Anonim

Efter det sista försöket att få Origin-titan, i slaget vid Shiganshina, varför väntade Marleyans i fyra år på att försöka igen efter deras nederlag?

Det korta svaret är att Marley hade led stora förluster i striderna som leder fram till och inkluderar slaget vid Shiganshina-distriktet.

I den fjärde berättelsen Arc of Attack on Titan manga, Chapter 33,

Annie Leonheart, den kvinnliga Titan, tvingas kristallisera sig själv innan hon fångas av Eldians på Paradis Island. På detta sätt förhindrar hon sig från att konsumeras av eldarna men hon kan inte heller hjälpa marleyanerna i deras militära operationer heller.

Sedan, i slaget vid Shiganshina District, ser vi

Levi Ackerman tar på sig Beast Titan, vilket gör både honom och Beast Titan oförmögna att fortsätta strida eftersom båda ansågs vara vid sina gränser.

Naturligtvis någon annanstans under striden

Eren och hans lagkamrater tar på sig både Reiner och Bertolt som inte kan både med ny teknik (åskspjut) och utmärkta militära taktiker.

Detta lämnade Beast Titan med två val:

Spara Reiner, den pansrade Titan, eller spara Bertolt, Colossus Titan.Han valde att rädda Reiner och lämnade Bertolt till Eldians på Paradis Island. Armin, med risk för att dö, injicerades och valdes att konsumera Bertolt. Och nu är Armin på Eldis vägnar på Paradis Island i besittning av Colossus Titan.

Så låt oss sammanfatta händelserna fram till nu:

Marleyanerna kunde aldrig återhämta den grundande Titan. De förlorade också Attack Titan många år innan Eren föddes. Eren blev sedan i besittning av både Attack och Founding Titan. Armin tog Colossus Titan i besittning och Eldians på Paradis Island är i besittning av den kvinnliga Titan som i kristalliserad form är oförmögen att utföra ytterligare militära operationer på uppdrag av Nation of Marley. Det betyder att av de nio titanerna är fyra av de titanförskjutande makterna kvar i händerna på Eldians på Paradis Island. Inte bara var den militära operationen för att återställa Founding Titan ett totalt misslyckande, men Marleyans lyckades också förlora två av sina titan-shifters i processen. För att vara rättvis förlorade de faktiskt TRE av sina titan-shifters men Ymir gav villigt tillbaka sin titanförskjutande form till Marley-nationen så att de förlorade deras förluster till två.

Fram till den punkten, den enda anledningen till Marleys nation

ville att den grundande Titan skulle ta de naturresurser som fanns på Paradis Island utan att drabbas av dödsfall som ett resultat av de tanklösa titanerna som strövar omkring i landet.

Men fyra år efter slaget vid Shiganshina District,

Marleys kamp mot Mellanösternallierade bevisade att deras militära makt försvagades; mänsklig teknik gjorde kraften hos titanväxlarna nästan föråldrad. Således bestämde de sig för att fortsätta verksamheten mot Paradis Island med stor risk för sig själva för att få alla titan-shifters, inklusive Founding Titan, inom deras makt. Naturligtvis, när de inser att tekniken snart skulle göra deras titanväxlare föråldrade, strävar marleyerna bara efter denna plan för att köpa dem mer tid; titan-shifters kommer att ge dem tillräckligt med tid för att förbättra eller utveckla sin egen militära teknik.

Så det långa svaret är

Marleyanerna hade inga avsikter att återvända till Shiganshina. De försökte vissa marina operationer men de fartyg som de alltid skickade kom aldrig tillbaka och så gav de i huvudsak upp planerna för Paradis Island. Sedan, fyra år senare, gav striden mot Mellanösternallierade dem större motivation att gå tillbaka och hämta de återstående titanväxlarna.