Anonim

De mest fantastiska djupa havsdjuren! Del 2

Vad är orsaken / motivet till förekomsten av tentakler (möjligen NSFW Wikipedia-länk) i anime (speciellt hentai)?

Ledde anime-subkulturen till den eller härrör den från olika aspekter (möjligen dunkla) av japansk konst / kultur?

Toshio Maeda, mangakonstnären som gjorde Urotsukidoji, en av de första showerna som använde tentakler, sa i en intervju att han använde tentakler för att kringgå de japanska censurlagarna som förbjuder skildring av manliga könsorgan.

Varför tentakler? Av någon anledning fanns det några frågor om censur om sexscenerna. När jag ritade sexscener, sensuella scener i sängen, bad redaktörer mig alltid att inte vara så extrem. Naturligtvis kunde vi inte skildra könsorgan, och om du inte kan se könsorganen är det inte så bra. Och varför de är så noga med det berodde på att det var de som skulle arresteras. Vi har det inte, alltid har vi friheten att uttrycka oss - yttrandefrihet, jag tror att du verkligen respekterar det i Amerika (skrattar). Så faktiskt, vi mangaka gav ingen skit om det, men redaktörerna, de brydde sig verkligen om det, så de sa alltid, "Snälla, inte extrem." Men när vi tonade ner oss sa de: "Kom igen, du borde göra mer." Så det var därför jag gjorde tentaklet. Eftersom tentakler inte är könsorgan. De är delar av kroppen, och vissa varelser har mer än en. Eftersom de inte är könsorgan är de som händer och ben eller som öh, bara kroppsdelar, så det är ok att åka dit. Och att attackera damer med tentakler är inte bara en del av en sexscen, du kan se det. Det är bara saker utomhus. Så det var typ av en tunn ursäkt för att rita det. (skrattar)

Efter det tog det fast och är memetiskt i anime. Det är falliskt och kan användas för att antyda något sexuellt, leda till något "styggt" eller till och med som fanservice för att skämma bort kulturen.

Går ett steg över, här är orsaken till censuren, enligt denna artikel:

Enligt Bennett var en av de åtgärder som vidtogs av de allierade styrkorna efter andra världskriget att förbjuda pornografi i Japan. Eftersom Japan var en mycket sexuell kultur före kriget, skyllde ockupationsstyrkor porr för det japanska imperiets aggressiva och expansiva tendenser, och förbudet skapades för att begränsa deras stridiga natur. Med detta sagt är det olagligt att genitalier, riktiga eller animerade, presenteras i underhållning; ett förbud som över sextio år senare fortfarande är på plats.

Att gå tillbaka till den där jävla allierade anti-porrlagstiftningen, penisar och vaginor var delar av icke-grata i japansk underhållning. Men de inblandade Yankees sa inte en Cthulu-fördömd sak om tentakler. Faktum är att så länge det är fäst vid ett monster räknas det inte.

Källa

De andra svaren är också korrekta, men en viktig spelare i tentaklets popularitet var anime Urotsukidoji - Legenden om Overfiend 1987 som var en av de första hentaierna med tentakler.

Anledningen till att det var så inflytelserikt är att dess försäljning var mycket bra. Särskilt i väst, där det fick stor uppmärksamhet i media för sina gore- och våldtäktsscener. Naturligtvis, detta körde bara mer försäljning för showen. I Storbritannien sålde den 40 000 exemplar vid en tidpunkt då det genomsnittliga mötet var omkring 500 närvarande. Som jämförelse var Akira den enda animerade funktionen som sålde mer än detta (åtminstone 1998).

(Ref: Schoolgirl Milky Crisis: Adventures in the Anime och Manga Trade)

Det var denna show som startade termen 'tentacle rape' och är också källan till tidigt dåligt rykte för anime i Storbritannien och på andra håll.

Eftersom hentai-show var ganska nya då (Den första hentai-anime som debuterades 1984) bidrog den kommersiella framgången med överfiend förmodligen kraftigt till dess framtida upprepade användning i erotisk animation.

Annan referens:

Den animerade filmguiden av Jerry Beck