakra ignorerade han grunderna och började lära sig tekniker på hög nivå med Jiraiya. Även om detta inte var en dålig sak, fortsatte han bara att lära sig högre nivåer av tekniker utan att använda grunderna, vilket fick honom att slösa mer chakra för jutsus på hög nivå.

Varför har Naruto inte lärt sig hur användningen av minsta möjliga start hans jutsus?

Vet att om han gjorde det, skulle han inte behöva förlita sig på Kyuubis makt och förmodligen skulle kunna göra rasen shuriken en gång till, eller åtminstone ha lite chakra kvar för att dra sig tillbaka eller avsluta motståndaren.

Med tanke på att Naruto är en långsam lärare och möjligheten till Kyuubis inblandning insåg Jiraiya att det skulle ta honom lång tid att lära sig chakrakontrollen och bestämde sig för att nyttan av det inte är värt den spenderade tiden. Eftersom Naruto har rikliga chakra reserver, bestämde Jiraiya att det är av högre prioritet än att lära sig att knacka på det än chakra kontroll.

Dessutom, många gånger när Naruto lärde sig en ny teknik (Frog Summoning, Rasengan, Rasenshuriken, Sage Mode, Kyuubi chakra mode), var han tvungen att göra det inom en viss tidsgräns, så han kunde inte ta sin egen söta tid att lära sig chakra kontroll och följaktligen fast vid sin ursprungliga inlärningsmetod. Det är möjligt att Jiraiya lärde Naruto lite chakrakontroll under tiden de reste tillsammans, men det finns inte tillräckligt med bevis för att detta händer.

Observera att när Naruto började träna med Ebisu under en månads träningspaus före Chunin-examensfinalen, sa Ebisu honom att lära sig att använda sitt chakra mer effektivt. Men efter att Jiraiya tog över sin utbildning bad han Naruto att fokusera på makt snarare än att kontrollera, eftersom han kände att den stilen passade Naruto bättre.

Kapitel 90

Kapitel 92

5
  • Men han kan bara "fuska" genom att använda många skuggkloner. Så varför gör han inte bara det.
  • 1 @Blue: Eftersom det är riskabelt att klara sig utan Yamato (eller Hashirama). MANGA SPOILER !!! Kanske nu, efter att han är vän med Kurama.
  • 3 @Blue Jag förstår det inte. Efter att ha lärt sig om skuggklonmetoden för att påskynda träningen försökte han använda den varje gång, såvida inte någon sa till honom att han inte kunde använda den. Med Sage Mode blev han ombedd att inte göra mer än fyra kloner, och senare med Kyuubi-läget blev han ombedd att inte göra några kloner alls. Så det är inte som att han inte gör det, han får inte "göra" det av andra skäl.
  • Ja men det här är för grunderna, vilket betyder att han inte kommer att slösa så mycket chakara för jutsus som rasen-shuriken, och eftersom Naruto har så mycket chakara behöver han bara masskloner inte till den punkt där han kommer att vända kyubii utan snarare bara för att få upplevelsen. Allt Naruto gör är att lära sig att manipulera Chakara från sig själv, snarare än att använda Chakra runt honom. Anledningen till att Sage Mode var begränsat var på grund av risken (om en klon förvandlas till en groda blir han till en groda) också svårigheten att slå klonerna. Poängen är att han kan göra fler jutsus när han kontrollerar sin chakara.
  • 1 Jag förstår det nu, så du säger att han kan komma över "det tar för mycket tid att lära sig" genom att använda massskuggkloner. Det kan finnas tre skäl till varför han inte gör det. 1. Ingen har påpekat det för honom, och även om han har blivit smartare är han fortfarande för dum för att räkna ut det själv. 2. Författaren såg inte mycket värde i att driva den tråden nu. Naruto har blivit för dåligt nu, och det skulle vara halt att driva en båge som den. 3. Författaren tänkte inte på det här sättet. Han är trots allt en människa med veckodagar, han kan inte tänka på alla möjliga scenarier. :)

När han troligen är en jounin av The Last: Naruto the Movie Två år efter Kaguya-striden kan han bilda en rasen shuriken med en hand. Hans kontroll var så stor och utvecklades så mycket under kriget att han kunde dela chakra med alla. I grund och botten var Kyuubi i vägen och när han inte längre var i vägen sköt hans förmågor upp och hans kontroll blev så mycket större eftersom han var tvungen att träna i "högre tyngdkraft".

Slutsats, han förbättrade ständigt sin kontroll, men Kyuubi störde under större delen av sitt liv så han var tvungen att få mer kontroll än den genomsnittliga personen för att kompensera för det. När han inte längre hade störningar var det inte längre ett problem.

1
  • ganska vettigt