Anonim

Varför de oändliga åtta är geni

Vi vet att Rinnegan är nästa steg i Sharingan och eftersom Madara kan byta från Sharingan till Rinnegan och vice versa, varför kan inte Nagato?

Rinnegan är extremt sällsynt och anses vara den mest kraftfulla bland de tre stora dojutsuerna. Innan jag får svaret är det nödvändigt att undersöka andra fall av dojutsu-transplantation.

Kakashi Hatake

Kakashi fick Sharingan i ung ålder. Han hade många års erfarenhet av det och ansågs vara ett geni vid användningen av Sharingan. Han utsågs till och med att träna Itachi och Sasuke Uchiha med deras Sharingan-utveckling. Även med mängden kunskap och kraft från Sharingan kunde han inte återställa Sharingan till sitt normala tillstånd. Det berodde på en enkel anledning: ögat var inte hans. Det tillhörde ursprungligen Obito Uchiha. Eftersom Kakashi inte var den ursprungliga ägaren av ögat kan han inte återställa ögat till det normala.

Från Kakashi Hatake wikia artikel:

Eftersom han inte är en Uchiha kunde Kakashi inte inaktivera denna d jutsu.

Artikeln berättar för oss att för att inaktivera Sharingan måste personen vara en Uchiha. Detta kan också relateras till Danzo Shimura och hans ögonarsenal.

Obito Uchiha

Obito "lånade" Rinnegan från Nagato, som ursprungligen fick dem från Madara Uchiha. Det fanns många anledningar till varför Obito bara implanterade ett Rinnegan-öga även efter att ha fått båda. En av de främsta orsakerna var dock:

Under sken av Madara och ärvde förstnämndens arbete hävdade Obito Uchiha att han hade rätt att ta Rinnegan från Nagatos kropp efter hans död. Han implanterade sedan vänster Rinnegan i sig själv och gömde den högra Rinnegan, oförmögen att hantera båda ögonens kraft.

Eftersom Obito inte var den ursprungliga ägaren av ögonen,

  1. Han behärskade inte det fullständigt.
  2. Han kunde inte hantera den överväldigande kraften.

Obito, som Uchiha, saknade kontroll över Rinnegan. Denna typ av bevisar att en Uchiha inte bara kan kontrollera Rinnegan om han inte är den ursprungliga ägaren. Tänk på att Obito utbildades av Madara själv.

Nagato

Nagato fick ögonen i en mycket ung ålder. Han visste inte att Rinnegan transplanterades i honom, och han visste inte heller att den utvecklades från ett par Sharingan-ögon. Ändå hade han nästan fullständig behärskning över dem eftersom:

  1. Han var en Uzumaki och hade därmed enorma chakrareserver.
  2. Ögonen implanterades i mycket ung ålder, vilket gav honom tid att göra sina Rinnegan-färdigheter perfekta till vuxen ålder.

Sakurai Tomokis svar är logiskt och meningsfullt. Men om vi skulle titta på likheten mellan Rinnegan (utvecklad från Sharingan) och Sharingan själv verkar det som att svaret kan vara annorlunda.

Vi vet från Kakashis fall att han inte kunde inaktivera Sharingan på grund av dess ursprung. Vi vet också att Obito saknade kontroll över Rinnegan, vilket innebär att han inte kunde inaktivera och återställa den till en Sharingan. Genom att kombinera dessa två faktorer kan vi få en förklaring till den ursprungliga frågan: Nagato kunde inte återföra Rinnegan till Sharingan eftersom han inte var ögonens ursprungliga ägare.

Madara visade vissa nya och kraftfulla tekniker när han fick sina ursprungliga ögon.

Eftersom Madara var ögonens ursprungliga ägare kunde bara han använda dem till sin fulla kraft.

I många situationer när kraften hos en lånad dojutsu ifrågasätts, uppnås alltid den fulla potentialen i ögonen av den ursprungliga ägaren. Så det är logiskt att dra slutsatsen att bytet mellan Rinnegan och Sharingan var exklusivt för Madara och inte för de andra två.

7
  • När jag redigerar ditt svar tycker jag att det är konstigt att du hävdar att ägandet är faktorn. Förutom Madara själv finns det inget exempel på att ögat transplanteras i ung ålder till en Uchiha. Enligt vad jag ser är Kakashis och Nagatos fall mycket likartade (icke-Uchiha, implanterat länge), så borde vi inte kunna få en slutsats därifrån? Från din logik kan jag se att Kakashi (+ Nagato) och Obitos fall visar att Uchiha blodlinje inte räcker, och personen måste ha tid att behärska ögonen. Det finns dock inte tillräckligt med bevis för att bara ägaren kan vända ögat.
  • ... Hur som helst, det är bara mitt tvivel att se på det ur ett logiskt perspektiv. Jag följer inte ens serien själv.
  • Tja, för att Rinnegan i fråga utvecklades från Sharingan. Så jag var tvungen att specificera svaret på ett sätt som täcker båda; Sharingan från Kakashi och Rinnegan från Obito. Men jag antar att du har rätt. Delen om Obito bidrar inte mycket. Jag redigerar den delen. Och om ägandet säger wiki att Kakashis Sharingan inte kunde vända ögat på grund av ägarfrågan. Eftersom Rinnegan utvecklades från Sharingan antar jag att samma princip fungerar. Tack för redigeringen btw :)
  • @nhahtdh Åh jag kom ihåg just nu .. Poängen med att inkludera Obito var att visa att en Uchiha utbildad av Madara inte kunde kontrollera den (återställa den), så hur skulle en icke-Uchiha ha gjort det.
  • And about the ownership, wiki states Kakashi's Sharingan couldn't revert the eye because of the ownership issue. Det verkar dock som du citerade bara prata om blodlinjen?

Anledningen liknar sannolikt Kakashis Mangekyou Sharingan-fall. Han inser helt enkelt inte det. Nagato "väcker" sin Rinnegan när hans föräldrar mördas av den felaktiga Konoha shinobi. Men faktiskt var det Uchiha Madara som implanterade det till honom, inte honom som väckte Rinnegan. Så även om han i stor utsträckning kan använda Rinnegan, vet han helt enkelt inte att den härstammar från Sharingan och att han kan återställa den till Sharingan.

Detta är detsamma som Kakashi. Även om han har väckt sin Mangekyou när han "dödade" Rin, inser han helt enkelt inte det förrän år trots att han kallades en geni-ninja.

Det måste också noteras att de som känner till Sharingan kan uppgraderas till Rinnegan är de som har väckt den eviga Mangekyou Sharingan och läst stentavlan i Uchiha underjordiska gömställe med hjälp av Sharingan, Mangekyou Sharingan och Eternal Mangekyou Sharingan i ordning. Nagato, som var en icke-Uchiha och bodde långt ifrån Konoha, skulle inte ha någon kunskap om detta.