Anonim

Isländska rötter och identiteter: Släktforskning, DNA och personliga namn (Gisli Palsson)

Kan en Pokeball användas för andra saker än att lagra pokemon?

Som en "Hoi-Poi kapslar" från Dragon Ball eller till och med för att fängsla människor?

3
  • Jag försökte fixa din grammatik men jag var inte helt säker på vad du frågade. Om jag fick fel så är du välkommen att korrigera mig.
  • Jag tror inte att jag skrev "fängelse" istället för "fängelse" = X Tack @LoganM för att påpeka att =)
  • pokeballs kan fånga andra pokeballs, eller hur? som i den första filmen. eller kanske är de inte nödvändigtvis "pokeballs", beroende på definition.

De var bara gjorda för förvaring av pokemon. Det kan ses att vissa tränare spelar med dem (åtminstone i spelen, det finns jonglörer och några psykiker som får bollarna att flyta i luften). Det kan hända att det finns andra saker än en Pokemon i den, som när Ash hittade en riceball (?) I sin Pok boll efter försöken att fånga en Mankey, som kastar riceball på Pok boll, men förutom det används inte Pok bollar för något annat än att fånga och lagra Pok mon.

I anime visades det också att en Pok boll inte kan fånga tränare, strålen som skulle förvandla Pokémon till energi (för att lagra den i bollen) har bara ingen effekt.

I spelen visas emellertid föremål som finns i världen som en röd Pokéball. Oavsett om det är för enkelhetens skull eller om de verkligen lagras i Pokébollar är oklart (men du får inte en Pokéball med varje objekt du hittar).

2
  • 3 Whether it's for the sake of simplicity or whether they are really stored in Pokéballs is unclear Enkelhet kan vara en faktor (för tidig generation). En annan faktor är att: om vi har en klar åtskillnad mellan olika föremål (eller klass av föremål) innan vi plockar upp, skulle fällan med elektroder och voltorbs i kraftverket inte ha fungerat så bra.
  • pokeballs kan fånga andra pokeballs, eller hur? som i den första filmen. eller kanske är de inte nödvändigtvis "pokeballs", beroende på definition.