Anonim

Remembering You - Animecon 2015 ♥

Visste Kaori att Arima älskade henne? Från brevet hon gav till Arima erkände hon allt och gav till och med det fotografiet, men samtidigt sade hon till honom att kasta bort det om han ville. Detta enligt mig antyder att hon inte visste om Arima älskade henne. Om hon kände till Arimas känslor skulle hon inte ha sagt det till honom. Finns det några starka bevis för att Kaori visste om Arimas känslor i Manga / Anime?

3
  • Jag ska göra detta som en kommentar eftersom jag drar från minnet för länge sedan. Sade hon inte att när hon träffade sin vän insåg hon Arima känslor för henne? Och att Kaori inte ville skada Arima längre än hon var tvungen att göra?
  • När hände detta? Jag ber dig att snälla ge avsnittet om manga / anime? @AndrewS Jag kan inte hitta detta i brevet hon gav till Arima.
  • Jag är ledsen att jag inte kan komma ihåg avsnittet, det har gått några år sedan jag tittade, jag är säker på att det är nära slutet av serien.

Jag har bara sett anime (och för några månader sedan på det) men sanningen sägs, jag är av den uppfattningen att hon visste att Arima hade känslor för henne. Ta vad jag ska säga med ett saltkorn men som jag tror att Kaoris verkliga mål i slutet var att få Arima att älska sig själv på något sätt på vilket sätt hon kunde. Jag tror inte att hennes verkliga avsikt egentligen var att få honom att bli kär i henne heller utan att bli en del av hans liv som skulle galvanisera hans restaurering.

Här är mina tankar:

Under hela serien visar Kaori enorm respekt för Arimas färdigheter efter att ha erkänt någon gång senare i serien att han var en inspirationskälla för henne. Som ett resultat verkar hon vara överväldigande orolig över det tillstånd av förfall som Arima har fallit i. Hon går in i hans liv från de första föreställningarna tillsammans och använder Watari.

Eftersom detta fortsätter är det lätt att se för alla i serien att Arima har bildat ett beroende av henne (särskilt Tsubaki), och huruvida dessa är romantiska eller inte, verkar Kaori inse detta eller ens om hon inte gör det och driva Arima att sträva mot att återta en del tidigare ära ökar. Tyvärr är Kaori dömd, och inser sedan att alla hennes ansträngningar att driva honom för att återuppliva honom står på spel och ger honom hennes sista önskningar etc i ett försök att övertyga honom att gå vidare med sitt liv efter henne. Jag tror att detta erkännande av beroende och att hon försöker hjälpa honom att gå vidare från henne som ett resultat är nyckeln till tanken att hon vet att han älskar henne.

Jag vet att jag får Kaori att verka manipulerande (eller omedvetet manipulerande) och kanske lägger jag för mycket förtroende för vad hon kan, men åtminstone så tolkar jag det. Som med showens namn ljög hon. Kaori sa till Aroma, Watari, Tsubaki och alla andra att hon älskade Watari. Genom att berätta för alla detta var det känt som ett faktum. Men då inser du att hon älskar Arima istället. Resulterade i "Din lögn i april", för att hon ljög i april månad genom att använda Watari.

Denna fråga ledde mig så småningom till en översättning av brevet hon hade skrivit till Arima.

Grovt översatt, den slutliga delen av brevet ger oss en inblick i vad hon visste och vad hon tyckte om Arima hans känslor. Hon trodde att han älskade Tsubaki, eller snarare alla visste det, men bortsett från de 2. Hon älskade dock Arima. Hon sa faktiskt det i slutet av brevet flera gånger och bad honom att komma ihåg henne ... om brevet når honom. Sättet som det skrevs skrev på att hon är "medveten" om att han älskar någon annan vilket innebär att han inte älskar henne som en älskare, i hennes ögon, men troligen som en vän eller musikalisk partner.

Huruvida denna tanke från henne är rätt eller fel är något som jag inte kan bekräfta. Om något, skulle jag säga att han älskar henne mer än Tsubaki, men Tsubaki var troligen hans första kärlek dock.

