Anonim

ALEX AL HABLA PODCAST - Episodio 2 - Retoques

I Ghost in the Shell: Stand Alone Complex-serien, modulärt virus med försenad åtgärd nämns ganska ofta. Finns det någon förklaring till vad det egentligen är eller gör?

A modulärt virus med försenad åtgärd är inget särskilt. Det är ett virus som laddas upp och vidtar åtgärder senare, med en modulär design, vilket innebär att det är typiskt generiskt så att det enkelt kan modifieras.

Termen används ganska ofta, eftersom olika karaktärer använder sådana virus mycket ofta - Så det finns inget som någon kan säga om "vad det gör".

Jag vet att den här frågan ställdes för länge sedan, men jag tycker att svaret inte är vad frågaren sökte.

Jag hämtade denna information från en regelbok online för en D20-penna- och pappersanpassning av Ghost in the Shell till rollspelningssystemet Dungeons and Dragons.

Här är webbplatsen: http://www.serenadawn.com/GITS-InformationAge.htm

Modulärt virus: Liknar leksaksbomber, de är förklädda i e-post eller bildfilens rubrikdata, och när vissa villkor är uppfyllda, sammanställs de till ett enda program. I "Skrattande människans" attack mot överintendenten-generalen gled en av dessa in i säkerhetsdetaljen och lagrades i deras cyberbrains. Modulviruset avslutar sin attackprofil och överför sig sedan till ett annat mål, vanligtvis av samma typ. Programmeraren använder en plats i portföljen, som beskriver målet och intervallet från det föregående. Ett modulärt virus kan till exempel rikta alla robotar i en fabrik men bara de. Det kommer kontinuerligt att attackera målet och inte gå vidare till nästa förrän det första är klart.

Jag hoppas att detta är vad den ursprungliga askaren letade efter.

1
  • 1 Jag vet inte. Detta verkar mer som ett fan-made spel mer än något annat officiellt, så jag skulle inte vara intresserad av att basera ett kanoniskt svar på något icke-kanoniskt.