Anonim

Varje bil i "Fast & Furious" -serien förklaras av killen som byggde dem | TRÅDBUNDEN

I Ufotables anpassning av Unlimited Blade Works, när Lancer kämpar för Archer för första gången (avsnitt 0), nära slutet av striden börjar Lancer ladda sin Gae Bolg, men distraheras senare av Shirou.

Senare, i avsnitt 5 av den andra säsongen, när Lancer kämpar mot Archer igen, nämner Lancer att han inte kämpade med sin fulla potential då för att han var under en kommande förtrollning som berättade för honom att inte döda.

Om det är sant, varför brydde Lancer sig ens om att ladda sin Gae Bolg då? Jag föreställer mig att poängen med hans ädla fantasma är att avsluta sitt mål.

5
  • Jag tror att det var mer för att Lancer var upprörd på Archer, som kämpade med 2 svärd snarare än en pil och båge (som förväntat av en Archer). När det gäller Command Spell är jag osäker, jag var inte medveten om att han hade beordrats att inte döda med tanke på att han dödade Shirou en gång, försökte igen och till och med använde Gae Bolg från Sabre, jag trodde vad som porträtterades i Fate / Unlimited Codes och att den första befälhavaren som Kirei använde på honom liknade Rins och att Lancer föreslog att använda en för att få honom att lyda Kirei (även om Kirei förmodligen skulle ha gjort det ändå för att undvika att Lancer gjorde uppror för att hämnas Bazett)
  • @ Memor-X ja, mer specifikt är citatet "Ledsen att jag var tvungen att gå lätt på dig förra gången. Min dumma herre beordrade mig att återvända utan att döda dig.", Så jag antar att han hänvisade till att inte döda andra tjänare / herrar.
  • Jag tror inte att det innebär att man använder ett kommandotryck för "döda inte tjänare / mästare". om Ödet / Obegränsade koder är korrekta och Kireis ordning var som Rins för Archer, skulle Lancer försvagas om han inte lyder så en befallningsformulering av "Följ alla mina order" men att sedan gå emot det, som Archer uttryckte det för Rin, sätter en osynlig vikt på honom, och det blir mer beskattande ju längre han inte lyder. kom ihåg att mästare kan ha telepatiska länkar med sina tjänare eftersom det Tokimi hade med Gilgemesh och Kirei var hans lärling så det skulle inte vara en sträcka för Kirei att befalla från templet
  • att alla sagt att jag inte har sett Ufotable-anime och fortfarande spelar upp Fate Route i spelet så jag kan inte verifiera Lancers kamp med Archer i Unlimited Blade Works ännu (jag kanske konverterar dessa till ett svar när jag gör det)
  • Kanske, det är bara en taktik som att bara göra bågskytten nervös och kanske om shirou inte var där (naturligtvis förändras historiens gång) innan det kanske Rin kommer att beordra bågskytten att springa eller använda sin Reality-marmor eller något

Lancer beordrades specifikt att leta efter de andra mästarna och bestämma deras tjänares styrkor genom att slåss dem till oavgjort. Han kunde inte förvänta sig att få ett ordentligt mått på Sabre eller Archer styrka, som sträckte sig lite för att dölja sina förmågor - ja, både Sabre och Archer fortsatte om hur deras "sanna" vapen kunde vara vad som helst, men de var kommer inte att bry sig om att avslöja det - om han inte försökte tvinga händerna på dem. I en strid mellan tjänare kräver detta nästan alltid användningen av deras mest kraftfulla ädla fantasmer. Medan användning av hans ädla fantasma kan leda till att antingen Sabre eller Archer dödas, verkar det troligt att antingen kommandot begränsade attackens styrka, eller att vagt att "ta reda på deras styrkor" gjorde det möjligt för honom att få ett smutthål mot sådana hemliga motståndare. Ett kommando om att inte döda dem verkar sannolikt störa en ädel fantasma i viss utsträckning, kanske ge motståndaren precis tillräckligt vickrum för att undvika döden (men inte nödvändigtvis en allvarlig skada, som med Sabre).

Enligt TypeMoon wikia:

I motsats till hans legendariska stridsförmåga är hans strider i det femte heliga gralkriget extremt begränsad. Kämpar flera tjänare till oavgjort, kommer han aldrig att starta en kamp på egen hand. Även om han får full chans att döda en motståndare, ska han bara observera och ges ingen befogenhet att attackera. Han kan bara gå helt ut mot en motståndare under deras andra möte på grund av Command Spell, så hans första sanna "strid utan bindningar" är mot Archer. Utan något som binder honom är hans strejker mycket snabbare och svårare att se än i föregående strid. Det enda sättet som Archer kan hålla jämna steg med honom i direkt strid jämfört med föregående strid beror på erfarenheten av att tidigare slåss mot honom.

Kom ihåg att Lancer ursprungligen attackerade Shirou innan Sabre hade kallats. Shirou var helt enkelt ett yttre vittne, och av Rins kommentar tillåts detta strikt, och det var därför helt naturligt att tjänare skulle koppla ifrån sina egna strider för att eliminera vittnet. När Sabre är kallad, ryggar Lancer och väntar på att Sabre kommer till honom och tvingar striden (trodde att han inte verkar ha problem med att försöka provocera sina motståndare). För den föregående striden med Archer vet vi inte exakt hur den initierades. Vi presenteras för den kamp som redan pågår ur Shirous perspektiv.