Anonim

【Skullgirls】 『Tank! - Cowboy Bebop OP Doot Edition🎺 』

Under det inledande temat rör sig olika texter över skärmen. Är detta ett utdrag från något, eller bara platshållare?

Det verkar vara en blurb av vissa slag

En gång i New York 1941 ... på den här klubben som är öppen för alla som kommer att spela, natt efter natt, på en klubb som heter "Minston's Play House" i Harlem, spelar de jazzsessioner som konkurrerar med varandra. Unga jazzmän med ny känsla samlas. Äntligen skapade de en ny genre själv. De är trötta på den konventionella fasta jazz. De är angelägna om att spela jazz mer fritt som de vill då ... år 2071 i universum ... Bounty hunters, som samlas i rymdskeppet "BEBOP", kommer att spela fritt utan rädsla för riskabla saker. De måste skapa nya drömmar och filmer genom att bryta traditionella stilar. Verket, som själv blir en ny genre, kommer att kallas ... COWBOY BEBOP

det föreslås här, att det kan vara ett manifest - en "verbal förklaring av avsikter, motiv eller synpunkter" på vad showen kommer att innebära

Det är också tydligt att det spelar av jazzens tema i texten för att passa inledningstemat.

2
  • Menar du "blurb"?
  • Ledsen, ja. Redigerad

Texten slår faktiskt samman definitionen av "Bebop Jazz", en genre av jazz, med sammansatt text.

Det första avsnittet som talar om musiker som samlas i Harlem talar om bebopjazz, som först var kontroversiell på grund av att den bröt många konventionella jazzregler.

Den andra delen talar om rymdskeppsnamnet "BEBOP", vilket passar för att bounty-jägarna måste bryta konventionella regler, som bebop-musiker var tvungna att göra, för mer frihet.

Texten förklarar i grunden varför anime kallas "Cowboy Bebop", eftersom showen kretsar kring dessa duschjägare som måste bryta regler som musikerna på dagen.