Anonim

Dance Camp - Officiell trailer - YouTube Originalfilm

Så från den nya trailern till den kommande filmen Dragon Ball Super Broly ser vi att Goku var mer som ett barn än ett barn när han skickades till jorden och han såg sina föräldrar när han gick och han grät och allt. Lider Goku amnesi eller var han för ung för att komma ihåg dessa händelser senare?

Han slog i huvudet som spädbarn, och det var det som gjorde honom från en ond förstörare till det lugna och vänliga barnet han blev. Detta kunde ha orsakat minnesförlust, även om han fortfarande var ett mycket litet barn / barn och kanske inte ens bildade minnen ännu, så det skulle vara det naturliga barnminnesförlusten vi alla upplever.

Som en sidoanteckning skrev Toriyama själv en sådan sekvens, och det noterades att det stred mot den historia som etablerades tidigare. Men det mesta av denna lore var endast Anime, och inte bara Manga. Det mesta av den historia vi känner till är från Bardock-filmen, The Father of Goku.

Från Wiki

Mangas skildring av Goku står starkt i kontrast till TV-specialen Dragon Ball Z: Bardock - Fadern till Goku. I den här berättelsen är Goku ålder vid tiden för Planet Vegetas förstörelse annorlunda än i andra medier: han är tre år gammal, i motsats till några dagar gammal. I Minus är Goku också klädd i Saiyan-redskap, medan det i andra skildringar inte är det.

Förmodligen skulle detta innebära att Dragon Ball Minus är mangaversionen av de händelser som leder till att Goku skickas till jorden när Bardock möter med Frieza under folkmordet på Saiyans bara visas i en enda panel av den ursprungliga mangan under Frieza Saga, som var inspirerad av Bardocks möte med Frieza i TV-specialen. Även om Bardock har en dålig förutfattning angående Friezas order för Saiyans att återvända till Planet Vegeta, vilket förklarar varför han bestämde sig för att sända Kakarot från världen, finns det inget som tyder på att detta var ett resultat av den framsynthet han förbannades med av Toolos Future Punch som gav ytterligare bevis för att händelserna i Dragon Ball Minus förflyttas till mangahistorien.

Så troligtvis är det helt enkelt att allt vi vet om baby Goku var en blandning av Anime Filler och vaga referenser från offhand kommentarer, och Dragonball Minus är den mer officiella versionen som släpptes cirka 20 år senare. Toriyama själv var inblandad, men jag kan inte hitta om han bara skrev klippnoterna eller illustrerade hela mangan just nu.