Men för att svara på din fråga, enligt brevet skrivet av henne, var hon inte medveten om hans känslor för henne. När hon skrev "Jag undrar om jag gjorde det till ditt".

(Det har gått ett tag sedan jag såg den här, såg på den när den sändes)

Källor: avsluta anime och naturligtvis den översatta versionen av brevet.

De visste båda att de gillade varandra men uttryckte det inte muntligt.

Visste Kaori att Arima gillade henne? Ja det gjorde hon. Först medan hon försökte göra en lögn så efter att ha förstått har hon inte mycket tid. Hon visste inte att det skulle nå honom eller hon kan komma nära honom eller här huvudfrågan. Om han gillar henne eller Tsubaki men ändå fortsatte hon och sa det till tsubaki att presentera henne för Watari så att hon kan komma närmare Arima.

Med tiden ser vi att Arima ville vara mer med henne och då var hon själv tvungen att be Arima att gå till Tsubaki den scenen där han bär henne. Arima såg Tsubaki precis som en vän. Men det ögonblick hon faktiskt förstod att han älskar henne är när hon frågade under den eldflugscenen och också när Arima tog initiativet tog initiativet till att spela piano även medan hon inte dykt upp på platsen. Hon frågade senare varför han spelade och hon trodde att han bara skulle lämna men han sa till henne att han visste att hon var med honom hela tiden.

Men den viktigaste vackra delen om denna anime, även om hon visste att han gillade henne, hon ville inte att han skulle erkänna för att hon visste att hon inte hade mycket tid och hon ville bara leva sitt liv och göra minnen med honom föreställningar och viktigast av allt ville hon inte komma ännu närmare så att han skulle bli knuten till henne och sedan kommer han tillbaka till en tung depression så hon inte gjorde det och fortsatte att prata med Watari som såg ut som en barriär mellan dem att säga sanningen muntligt och hon fortsatte att avlyssna en del av konversationen för att prata med watari.

Men den främsta anledningen och den enda anledningen när hon förstod är när han berättar för henne att hon vill leka med sin senaste gång och eftersom hon gillade honom mycket också. Hon försökte operationen men det misslyckades och därmed förblev lögnen en lögn tills hon erkänner hur mycket han betyder för henne och hur mycket inspiration han var för henne.

I början ville hon inte heller komma Tsubaki och arima men senare förstod hon att han gillade henne mer och med att veta att hon också ville att han skulle vara med henne efter att hon är borta, så att hon inte ens nämnde detta för henne eller bröt vänskapen 4 av dem delade. Deras hjärtan visste det men det var bäst att man inte sa det muntligt. Det var den vackraste delen av denna anime-serie. Verkligen en fantastisk.

Mot slutet av anime inser vi att Kaoris enda motivation i livet var Kousei och den kärlek hon hade för honom. Allt hon gjorde, inklusive att använda kontakter, ändra frisyr, "gilla" Watari bara så att hon kunde komma närmare Kousei, var allt i åtanke att hon kanske inte skulle leva för att fortsätta balladen. Med tanke på allt detta och märkte att hon genomförde sin plan ganska framgångsrikt kan vi dra slutsatsen att Kaori var tillräckligt intelligent för att veta att Kousei älskade henne. Det fanns också stunder när Kousei personligen berättade för henne att han älskade henne, även om den formulerades lite annorlunda (som den scen där de såg eldflugorna).

(Jag har precis tittat på anime och handlingen är färskt tryckt i mitt sinne. Detta är min ärliga åsikt och jag är helt säker på det också)

Hon säger att alla visste att Arima och Tsubaki älskade varandra, så nej, hon vet inte ... vilket gör det ännu sorgligare.

1
  • 1 Kan du nämna vilket kapitel / avsnitt hon säger det här?

Ja, hon visste.

