Anonim

SSF2 MODS: Son Goku + Bamelin / Buizel moderniserar W.I.P. (mod)

Jag såg precis det första avsnittet av den nya Gintama 2015-säsongen. I början, när Gintoki träffades av en stol, skrek han Psycho-Pass!

Jag vet att Psycho-Pass är en annan anime (jag tittade på den) - men vad var meningen bakom den referensen i Gintama? Jag undrade om båda animerna hade samma studio eller något, men det verkar inte vara fallet.

1
  • Jag är inte så säker men när jag letade efter psykopass - gintama-anslutningar och fick det: Hijikata Toushiro och Kougami Shinya (från Psycho-Pass) kan det vara relaterat!

+50

Efter en timmes omfattande googling tror jag att jag kanske har snubblat på ett svar.

Gintoki skriker Psykopass! när den träffas av stolen,

är en hänvisning till en scen från Psycho-Pass-serien, där Kasei träffas i ansiktet med en bok, kastad av Makishima.

Gintama är välkänt för att använda gags och referenser angående andra animer. De flesta referenser görs när situationen liknar de andra animes. Denna Psycho-Pass-referens är en ny.

Jag tror också att det kan vara ett ord som missvisades av tittarna. Hittade detta på Yorozuya Soul Forums. Författaren har en bra poäng.

Gin hade ropat många slumpmässiga ord tidigare, när han blir träffad eller blåst bort, kanske är det bara en slumpmässig sak, jag personligen tror att han kanske sa "psykopat"men översättaren trots att han sa Psycho-Pass, eftersom de båda uttalar på samma sätt (Psycho-Pass är en ordlek), det är åtminstone mitt antagande, jag kan ha fel, det är inte som att jag talar flytande japanska (ÄNNU !)

7
  • 3 Om det verkligen var den avsedda ordspelet, borde han ha fått en bok ...
  • 3 @ Mints97 inte nödvändigtvis. Likheten ligger ganska i hur båda ansikten attackeras av ett objekt. Jag tror inte att Gintama menade att återskapa den exakta scenen från Psycho-Pass.
  • Det är ett rimligt svar. Men jag håller med @ Mints97 att skämtet skulle ha varit mycket lättare att få och ännu roligare om det hade varit en bok.
  • 1 Jag tror inte att det är den första träffen i ansiktet som det hänvisas till, men den andra (Psycho-Pass avsnitt 17 kl 18:20): youtube.com/watch?v=cjhZ78d4RZQ&t=18m20s. Samma vinkel.
  • 1 Jag hittade bara svaret tack vare dig. Varför inte bara kreditera mig och inkludera det i ditt svar? Du var ändå väldigt nära, och du har mitt tillstånd. Annars måste jag göra ett community-svar, vilket är ett besvär.