Anonim

Roy Jones Jr. - Kan inte beröras

När Azula gör sin eldböjning är lågorna blåa snarare än röda / orange som alla andra firebender har. vi vet att elden bara är blå när den kommer från hennes eldböjning som när hon kämpar mot Aang och Zuko i den övergivna staden (strax efter att Toph går med när Appa smälter) använder hon sin eldböjning för att sätta väggarna i en byggnad av eld men lågorna är bara blåa ett ögonblick och återgår till den normala färgen.

Så jag undrar vad Azula gör annorlunda med sin Firebending för att göra hennes lågor blåa?

2
  • Har besvarats: scifi.stackexchange.com/questions/10030/why-is-azulas-fire-blue
  • för att visa att hon är unik och att sticka ut från de andra brandmanarna också att hon är ett barn som är brandböjande underbarn

Så jag kommer att få all fysik-y här, men ha med mig.

Med tanke på den verkliga fysiken kommer vissa flammor att brinna blått beroende på vad det är som du bränner. Vissa element brinner blått, andra brinner grönt osv. Anledningen till detta är lite lång, så jag skriver inte det här. Detta skulle inte vara fallet med Azula, eftersom vi nästan definitivt kan erbjuda att hon bränner samma sak som varannan brandman bränner: partiklarna i luften.

Så varför är hennes lågor blåa? I grund och botten är färgen på något du ser relaterad till frekvensen av ljuset som kommer från föremålet, vilket är direkt proportionellt mot hur mycket elektromagnetisk energi den saken sänder ut. I grund och botten har rött ljus låg frekvens (låg energi) och blått ljus har hög frekvens (hög energi). Så om något brinner blått betyder det att det bränns med mycket energi: AKA är verkligen jävligt varmt.

Så för att sammanfatta: Azulas eld om den är blå för att den brinner varmare, vilket följer bra med hela "hon är ett geni".

Du kan också tänka på det från en känslomässig synvinkel: eftersom blixt kallas "eld utan hjärta", kanske du kan tro att Azulas eld som är blå hänför sig till det. Eftersom hon är ganska hjärtlös och mentalt störd, visas hennes emotionella tillstånd via hennes flammor.

0

dagens tredje svar. jag svarar på det här för att du inte har ett accepterat svar. det första svaret är tekniskt korrekt. i avatarwiki återigen konstaterades att hon är ett underbarn som kan böja mer kraftfull eld: den blå lågan. exakta ord: Blue fire: Endast Azula har visat blue firebending. Även om det inte ska förväxlas med blixt, verkar blå eld också ha mer fysisk kraft och producerar en förbränningseffekt som är mer intensiv än normal eld. så i princip är elden blå eftersom den är kraftfullare än de röda / orange / gula lågorna.