I själva verket visste hon redan från slutet av avsnitt 11 i anime, scenen med eldflugorna (faktiskt också perfekt mitt i serien, och enligt mig ett avgörande ögonblick eftersom det var den första uppenbarelsen. Också musiken indikerar att detta är något av ett klimaxmoment). Hon frågade Kousei vad som inspirerade honom under hans första deltagande i en tävling efter så många år och han medger att det var hon. Strax efter hans framträdande plockas han upp av sin mors gamla vän och mest kända japanska pianist Hiroko Seto (början på avsnitt 11). Hon frågar rakt på Kousei vem han älskar:

Långt hår brud, kort hår brud?

Och hon förklarar:

ditt spel berättade för mig så mycket. Det stod: Jag älskar dig ... När du är ung förvandlar piano ditt hjärta till en öppen bok.

(I det ögonblicket erkänner Kousei ännu inte för sig själv att denna känsla är kärlek, men senare i serien kommer han till samma slutsats som Seto.) Kaori, som själv är en begåvad musiker, måste ha hört samma budskap i Kouseis musik. I själva verket är hon känslomässigt rörd av utförandet av Kousei. I det ögonblicket kan det väl vara så att hon tycker att det är kärleken till Tsubaki som driver Kouseis musik. (det finns dock ingen indikation på det i berättelsen, så det är bara spekulation). Men efter att Kousei medgett att det var Kaori som inspirerade honom under hans framträdande blir det klart för henne. Titta också noga på hennes ansiktsuttryck. I motsats till hennes normala excentriska beteende är hennes reaktion mycket dämpad och visar till och med känslor av fullständig överraskning och chock. Detta berättar för mig att det aldrig var hennes avsikt att Kousei skulle utveckla känslor för henne. Som hon förklarade i sitt sista brev var hela uppställningen med sin lögn (i april) bara tänkt att komma närmare Kousei utan att skada Tsubaki för mycket (som hon visste var galen kärlek till Kousei, även om Tsubaki själv inte hade erkänt dessa känslor själv). Om hon verkligen ville att Kousei skulle bli kär i henne, hade hon förmodligen varit mer direkt och mindre mobbad mot Kousei. Att hon ställer alla dessa frågor i sitt sista brev, till exempel Hade jag nått dig? Glömmer du mig inte? är helt normalt. Även älskare frågar varandra regelbundet: Älskar du mig ? Så det här är inte riktiga frågor, hon ber bara om en bekräftelse på något hon redan vet. Till och med att berätta att han kan kasta bort bilden med henne och Kousei som små barn om han inte ville ha det, är bara Jag tvingar dig inte att behålla bilden, men som jag vet älskar du mig och kommer alltid ihåg mig, jag är säker på att du kommer att behålla den . Den sista bilden i anime och manga är faktiskt bilden som står i en ram på Kouseis piano (tillsammans med bokstaven), som en bekräftelse på att hon Hade rätt.

För mig var det en död giveaway i kapitlet "Under bron" där Kosei sa till Kaori att det var hon som höll honom ihop för att spela piano. Även utan det sammanhang, som jag kommer att utarbeta senare, borde detta vara enkelt för Kaori att förstå hur mycket han värdesätter henne. Observera att Kaori hade sagt (eller monolog) och förstå att för Kosei är musik hela hans liv. Och för henne att vara den som håller honom ihop för att spela musiken är utan tvekan en riktigt meningsfull sak att säga. Även om jag erkänner att linjen inte var uttryckligen romantisk, men jag tvivlar på att Kaori kunde vara någonsin så tät att inte förstå vikten och innebörden bakom detta. (Annnd för mig är detta en av de manligaste saker som en huvudperson någonsin har gjort. Bra, Arima.)

Och om man överväger sammanhanget hade Kaori någon gång sagt att musik är ett universellt språk. Och tävlingen de pratade om i den här scenen var den Arima uttryckte sin kärlek genom sitt piano, som beskrivs av Seto. Jag slår vad om att Kaori också vet det, även om hon kanske inte är så säker på vem Arima uttrycker denna kärlek till. Hon tog chansen och ställde frågan medvetande om innebörden bakom frågan. För mig är den scenen utan tvekan en kärleksbekännelse om än mycket implicit. Och det finns inget sätt att denna underbara och alltför omtänksam Kaori någonsin skulle kunna vara så tät att inte veta meningen bakom den.