Anonim

Vad i helvete hände den här veckan? Vecka 20/20/2020 | The Daily Social Distancing Show

I Från den nya världen (avsnitt 18), under attacken på sommarfestivalen, skyddar Koufuu Hino folket:

Och han dödades av en smygattack från Monster Rats.

Vid hans död, sköt hans ögon typ av ljusstråle upp i himlen, och en kvinnofigur dök upp. Tydligen log hon mot Saki.

Vad hände exakt där? Vem skulle den kvinnan vara?

3
  • Jag kollade motsvarande del av romanen (del V-3, s. 667 i en-volymversionen) en liten stund tillbaka i hopp om att svara på denna fråga, men romanen innehöll inte mycket extra detaljer. Hino Koufuu nämns bara några gånger efter det i förbigående, utan att nämna denna kvinna.
  • "Det var bilden av en kvinna som håller ett barn i mobilbibliotekets döende lågor. Men i samma avsnitt fanns det också en kvinna som hade en lie i stormen som skapades när munken släppte sin kantos. I efterhand , vi fick aldrig en förklaring för det. " - från Reddit så det här & senshins sökning låter som om det inte finns ett direkt svar.
  • @DazC Bilden av en kvinna som uppstod när det rörliga biblioteket (den falska minoshiroen) dog var uttryckligen en försvarsmekanism utformad för att utlösa dödsfeedback hos den som attackerade den. I romanen spekulerar Saki i att falsk minoshiro utlöste bilden för sent (dvs. efter att Rijin redan hade levererat ett dödligt slag), vilket tyder på att den falska minoshiro vanligtvis skulle projicera bilden som ett förebyggande försvar.

Denna scen förklarades faktiskt aldrig så vitt jag känner till.

Det är möjligt att det var hans Cantus som lämnade sin kropp och återvände till himlen, eftersom han säger "konsten inom mig förlorar sin flamma", vilket kan vara en referens till ceremonin när man tar emot deras Cantus, under vilken de ser in i en flamma och säg deras mantra. Denna förklaring förklarar dock inte vem kvinnan är. (men ser hon inte lite ut som Saki?)

Kanske var hon en hallucination av Saki. Hon hade trots allt några av dem den kvällen.