Anonim

Nightcore - Let Her Go

I Katekyo Hitman Reborn, när Tsuna går in i "Dying Will Mode", rivs hans kläder i mitten (även om han verkar ha ingen brist på ersättare), med undantag för hans underbyxor. Detta nämns kort på Pånyttfödd Wiki:

The Dying Will Bullet har också den ovanliga bieffekten av att förstöra alla personens kläder utom deras underkläder.

Men jag är inte långt in i serien och har verkligen ingen aning om varför detta händer (det stör mig varje avsnitt). Hans muskler expanderar inte riktigt eller något, kläderna verkar bara riva och flyga iväg.

Kan någon kasta lite ljus över detta, eller är det här ett fall av "Rule of Funny" som en löpande mun?

2
  • "(det stör mig varje avsnitt)" - oroa dig inte, det är bara i början.
  • @Xeo Bra att veta .. Jag har väl över 180 avsnitt kvar. : P

Anime ignorerar ofta verkliga världens fysiklagar. Att förlora kläder på att infunderas med den döende viljan används för att dramatisera den effekt det har på Tsuna. Det är för att få dig att känna att Tsunas kropp "växer" när han tar emot den döende viljan, vilket får hans kläder att riva sönder.

I ett antal fall får Tsuna att ta emot den döende vilan också från en liggande position till en upprätt position. Denna rörelse kan också få kläderna att riva, eftersom de inte kan "följa upp" med den döende viljan.

En annan förklaring är att det att ta emot den döende viljan är så intensiv att det riva eller bränna saker i hans omedelbara närhet (som råkar vara hans kläder). Jag tror att det här är ett fall av Rule of Cool utöver Rule of Funny, och Fanservice kan också vara en annan anledning.

Underkläderna förblir intakta är endast av sensurskäl. Se Magic Pants.

3
  • 1 Jag är medveten om att anime ofta bryter mot fysik, men ibland finns det en (plotrelaterad) anledning till det. Jag undrade om det var coola regeln, men jag kunde inte rättfärdiga att springa halvnaken framför din förälskelse som "cool". Bra svar dock, och den andra förklaringen kan vara den perfekta (det finns ett ljus som lyser från bröstet eller ryggen ibland, vilket kan vara en viss induktion av intensiteten). Tack!
  • Jag gillar den här förklaringen. Det passar också med senare händelser i berättelsen.
  • Wow, det är bra att veta, för jag har bara sett till avsnitt 12 hittills.

Jag tror att i mangan tappar han inte bara sina tyg utan dör och återupplivar sedan till en ny kropp. För att göra anime mer barnvänligt fick de honom bara att falla ner och förlora sina dukar under processen för att notera skillnaden från tidigare (förutom flamman på huvudet). Att förlora torkdukarna bidrar också till mer roliga scener som ger något komikervärde.

1
  • Ja, jag hade hört det i den här frågan, så att hela förlust-kläder-saken verkar också vara en artefakt av mangan!