Anonim

Slamblast Blaster Demo | BOOMco.

Efter att ha sett hur Madoka omedelbart förvandlades till sin häxform efter att ha dödat Walpurgisnacht i ett skott i fjärde tidslinjen, får det mig att undra: Hur skadas Soul Gems?

Jag antog att de magiska tjejerna med tiden skulle förlora hoppet och falla i förtvivlan, vilket sedan fördunklade deras Soul Gems. Men Madoka blev omedelbart till en häxa utan någon verklig anledning till förtvivlan.

1
  • Redigerad. Jag misstog "sorgfrön" som "själspärlor", lol. Tack till alla för att ni förstod vad jag försökte säga.

Soul Gems blir mörkare gradvis med tiden, även om en magisk tjej inte gör något magiskt. Jag kan föreställa mig att det här beror på att pärlan fortfarande behöver behålla hennes kropp eller något liknande. Men de mörknar också av andra anledningar - känslan av förtvivlan gör att en Soul Gem blir mörkare, och det gör också användningen av magiska krafter.

Efter fjärde tidslinjen, efter att ha besegrat Walpurgisnacht, hade Madoka ingen anledning att förtvivla ... men hon gjorde spendera en enorm mängd energi för att besegra Walpurgisnacht i ett skott. Tydligen räckte det för att hennes Soul Gem skulle svarta helt, vilket resulterade i att hon blev Kriemhild Gretchen.

Jag antar att du menade hur Soul Gems blir skadad över tiden. Sorgfrön fylls inte efter att en Soul Gem har förstörts. Faktum är att de bara finns efter att en Soul Gem har förstörts. En Puella Magi har inte ett sorgfrö, de har bara en själspärla. Soul Gems blir skadad efter att ägaren använder sina magiska krafter.

När det gäller varför Madoka blev en häxa direkt efter att ha önskat sig i den senaste tidslinjen, beror det på att miraklet hon vill ha av sin önskan helt enkelt är för stort. Det kräver en hel del magiska krafter för att uppfylla eftersom hon behövde förändra naturen själv. Således blev hennes själspärla tillbringad och hon blev en häxa.

Så vi vet att sorgfrön är tidigare Soul Gems som blev för förorenade. (Detta kan bekräftas i Wikia-källor som här.) Så frågan handlar också om hur lätt Soul Gems kan bli förorenade. Som det verkar finns det flera sätt för detta att hända:

  • Förtvivlan och smärta. Jag tror att detta händer med Sayaka och visas för oss i avsnitt 8.

  • Normal användning av magiska förmågor:

    • Det är därför Mami's Soul Gem blir lite förorenad, och varför i vad som ska vara det andra avsnittet visar hon Sayaka och Madoka sin användning av ett sorgfrö som hon samlade för att rensa upp det.

    • Noterbart ser vi också att Homura använder sin Soul Gem för att förbättra sin syn och bli av med sina glasögon, när hon bestämmer sig för att vidta mer drastiska åtgärder för att rädda Madoka - så på något sätt, kanske Soul Gem innehåller någon form av energi eller vitalitet .

När det gäller Madoka i den tidslinje du nämnde verkar det andra scenariot mer sannolikt på grund av den mängd energi som skulle behövas för att förstöra en häxa så lätt.