Anonim

Bravely You feat. Akano [dj-Jo Remix]

Jag märkte att det ofta nu i anime som oftast kvinnliga karaktärers kläder slits sönder i kampscener.

Jag googlade och tyckte att det här kallades Clothing Damage, och här är en lista med exempel från anime och manga som jag minns i Gymnasiet DxD där huvudpersonen Issei använder en teknik som heter Dress Break för att få sina kvinnliga fiender att tappa viljan att slåss. Finns också i Hund dagar och Frysning.

Även JRPG-spel som Doki Doki Majo Shinpan! och dess uppföljare, Doki Doki Majo Shinpan! 2 Duo har detta.

Vem startade den här tropen? Är det något relaterat till ursprunget till tentaklets trope i anime?

2
  • Han startade inte det, men Ken Akamatsu tog detta till nya nivåer i Love Hina och Negima. Kärlek Hina är det första jag minns att jag såg attacker som sliter av flickans kläder som används som en halvseriös stridsteknik.
  • Det hjälper till att främja handlingen.

Den mest troliga gärningsmannen är Go Nagai, far till Ecchi-fanservice. Du kan förmodligen spåra det så tidigt som "Shameless School", som ofta hade kvinnliga karaktärer som "tappade" sina kläder:

Men den faktiska avrivningen av kläder kan först ha varit i Mazinger Zs manga (ca 1972), kopplad från själva artikeln i frågan:

  • Det händer Sayaka Yumi i den ursprungliga mangan ibland (för många gånger för hennes smak). Med tanke på att det skapades av Go Nagai, mannen som introducerade Fanservice i anime, är det inte förvånande.
  • I ett kapitel skar flera kvinnliga robotar med blad som ersatte armarna hennes klänning till band utan att verkligen klippa köttet eller underkläderna.
  • Stora Mazinger: Jun Hono led av detta oftare än Sayaka (mycket till hennes ogillande).
  • Det händer också med Boss i Mazinkaiser när systrarna Gamia Q försöker mörda honom och tänker att han är Kouji. Hans skoluniform och hans boxare rivs i band av håret.

Slutar inte där, av Cutie Honey, han har blivit ganska bra på det: